Votul in Bucuresti, blocat de lipsa formularelor tipizate - ce spun autoritatile electorale (Video)

Duminica, 02 Noiembrie 2014, ora 17:04
4236 citiri
Votul in Bucuresti, blocat de lipsa formularelor tipizate - ce spun autoritatile electorale (Video)
Foto: Arhiva

Asociatia Pro Democratia a fost sesizata ca sectiile de votare din sectorul 1 au ramas fara formularele tipizate pentru declaratiile pe proprie raspundere. In consecinta, persoanele din afara Bucurestiului, care voiau sa voteze pe liste suplimentare, au fost trimise sa voteze in alta parte, fiind impiedicata exercitarea votului.

Mai grav, exista informatii ca Biroul Electoral al Sectorului 1 a dat "ordin" ca formularele sa nu mai fie suplimentate, potrivit Pro Democatia, care a fost sesizata de un alegator in acest sens. El a precizat ca a aflat despre directiva respectiva de la seful sectiei de votare organizate in scoala 111, din zona Garii de Nord.

"In sectorul 1, in nicio sectie de votare nu mai exista astfel de formulare. Alegatorii sunt trimisi in alte sectoare sa voteze", a declarat pentru Ziare.com un reprezentant al asociatiei, Iuliana Iliescu, adaugand ca incidentul a fost semnalat intre orele 14.30 - 15.00.

"Declaratiile pe proprie raspundere nu au fost suplimentate si cetateanul care ne-a sesizat stie de la presedintele unei sectii de votare ca a fost dat ordin de la Biroul Electoral al Sectorului 1 sa nu fie suplimentate. Noi acum facem o sesizare catre Biroul Electoral Central. Deci aceasta este o sesizare facuta de un cetatean (...), care a aflat informatia de la presedintele sectiei 111 de la Gara de Nord", a explicat Iliescu.

Reprezentantul asociatiei a mentionat ca probleme de acest fel sunt si in sectorul 4, mai exact la sectiile de votare din zona Gheorghe Sincai, unde nu mai exista formulare tipizate.

"Alegatorii sunt trimisi in alte sectii, astfel ca nu isi pot exercita dreptul de vot. In sectorul 4 se asteapta la formularele sa fie suplimentare, dar nu se stie la ce ora", a mai spus Iliescu, adaugand ca "unele persoane au renuntat la vot", dar fara sa precizeze numarul exact.

Cum raspund autoritatile electorale

Ziare.com a luat legatura cu presedintele Biroului Electoral al Sectorului 1, care a negat informatia ca ar fi fost dat un ordin ca declaratiile pe proprie raspundere sa nu mai fie suplimentate, ci, din contra, s-au luat toate masurile ca formularele sa ajunga cat mai repede la sectiile de votare.

"Sunt probleme de acest fel in tot Bucurestiul, in toate sectoarele, noi am luat masuri si s-au impartit pana acum inclusiv prin Politia Locala. Acum s-au distribuit si nu mai exista nicio sectie in care sa nu se poata vota", a precizat acesta.

De asemenea, presedintele Biroului Electoral al Sectorului 4, Gabriele Mazilu, a spus ca, intr-adevar, mai multe sectii de vot au ramas fara documentele respective, dar acestea au fost suplimentate.

"Toti presedintii sectiilor de votate care raman fara declaratii pe proprie raspundere ne suna pe noi, iar noi avem soferi care le distribuie. Din pacate, ne suna prea tarziu si exista un delay de cand le trimitem pana ajung la sectiile de votare, dar trimitem. Noi, aici, asta facem, multiplicam si trimitem", a precizat Mazilu.

Citește și:
Cum s-a făcut de râs un secretar de stat din Ministerul Turismului la o şedinţă, în Cehia: "Nu ştiu, nu vorbesc foarte bine limba engleză" VIDEO
Cum s-a făcut de râs un secretar de stat din Ministerul Turismului la o şedinţă, în Cehia: "Nu ştiu, nu vorbesc foarte bine limba engleză" VIDEO
Secretarul de stat din Ministerul Turismului, Dimitrie Horaţiu Clepan, a recunoscut public că nu ştie limba engleză. Oficialul a participat la o şedinţă a miniştrilor Turismului, care a...
Coaliția mai are 25 de zile să elimine pensiile speciale până la ratarea jalonului din PNRR. USR: „Este revoltător ca securiștii să primească pensii speciale” VIDEO
Coaliția mai are 25 de zile să elimine pensiile speciale până la ratarea jalonului din PNRR. USR: „Este revoltător ca securiștii să primească pensii speciale” VIDEO
USR a transmis marți, 6 decembrie, că mai sunt 25 de zile până când guvernul trebuie să abroge pensiile speciale, deoarece în caz contrar riscă să rateze un jalon din PNRR. Totodată,...