Votul in Bucuresti, blocat de lipsa formularelor tipizate - ce spun autoritatile electorale (Video)

Duminica, 02 Noiembrie 2014, ora 17:04
4064 citiri
Votul in Bucuresti, blocat de lipsa formularelor tipizate - ce spun autoritatile electorale (Video)

Asociatia Pro Democratia a fost sesizata ca sectiile de votare din sectorul 1 au ramas fara formularele tipizate pentru declaratiile pe proprie raspundere. In consecinta, persoanele din afara Bucurestiului, care voiau sa voteze pe liste suplimentare, au fost trimise sa voteze in alta parte, fiind impiedicata exercitarea votului.

Mai grav, exista informatii ca Biroul Electoral al Sectorului 1 a dat "ordin" ca formularele sa nu mai fie suplimentate, potrivit Pro Democatia, care a fost sesizata de un alegator in acest sens. El a precizat ca a aflat despre directiva respectiva de la seful sectiei de votare organizate in scoala 111, din zona Garii de Nord.

"In sectorul 1, in nicio sectie de votare nu mai exista astfel de formulare. Alegatorii sunt trimisi in alte sectoare sa voteze", a declarat pentru Ziare.com un reprezentant al asociatiei, Iuliana Iliescu, adaugand ca incidentul a fost semnalat intre orele 14.30 - 15.00.

"Declaratiile pe proprie raspundere nu au fost suplimentate si cetateanul care ne-a sesizat stie de la presedintele unei sectii de votare ca a fost dat ordin de la Biroul Electoral al Sectorului 1 sa nu fie suplimentate. Noi acum facem o sesizare catre Biroul Electoral Central. Deci aceasta este o sesizare facuta de un cetatean (...), care a aflat informatia de la presedintele sectiei 111 de la Gara de Nord", a explicat Iliescu.

Reprezentantul asociatiei a mentionat ca probleme de acest fel sunt si in sectorul 4, mai exact la sectiile de votare din zona Gheorghe Sincai, unde nu mai exista formulare tipizate.

"Alegatorii sunt trimisi in alte sectii, astfel ca nu isi pot exercita dreptul de vot. In sectorul 4 se asteapta la formularele sa fie suplimentare, dar nu se stie la ce ora", a mai spus Iliescu, adaugand ca "unele persoane au renuntat la vot", dar fara sa precizeze numarul exact.

Cum raspund autoritatile electorale

Ziare.com a luat legatura cu presedintele Biroului Electoral al Sectorului 1, care a negat informatia ca ar fi fost dat un ordin ca declaratiile pe proprie raspundere sa nu mai fie suplimentate, ci, din contra, s-au luat toate masurile ca formularele sa ajunga cat mai repede la sectiile de votare.

"Sunt probleme de acest fel in tot Bucurestiul, in toate sectoarele, noi am luat masuri si s-au impartit pana acum inclusiv prin Politia Locala. Acum s-au distribuit si nu mai exista nicio sectie in care sa nu se poata vota", a precizat acesta.

De asemenea, presedintele Biroului Electoral al Sectorului 4, Gabriele Mazilu, a spus ca, intr-adevar, mai multe sectii de vot au ramas fara documentele respective, dar acestea au fost suplimentate.

"Toti presedintii sectiilor de votate care raman fara declaratii pe proprie raspundere ne suna pe noi, iar noi avem soferi care le distribuie. Din pacate, ne suna prea tarziu si exista un delay de cand le trimitem pana ajung la sectiile de votare, dar trimitem. Noi, aici, asta facem, multiplicam si trimitem", a precizat Mazilu.

Citeste si:
Liderii PNL speră că Ciucă va pica în Parlament. Ce plan a conceput Florin Cîțu - surse
Liderii PNL speră că Ciucă va pica în Parlament. Ce plan a conceput Florin Cîțu - surse
Liderul PNL Florin Cîțu și apropiații săi din conducerea partidului speră că generalul Nicolae Ciucă nu va trece de votul Parlamentului. Prin urmare, președintele Klaus Iohannis va...
Pod inaugurat la capete diferite de PSD şi PNL pentru a separa "apele". Slujba religioasă a unit delegațiile la jumătate
Pod inaugurat la capete diferite de PSD şi PNL pentru a separa "apele". Slujba religioasă a unit delegațiile la jumătate
Un pod a fost inaugurat cu mare fast, la ambele capete, în județul Buzău. Este vorba despre podul care leagă orașul Buzău de localitatea Vadu Pașii. La un capăt panglica a fost tăiată...
Sursa: Ziare.com