Viorel Catarama vrea sa fie presedinte si promite salariu minim de 500 de euro

Marti, 15 Iulie 2014, ora 12:42
8670 citiri
Viorel Catarama vrea sa fie presedinte si promite salariu minim de 500 de euro
Foto: cotiadianul.ro

Viorel Catarama, patronul magazinului de mobila Elvila, si-a anuntat marti candidatura ca independent la Presedintia Romaniei, cerand sprijinul cetatenilor, denuntand partidele politice drept "structuri mafiote extrem de bine organizate si consolidate" si promitand o crestere a salariului minim.

Principalul scop al lui Catarama, ca viitor presedinte al Romaniei, este organizarea unui referendum pentru modificarea Constitutiei in care sa se stipuleze mai multe obiective: "interzicerea numirilor politice in administratie, alegerea sefilor DNA, ai Politiei si ai Parchetului prin vot direct al cetatenilor, controlul reciproc al institutiilor, care nu pot fi mai presus de lege", iar in cazul achizitiilor publice, "singurul criteriu acceptat in cadrul licitatiilor sa fie pretul".

Viorel Catarama a sustinut si ca, odata adoptate modificarile Constitutiei pe care le cere, acestea vor crea cadrul economic necesar pentru ca "salariul minim in 3 ani sa ajunga la 500 de euro", astfel incat romanii plecati in strainatate la munca sa se poata intoarce in tara.

"Intrucat candidez ca independent, fara sprijinul unui partid, cer sprijinul cetatenilor", a spus Viorele Catarama, aratand ca are nevoie de voluntari in toata tara care sa stranga cele 200.000 de semnaturi necesare inregistrarii candidaturii la Presedintie si s ail reprezinte in sectiile de votare.

"Ii chem pe toti romanii liberi sa participe la o revolutie pasnica. Sloganul campaniei mele va fi 'Romanii liberi ingenuncheaza mafia politica'", a spus Viorel Catarama, cerand Guvernului sa organizeze cel putin 3000 de sectii de votare pentru romanii din strainatate.

"Eu consider partidele politice structuri mafiote extrem de bine organizate si consolidate", a incheiat Catarama, care a mai spus ca Parlamentul ii apara pe corupti.

Viorel Catarama, fost lider PNL: Partidele politice, structurile mafiote cel mai bine organizate din Romania

Viorel Catarama si-a inceput cariera politica in PNL, in anii '90. A absolvit ASE-ul in 1980, cariera sa profesionala a inceput cu postul de economist, sef serviciu, la Intreprinderea de casete radio si TV din Bucuresti. Din 1984 a fost economist la Tehnoforestexport, iar in 1987 a fost numit director pentru Europa de Est al firmei BELCO - Belgia la Camera de Comert si Industrie a Romaniei.

Datorita functiilor pe care le-a avut inainte de 1990 si contextului special in care se putea promova, Catarama este suspectat ca ar fi fost lucrator in cadrul serviciilor secrete de pe vremea sistemului comunist, lucru pe care acesta l-a negat.

Antonescu: Catarama s-a comportat ca un securist ordinar

Viorel Catarama a fost prim-vicepresedinte al Partidului National Liberal si candidat la sefia partidului, cursa din care s-a retras in martie 2010.

Ulterior, in aceeasi luna, Viorel Catarama a fost exclus din partid, ca urmare a unor declaratii impotriva lui Crin Antonescu in campania pentru alegerile prezidentiale, cand a spus ca liberalii ar avea nevoie de un candidat care sa castige scrutinul.

La momentul respectiv, Crin Antonescu si-a asumat excluderea lui Catarama din partid, spunand ca aceasta a fost rezultatul unui "set intreg al actiunilor domnului Catarama de ani de zile".

Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#Catarama candidatura presedintie Romania , #Alegeri Prezidentiale 2014
Comentarii
Poza schmit
schmit
rank 5
" Eu vreu Presedinte" si vä promit 1500€ salarul minim
Poza bum
bum
rank 5
candideaza inca un Viorel ? o sa radem mult ! o sa fie fain !