Va vota diaspora fara probleme? Ambasadele Romaniei dau raspunsul

Sambata, 15 Noiembrie 2014, ora 23:13

   

Va vota diaspora fara probleme? Ambasadele Romaniei dau raspunsul
Marea necunoscuta a turului doi al alegerilor prezidentiale de duminica este cati romani vor reusi sa voteze la sectiile din strainatate si cum s-au pregatit ambasadele noastre pentru a evita situatia din primul tur, cand multi romani nu si-au putut exprima optiunea.

Ziare.com a solicitat mai multor ambasade sa detalieze ce masuri s-au luat pentru turul doi, avand in vedere ca se prevede o prezenta ridicata la urnele din afara tarii.

Ambasada Romaniei la Roma, Italia

Alegeri prezidentiale 2014: Ajutor online pentru diaspora in turul doi - Cum sa eviti aglomeratia

Ambasada noastra la Roma, unde ambasadoare este Dana-Manuela Constantinescu, a raspuns ca "masurile propuse de misiuni pentru turul al doilea de scrutin au fost discutate in cadrul intalnirii interne de lucru a ministrului Afacerilor Externe cu ambasadorii, consulii generali, presedintii sectiilor de votare din mai multe state europene".

In ceea ce priveste punerea lor in practica, "fata de primul tur de scrutin, in ceea ce priveste sectiile de votare organizate de Ambasada Romaniei in Italia, au fost prezentate catre BEC propuneri pentru inlocuirea membrilor comisiilor de votare desemnati de partide care nu s-au prezentat la primul tur de scrutin, precum si a celor care au anuntat ca nu se vor prezenta la turul al doilea".

Totodata, "Ambasada Romaniei in Italia coordoneaza echipele de personal de suport, care vor contribui la fluidizarea procesului de votare prin distribuirea catre votanti a declaratiilor pe proprie raspundere inaintea accesului acestora in sectiile de votare".

Solutie pentru diaspora: Cum sa ajungi mai usor si ieftin la sectia de vot

De asemenea, "Ambasada a informat in mod repetat, pe paginile web si prin intermediul retelelor sociale, cu privire la procedura de votare si coordonatele tuturor sectiilor de votare".

Ambasada Romaniei in Italia este responsabia si de organizarea sectiilor de votare din San Marino si Malta.

Ambasada Romaniei la Berlin, Germania

De la ambasada noastra la Berlin, condusa de ambasadorul Lazar Comanescu, am primit un raspuns laconic. "Va rugam sa adresati intrebarile dumneavoastra direct Directie Purtator de Cuvant si Comunicare din cadrul MAE", ne-a indemnat Roxana Hodorogel, Secretar I al Ambasadei.

Votul in diaspora: In Germania puteau fi infiintate 9 sectii de votare. De ce sunt doar 5?

Ambasada Romaniei la Ottawa, Canada

La Ottawa, Ambasada Romaniei este condusa de Maria Ligor, care a raspuns pe larg solicitarii Ziare.com.

Ambasadorul considera "binevenita dezbaterea referitoare la facilitarea votului in strainatate si mai ales cautarea de solutii la limitarile actualului cadrul normativ".

Potrivit legii canadiene, "un alt stat poate organiza sectii de vot pe teritoriul Canadei numai in incinta misiunilor diplomatice". Romania are in Canada patru misiuni - Ambasada de la Ottawa si Consulatele Generale de la Montreal, Toronto si Vancouver, in cadrul carora s-au organizat sectii de votare.

Votul in diaspora: Ce sustin Ponta, Corlatean si Melescanu si ce prevede, de fapt, legea

"Primul tur al alegerilor prezidentiale s-a desfasurat fara probleme, procesul de votare a fost fluid, fara timpi de asteptare excesivi, in ciuda faptului ca si in Canada au fost membri ai birourilor sectiilor de votare care nu s-au prezentat. Toti diplomatii si functionarii desemnati in birourile sectiilor de votare au fost, va asigur, prezenti si vor fi acolo, din nou, duminica. In total, in aceasta tara au votat la primul tur 2668 de alegatori", arata Maria Ligor.

Ambasadorul arata ca pentru turul doi al alegerilor se anticipeaza un numar considerabil mai mare de alegatori, asa ca a "solicitat MAE si, prin intermediul MAE, Biroului Electoral pentru Strainatate, suplimentarea numarului de stampile, de cabine de vot si, mai ales, am facut propuneri din randul voluntarilor din comunitatile de romani pentru completarea la nevoie a birourilor sectiilor de votare, in situatia in care vom mai avea absente".

"Exista, de asemenea, la fiecare sectie de votare, personal care va asigura sprijin, pentru buna desfasurare a scrutinului, cei mai multi dintre acestia tot din randul comunitatii" si s-au facut eforturi din timp pentru a informa cetatenii, prin intermediul presei de limba romana sau al retelor sociale, dar si direct prin raspunsurile la solicitarile telefonice sau pe e-mail, in legatura cu orarul de desfasurare a alegerilor, cu documentele in baza carora se poate vota, etc.

Tinerii din diaspora, mesaj pentru politicieni: Incetati politizarea dreptului nostru la vot!

"De pilda, o buna parte din dialog a vizat posibilitatea de a vota chiar daca pasaportul sau cartea de identitate sunt expirate, in baza unui titlu de calatorie care poate fi obtinut de la consulat. I-am invitat pe cei aflati in aceasta situatie sa-l solicite din timp", continua diplomatul.

Ambasada Romaniei in Canada nu poate insa organiza sectii de votare si in alte regiuni ale Canadei, mai ales in provinciile din Prerii (Alberta, Saskatchewan sau Manitoba) sau in Estul Canadei. "A fost si dorinta noastra sa existe un numar mai mare de sectii de vot si in acest sens am discutat si vom continua, pentru viitor, sa discutam acest subiect cu autoritatile canadiene", da asigurari Maria Ligor.

Ambasadorul isi mai exprima speranta ca "dupa aceste alegeri sa apara propuneri de modernizare a procedurilor de vot si pentru simplificarea votului la distanta" si ca se va crea un "registru electoral, liste de alegatori din strainatate, in baza carora sa poata fi determinat cu mai multa acuratete numarul celor care doresc sa voteze si dimensionate corespunzator sectiile de votare".

Ambasada Romaniei la Madrid, Spania

Si Ambasada Romaniei la Madrid ne-a dat un raspuns amplu, detaliind atat situatia inregistrata la primul tur cat si masurile pregatite de ambasadorul Ion Vilcu si echipa sa pentru organizarea in conditii optime a procesului de votare la cele 12 sectii de votare a caror organizare este in sarcina directa a Ambasadei (4 sectii in capitala Madrid, precum si cele din orasele Alcala de Henares, Coslada, Arganda del Rey, Mostoles, Getafe, Guadalajara, Toledo si Burgos).

Diaspora reactioneaza: Dansul de la MAE nu ne descurajeaza. Vom fi si mai multi in turul doi!

Aceste masuri au fost transmise, ca recomandari, si celorlalte 7 consulate ale Romaniei din diferitele regiuni ale Spaniei, responsabile de organizarea celorlalte 26 de sectii de votare de pe teritoriul Spaniei.

In primul tur al alegerilor "Ambasada a procedat la adoptarea si implementarea unui set de masuri organizatorice vizand asigurarea derularii procesului de votare in conditii cat mai bune", asa ca "scrutinul din 2 noiembrie s-a desfasurat practic fara probleme, mai precis la cvasitotalitatea sectiilor votarea a decurs in conditii impecabile".

Singura exceptie a fost la sectia de votare de la Valencia, unde la orele 21:00, la inchiderea sectiei, un numar de cateva zeci de cetateni romani nu au putut vota, se arata in raspunsul Ambasadei.

In turul doi, Ambasada de la Madrid porneste din start cu un "pachet de masuri organizatorice ce si-a dovedit deja eficienta".

Este vorba despre masuri precum: dotarea sectiilor de votare cu stocuri mai mult decat acoperitoare de materiale necesare bunei desfasurari a procesului electoral; sectiile cele mai aglomerate au beneficiat permanent de un sprijin logistic si uman suplimentar, ce a constat in dotarea acestora cu echipe de sprijin, in afara sectiei de votare; organizarea la Ambasada a unei echipe "mobile" suplimentare, de "reactie rapida".

Si in Spania se prevede ca va avea loc o participare la vot mult sporita fata de primul tur, asa ca "Ambasada a adoptat un set de masuri suplimentare".

Melescanu, promisiuni pentru diaspora: In turul doi, toti romanii vor putea sa voteze (Video)

Dintre acestea Ambasada mentioneaza: redimensionarea pachetului de dotari logistice, in sensul suplimentarii pentru a face fata unui numar si mai mare de votanti; toate sectiile vor avea numarul maxim -sapte- de stampile si cabine de votare; dimensionarea mult peste nivelul de la turul I a echipelor de sprijin in afara sectiilor de votare, cu prioritizarea sectiilor de votare la care se asteapta o afluenta foarte mare de alegatori (mai ales Ambasada 1 si 2, Consulat 1 si 2, Alcala de Henares, Coslada si Arganda del Rey).

La aceste sectii vor fi trimise "echipe de sprijin mult suplimentate, compuse din 2 pana chiar la 6-7 persoane (3-4 diplomati/functionari; 2-3 functionari de 'security', pentru ajutor la organizarea fluxurilor). Activitatea acestora va fi de directionare a alegatorilor si fluidizare a procesului, inmanarea din timp a declaratiilor si asigurarea asistentei pentru completare, de sprijinire din punct de vedere organizatoric a membrilor biroului electoral".

De asemenea, Ambasada s-a asigurat ca exista conditii mai comode de asteptare la unele sectii de votare (spre exemplu cele 4 sectii din Madrid), in caz ca vremea va fi nefavorabila. Au fost instalate structuri modulare, "de natura sa doteze cu 'acoperis' zonele in care se va forma randul de asteptare, mai ales in acele cazuri in care in cladirile unde se afla sectiile nu ar fi permis intrarea unui numar mare de persoane in spatiu acoperit".

"Ambasada va colecta la fiecare 30 de minute informatii privind timpii de asteptare la fiecare sectie si va informa in timp real toate echipele sale de sprijin, care vor fi astfel in masura sa informeze votantii, la sectiile la care s-ar ajunge la timpi mari de asteptare, asupra alternativelor de care dispun de a vota la sectii din vecinatate mai putin aglomerate".

Ambasada Romaniei la Londra, Marea Britanie

De la Ambasada noastra la Londra am primit drept raspuns scrisoarea pe care ambasadorul Ion Jinga a adresat-o romanilor din Marea Britanie.

Alegerile prezidentiale 2014: Unde si cum pot vota romanii din diaspora pe 16 noiembrie

In scrisoare se arata ca dupa primul tur al alegerilor s-au primit "la Ambasada sute de scrisori si mesaje si am discutat cu foarte multi romani din Marea Britanie. Unii dintre ei au votat la una din cele 11 sectii deschise in data de 2 noiembrie, altii nu au reusit sa o faca la cele trei sectii din Londra".

Pentru turul doi, "cred ca trebuie sa aratam intelegere, calm si civism", scrie Ion Jinga.

Ambasadorul arata si ce masuri s-au luat pentru ca un numar cat mai mare de romani sa voteze: "Asa cum am promis, sectia din Brent nu va mai fi la etajul III, ci la etajul I, si va avea o sala de asteptare pentru cca 500 persoane, pentru a se evita statul in strada si urcarea cu liftul. Data fiind prezenta mai redusa la vot in alte localitati, romanii din Londra pot lua in calcul si posibilitatea de a vota intr-un alt oras in care exista sectie de votare. Incurajez venirea la vot incepand cu ora 7.00, cand se deschid sectiile, pentru a evita aglomeratia din partea a doua a zilei".

Ion Jinga incheie multumind "tuturor celor care s-au oferit voluntari pentru 16 noiembrie. Pe unii i-am propus ca membri in birourile comisiilor sectiilor de vot, dar decizia apartine BEC. Altii vor da o mana de ajutor la directionarea oamenilor catre sectiile de vot, la ajutarea celor veniti cu copii, sau a celor care vor avea dificultati la completarea declaratiei pe propria raspundere".

Ambasada Romaniei la Haga, Olanda

Traian Basescu: Romanii sa mearga la vot! MAE incearca sa opreasca diaspora

De la ambasada noastra la Haga am fost informati ca "la primul tur de scrutin, desfasurat in data de 2 noiembrie 2014, la cele doua sectii de votare organizate pe teritoriul Regatului Tarilor de Jos, au votat toti alegatorii care au dorit sa-si exercite dreptul la vot, in intervalul de timp prevazut de lege".

Pentru al doilea tur de scrutin echipa ambasadoarei Ireny Comaroschi a luat mai multe masuri, care variaza de la mai buna informare la utilizarea voluntarilor.

Ambasada a informat cetatenii despre organizarea scrutinului "prin anunt de presa, anunt pe pagina web a Ambasadei, anunt la avizierele Sectiei consulare si prin retelele de comunicare cele mai uzitate de comunitatea de romani (profesionale, biserici) "; cetatenii au fost informati despre posibilitatea completarii, in prealabil a Declaratiei pe proprie raspundere si modalitatea in care poate fi accesata si descarcata, in vederea completarii.

A fost organizat spatiul de votare pentru a putea permite un flux rapid si fluent al alegatorilor si asigurarea conditiilor optime pentru completarea Declaratiei pe proprie raspundere.

Ambasada va acorda "asistenta permanenta, pe toata durata procesului de votare, prin informarea alegatorilor, in vederea completarii corecte si rapide a Declaratiei pe proprie raspundere (pentru aceia care nu au completat-o anterior) " si asigura numarul maxim de cabine de vot si stampile, in fiecare din cele doua sectii de votare.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 11434 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
internet
rank 5
Raspunsulrile nu pot fi concludente.Doar JOHANNIS PRESEDINTE
Ambasadorii sunt inregimentati politic,iar cei care nu sunt, le este teama ca Ministerul de Externe este al lui ponta si acolitii lui.Este clar ca ambasadele nu sunt pregatite sa faca fata votului si acest lucru este incurajat de psd,deoarece stie ca acestia vor da un vot masiv antiponta.Dar nu numai de cei din diaspora le este frica ci de rudele,prietenii,cunostiintele acestora care vor inclina balanta pentru Johannis.JOHANNIS PRESEDINTE este concluzia finala.
Ernst
rank 5
Daca tot ne apropiem de vot, intrebari retorice.
De ce se fraudeaza mereu alegerile in Romania, de ce nu aude de asa ceva niciodata in tara in care locuiesc, Germania?
Votul la romani e complicat: stampile (daca nu mai e cerneala?), timbre lipite pe buletin cum ca ai votat, declaratie personala. Votul la germani e simplu: ai primit scrisoarea oficiala ca sunt alegeri, te intreaba daca vrei sa votezi prin corespondenta sau sa fii prezent. Daca vrei prin corespondenta, primesti hartiile necesare, votezi ce crezi de cuviinta, arunci plicul in cutia postala, si timbrul e platit de stat.
Daca vrei sa mergi personal, mergi, nu ai nici o declaratie de semnat, te bifeaza in lista electorala ca "a votat", intri in cabina, acolo ai un pix si bifezi unde vrei un X.
Atat.
Nu-i ciudat ca nu se fraudeaza la un sistem de vot simplu, dar se fraudeaza la unul complicat, ca cel romanesc? In Germania nu stau membrii partidelor sa numere voturile, se anunta in massmedia, avem nevoie de voluntari. Sunt oameni, studenti, pensionari care se anunta, primesc cativa Euro pentru ca isi pierd o zi, sau cateva ore acolo.
De unde rezulta doar concluzia: cetatenul nu poate frauda, aparatul de stat roman da. Deci aparatul lasa mor&ti sa voteze, completeaza buletinele celor care nu merg la vot, practica turism electoral.
Cand dreak se satura romanul de minciuna, cat timp mai aproba frauda electorala?
bengosul2007
rank 5
Mai ușor cu manipularea !?!
Voturile diasporei nu depășește 2% din totalul voturilor pentru alegerea președintelui. Atunci de ce această isterie, cine intreține și cu scop? Dar mai ales, de ce se incită la VIOLENȚĂ ?
rautzu
rank 5
Voturile diasporei nu depășește 2%
Si daca nu 'depaseste' 0%, isteria asta este pentru exercitarea unui drept constitutional. Analfabetule.
Carbon
rank 5
In timpul votului ambasadele să fie închise.
Nici nu-mi pasă dacă pribegii de pe aiurea vor vota sau nu.Eu cred că pribegii să voteze in locurile unde stau.In țările in care au ajuns azilanți. Acolo să voteze pentru alegerile țărilor de aiurea. Ca ce chestie să schimbe ei socotelile romanilor din țară?Ai plecat?Adio! N-o să plang eu de voturile lor care oricum sunt plătite de mafia portocaliu securisto mafiotă. NICIUN pribeag,dar niciunul nu s-a inscris pe listele permanente ca să poată vota.Ei așteaptă 10,20,30 de euro ca să-și vandă votul.S-au demonstrat asta de foarte multe ori.Spălătorii de vase,căpșunarii...abia așteaptă să mai ciupească 10 euro pentru vanzarea votului.

ANUNȚ IMPORTANT!.BOICOTAȚI ALEGERILE!

PCRiștii securiști portocalii din Internațioala Socialistă condusă pe ultimul drum de ultimul securist in funcție tov Aghiosescu au transmis ca votanții băsiști,macoviști,udriști,pnliști să se retragă in cazărmi și să boicoteze votul.In acest fel ei vor să anuleze alegerile.

Repet: presupusa "dreapta" să stea casă și să boicoteze alegerile așa cum au făcut-o la referendum. In acest fel alegerile vor fi anulate.
AdyCa
rank 4
Sigur vor rămâne mulți care nu vor putea vota!!!
Iar dacă va fi așa și va caștiga Ponta cu această fraudă masivă, atunci va incepe incă o revoluție. Și va fi una mai sangeroasă decat precedenta. V-ați jucat cu focul HOȚILOR, și o să vă ardeți.....
copilul
rank 1
Daca ar fi,dupa mine,in diaspora,ar vota,doar
doctorii !..si aia,ar vota,doar Parlamentul !..care Parlament,ar trebui,sa aleaga Presedintele !!!!....dar nu asta,de 700,de trantori,ci un Parlament adevarat !....nu vreau sa cobesc,dar cat va fi piatra,pe piatra,in Romania nu se vor potoli rautatile !!!....:(
Cronos
rank 3
si daca reprezinta asa de putin (2%) de ce n-a fost capabil
guvernul Ponta sa organizeze niste alegeri in care sa poata vota toti cetatenii!!

Cu alte cuvinte, desi sunt putini in diaspora nici macar cabine de vot nu-au vrut sa le puna.... Asadar s-o interpretam ca reavointa, bataie de joc, sfidare??

Dupa d-voastra ce-a fost?
copilul
rank 1
n-ai vazut bre,ca a plecat o garnitura,de tren,cu
cabine ecologice ????....pline ochi !!!!!
Comentariu inadecvat
galileo
rank 5
Mâine este ziua marii noastre alegeri!
Maine, Romania iși alege președintele și iși decide viitorul.
Inainte de a pleca la vot, NU UITA:
Să-ți suni prietenii(Să fii sigur/ă că se duc la vot și că votează Iohannis)
Să mai dai un telefon familiei.(Să fii sigur/ă că votează Iohannis)
Inainte de ieși din casă, NU UITA:
Să verifici care este secția de votare la care aparții pe RegistrulElectoral.ro
Să ai cartea de indentitate sau cartea de alegător la tine.
Dacă observi nereguli in procesul de votare, NU UITA:
Să pozezi și să filmezi.
Să anunți președintele secției de votare.
Să suni, dacă este grav, la Biroul Electoral Județean.
Să suni, dacă este grav, la Poliție, la 112. Sunt obligați să trimită urgent un echipaj.
adrianmb
rank 5
pai intreaba-l pe tov. dragnea !!!!!
se pare ca psd a trimis deja ''oameni de bine'' la sectiile de vot din strainatate ca sa se asigure ca vom vota ''civilizat'', dar mai ales ''CORESPUNZATOR''.
eu mi-am setat deja telefonul ca orice poza sau film care-l fac sa mearga direct in dropbox, ca sa am ce arata politiei britanice in cazul in care apar borfasii lui ponta si ''imi va fi pierdut'' telefonul... :-)) :-))
Cronos
rank 3
copilul doar ptr a te amuza (e f veche:))!!
orice legatura cu personajele reale este pur intamplatoare:

http://www.youtube.com/watch?v=kNN1_oODcoc
Ernst
rank 5
mane ai ultima sansa suissestudent, sa dobves ca
nu esti macs.taxyl
Mos bazil
rank 5
Lasa-l pe Dragnea. A votat primul romman.
'Semnalul' e bun.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10204206945188110&set=a.4779662283752.176104.1061509046&type=1&fref=nf
vanshakira
rank 5
Victor Ponta Presedinte!
Hai la vot! Sa scapam de basism!

Vreau o tara ca afara!

Atentie! Din cauza numarului mare de alegatori, din cauza dorintei romanilor din diaspora de a vota, va informam ca s-a adoptat masura ca cei care voteaza cu Iohannis, sa se prezinte in data de 17 noiembrie la sectiile de vot.

Asa ca sa mergem cu totii sa votam!

Haideti sa terminam cu latifundiarii deveniti prin frauda!
M-am saturat de statul ticalosit!
M-am saturat de taierile de salarii, care s-au facut pentru a plati imprumutul facut de Basescu de 20 miliarde pentru a sustine bancile straine!
M-am saturat de statul mafiot!
M-am saturat de statul interlop!
M-am saturat de statul basist!
Asa ca haideti la vot sa terminam cu Urmasii lui Traian!
Voi vota cu Victor Ponta!

p.s. "Marea necunoscuta a turului doi al alegerilor prezidentiale de duminica este cati romani vor reusi sa voteze la sectiile din strainatate si cum s-au pregatit ambasadele noastre pentru a evita situatia din primul tur, cand multi romani nu si-au putut exprima optiunea."
Saegetus
rank 4
sunt convins: "Vreau o tara ca afara!"
nashpa sa fii in puscarie, nu? :))
copilul
rank 1
io,umblu,dupa voi,manifestantzii antiponta si nu
dau de voi !!!!....unde,v-ati bagatara ?????
Injineru
rank 5
Aici sintem! Jos mafia cleptocrata PSD!
Huooooooooooo! Hotiii!
sixtus
rank 5
Nu votați un plagiator mincinos
Un popor care voteaza corupti, impostori, hoti si tradatori, nu este victima. Este complice ! - George Orwell
Comentariu inadecvat
Cronos
rank 3
si cate voturi v-ati propus sa bagati in urna??
50?? 100??

Daca votati Ponta doar o singura dat TOATA stima!! De aia e democratie sa votam nu sa furam .....
schmit
rank 5
Blegosule..tu esti unul cu manipulare,,de ce? si cu ce scop?sti TU
ca sunt 2% sau numai 0,2% nu se discuta.
Toti ce au un drept de vot si vor sa voteze trebuie sa li se asigure posibilitatea.
Parca Mitocanul vorbe de "unire Romanilor"
cu asa metode,,,cu siguranta NU.
Metodele comuniste se aplica si dupa 25 deani de la asa zisa "DEMOCRATIE"
bengosul2007
rank 5
Mare-i grădina !
Atunci citește definiția "democrației", este in DEX !
Comentariu inadecvat
Cronos
rank 3
Ma mir cum de inca n-au cerut tinerii ajutor
clasei politice din tarile in care n-au reusit sa voteze!!

Am convingere ca orice politicean englez, austriac, german sau francez ar ajuta un tanar sa-si exercite dreptul de vot!!
sedricro
rank 5
HOT
Daca furi un ou esti un hot,daca furi 5 oua tot un hot esti.
Daca ponta si us-lasi fura un singur vot tot hoti sunt.
Daca tu zici ca 2% nu conteaza nu te mai duce la vot,votul tau pentru ponta valoreaza 0.00000000000001,esti nesemnificativ.
Dar daca nu votezi nu-ti iei ratia de ulei si zahar,puradei tai ce maninca?
Rusine.
piticul69
rank 1
si ce sa intelegem din aceast aticol...?
...ca nu au fost probleme dacat in germania si anglia(pe alocuri)...si pentru atata lucru sa facut "tam-tam" atat?...in germania care stim cine le-a amplificat...si cateva incidente in anglia....acum intelegem ce s-a vrut de fapt...
Te-o
rank 5
Bla-bla-ul guvernului Ponta inclusiv prin microfoanele de la
ambasade,nu face doi bani!
Daca se va constata din nou sabotarea dreptului de vot al cetatenilor vor trebui trimise mii de proteste direct pe adresa CCR,cerandu-se invalidarea alegerilor!
Acelasi lucru,daca se va constata cea mai mica forma de falsificare sau fraudare a rezultatelor!Teo
Cronos
rank 3
Asta se cheama tupeu maxim
sa-ti bati joc de dreptul de vot sub nasul oficialitatilor din tarile Europene!!

Nu stiu daca am auzit pana acum in vreo tara europeana ca mii de cetatenii n-au apucat sa voteze in ciuda faptului ca au stat la coada si 2-3 ore!!
sixtus
rank 5
Minciuna guvernului Ponta
Melescanu s-a inatlnit azi dimineata la Munchen cu parlamentarul germanDr. Bernd Fabritius, CDU, https://www.facebook.com/mdb.fabritius si l-a mintit fara rusine, spunand ca BEC s-a opus deschiderii unor sectii de votare :))) Ba mai mult, el, Melescanu, ar fi sustinut "cu tarie" propunerile lui Fabritius!!! Povestea e relatata chiar de Fabritius, pe pagina lui de fb, omul fiind socat de gratiile proaspat instalate la consulatul roman din Munchen.

Vezi pagina de Facebook a lui Mircea Marian. https://www.facebook.com/Mircea.V.Marian?fref=ts
schmit
rank 5
Va vota diaspora fara probleme?Cu siguranta NU
Candidatul care vrea sa unesca,dezbina,,,,se vede ca foloseste metoda Basist.
Nu degeaba au semnat pactul de coabitare cei 2 "circari"
Comentariu inadecvat
oetzi
rank 5
shakiro..tu poluezi peste tot cu acelasi mesaj tipic anilor 47
tipic securo-comunistilor .Se pare ca tu si gloata ta sinteti platiti de psd-pcr sa va expuneti ineptiile peste tot.Nu m-ar mira sa fiti din cei care au facut parte din conspiratia imptriva adevaratilor revolutionari,in are ati tras sau ati spionat pt ceausesti impotriva poporului roman..trimitindu-i la puscarie politica.Am luptat la revolutie, pt ca indivizi ca voi sa denigreze valorile cistigate si acum din nou sa fie nevoie de o continuare a acelei revolutii confiscate de papa sef comunist ilici si ai lui ortaci??? Am refuzat in armata sa fac parte din cei care cist-ul ii OBLIGA(cei fricosi si care erau strinsi cu usa..ii avea la mina) sa ingroase rindurile celor care ciripeau si serveau statul ceausist -securist -comunist(ca si voi).Ce mi-a promis nemernicul de cist..ar fi vrut el..mai rar avea sansa sa aiba unul la care sa-i promita ca va ramine in structurile secu si va avea o cariera in care facilitatile vor fi fara limite..o viata mai buna,relatii,putere etc.Multumesc Doamne c-am avut taria sa spun..NU.In mod cert astia care-o dau cu aiurelile astea sinteti niste rebuturi ale societatii.
In 1987 la Brasov s-a declansat prima actiune anti-comunista impotriva regimului si din pacate a fost inabusita..si in numele lor sa iesim la vot si sa stirpim sansele comunistilor si coruptilor acestei tari!!!! Indiferent de culoarea politica sa votam schimbarea ,curatirea parlamentului si sa reinodam mitul acestei tari de la 1877 realizate tot de un german...Independenta!!!!!!!!!
Carbon
rank 5
Hahahahahahahahahaha!
Toată adunătura de "dreapta" sunt nomenclaturiștii din 1987 : securistul băsesc,boc,crist. preda,alifie ungureanu=supleant al CC al PCR..și mulți alții. Demagogia voastră e străvezie,cameleonism,mimetism...așa au făcut legionarii: ca să scape au intrat in PCR,iar comuniștii actuali pe care ți i-am enumerat(o parte infimă) sau deghizat in democrat-liberali...pe cine vrei să prostești?Nu zic că sunt și ignoranți,naivi... tu ești un băsist de jos...

Să se inchidă ambasadele.Fără votanți pe liste suplimentare.
sedricro
rank 5
Fara liste suplimentare
Sunt de acord sa nu fie liste suplimentare ,asa pierdeti 900.000 de voturi numai in tara us-lasilor.
Unde mai voteaza turisti electorali us-lasi?
Daca te aude ponta iti taie ratia de ulei si zahar,iti raman puradei nemancati.
Injineru
rank 5
Tovarasa Carbon, umor bolsevic de ocna !
Dumneata glumesti, dumneata rizi.

Ma faceti sa vomit.
Belgia
rank 5
Haosul la votul din diaspora îsi are radacinile în anul.... 2009!
Cind Base cistiga- in 2009- cu ajutorul votului (decisiv) din diaspora, Ciuma Rosie a pus la punct un plan de impiedicare a diasporei, stiut finnd ca sint impotriva lor! Ceea ce s-a intimplat in primul tur- si ce o sa se intimple miine- este RODUL muncii lor mizerabile! In spatele usilor inchise, Ciuma Rosie JUBILEAZA!
adrianmb
rank 5
@ Ernst 21:17
''mane ai ultima sansa suissestudent, sa dobves ca
nu esti macs.taxyl''

????????????????
Corneliu Vasile Mezdrea
rank 5
masuri eficente, statistici concludente....
concluzia este clara diaspora vrea pe Iohanis iar romanii vor pe Ponta. O lupta acerba in care poate iesi si fata a saptea a vestitului zar cu sase "fete" . Este vorba de punerea zarului in unghi sau in colt cum se mai spune.
Val
rank 5
"diaspora vrea pe Iohanis iar romanii vor pe Ponta" ????
diaspora romaneasca este formata din ROMANi, domnule ! Nu din alte natii ! Multi romani de peste hotare simt romaneste mai profund si mai sincer decat cei din tara care-si vand votul sau care din comoditate si zeflemea aroganta nu voteaza. Pentru cei mai multi dintre romanii stabiliti (temporar sau definitiv in strainatate) soarta Romaniei conteaza.
petrache
rank 5
Carbon personaj important.
Am incercat sa fac un comentariu nefavorabil pe marginea celor debitate si constat ca are superprotectie.
Mie mi s-a părut total deplasat ce susține, ca este ceva ce trădează un instinct primar. Se pare ca de data asta n-a mai funcționat superprotectia.
Los Angeles
rank 1
URGENT - rugam raspundeti precis daca putem vota!
To
bestrainatate@bec2014.ro
CC
secretariat@bec2014.ro
Adresa "bestrainatate@bec2014.ro" ESTE BLOCATA!

Va rugam frumos sa inminati imediat celui indriguit de lege sa raspunda!

Subject: Rugam raspundeti precis daca putem vota

TO:
Președinte:Severin Tatiana Loredana
Locțiitor:Jud.Asănică Andra Monica
Membru:Jud.Păun Sanda
Membru:Ivan Iulian Alexandru

RE: Rugam raspundeti precis daca putem vota

Va rugam raspundeti precis si exact daca putem vota, sau nu putem vota, tinind cont ca cetatenia expira (in timp) doar la moartea cetateanului!

· Noi suntem in viata, deci putem sa ne legitimam cu Pasaportul American sau Pasaportul Canadian VALABILE, si prezentind Pasaportul Romanesc care are expirat dreptul de calatorie cu acesta (dar care atesta Cetatenia Romana care NU expira) dublat de Certficatul de Natere in original Romanesc ca dovada a Cetatenieie Romane si implicit a dreptului de vot?

Multumim anticipat pt. rapuns documentat.

All the best, more later...

Cezar C. Puică
Ventura, CA

Professional Profile; log-in for attached docs:

http://www.linkedin.com/pub/cezar-c-puic%C4%83/7/531/789
http://goo.gl/XwKUQ9

PS: US Citizen of foreign National Origin, but I am nobody’s Slave, Sycophant or Hypocrite, asking Full Mutual Professional RESPECT & Dignity!

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

PAST NOTE:

Legea-i STRAMBA & ABUZ, caci Cetatenia NU EXPIRA, si este dincolo de vointa legiuitorului de a garanta dreptul constitutional de vot pe baza de limitare in timp a unor acte care sunt facute sa expire, pt. simplu fapt ca Cetatenia NU EXPIRA!
>
>
> Nota: Sotia si cu mine avem trei catatenii + o rezidenta Japoneza, dar ironic nu putem vota pt. tara de origine de aproape doua decenii ...!
>
>
> ABUZ: Cetatenia NU EXPIRA! - Face-ti ceva ca-n viitor sa putem vota chiar daca Pasaportul este expirat, care este dovada a cetatenieie, chiar daca a trecut termenul de folosire pt. A CALATORI, Pasaportul atesta cetatenia (in plus si prin nastere).
>
>
> Cetatenia (si prin nastere) nu este acelasi lucru cu Rezidenta, Cetatenia NU EXPIRA, si nu poate sa o retraga NIMENI!
>
> Daca a expirat pasaportul, asta nu insemna ca a expirat cetatenia si implicit dreptul la vot!

> Este un abuz prevederea de:
>
> "Ca sa votati, trebuie sÄ aveti acte de identitate valabile. "! - Dar nu specifica ca ele nu pot fii Pasapoarte de calatorie internationala ale altor tari de exempleu, care sunt recunsocute ca si acte de indentitate repiproc valabile de catre toate tarile!

Deci ceea ce nu este specificat ca interzis este permis!
>
> Cetatenia NU EXPIRA! - Face-ti ceva ca-n viitor sa putem vota chiar daca Pasaportul este expirat, astfel conditionarea este artificiala si impovaratoare, special conceputa ca sa nu voteze DIASPORA!
>
> All the best, more later...
>
> Cezar C. PuicÄ
> Ventura, CALIFORNIA
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor