Votul in diaspora: Ambasada din Madrid anunta ca alegatorii stau cate 4 ore la coada (Foto)

Duminica, 16 Noiembrie 2014, ora 16:02
3321 citiri
Votul in diaspora: Ambasada din Madrid anunta ca alegatorii stau cate 4 ore la coada (Foto)
Foto: Ambasada Romaniei in Spania

La sectiile de votare organizate de Ambasada romana in Spania timpul de asteptare si numarul celor care stau la coada pentru a vota in turul doi al prezidentialelor au crescut pana la volume impresionante.

In cele aproape 7 ore ce au trecut de la deschiderea sectiilor de votare in Spania afluenta de votanti la toate cele 38 de sectii a crescut constant si masiv, se arata intr-un comunicat al Ambasadei remis redactiei Ziare.com.

Votul in diaspora: Cele mai proaspete vesti de la ambasada din Madrid (Foto)

La orele 13:30 s-au inregistrat valori de varf la aproape toate cele 12 sectii de votare organizate de Ambasada Romaniei la Madrid (mai ales Alcala de Henares, Coslada si Arganda del Rey), atat in ceea ce priveste numarul cetatenilor care deja au votat, cat si in ceea ce priveste timpul de asteptare.

Aceeasi situatie se inregistreaza si la multe din sectiile de votare din restul zonelor Spaniei- conform informatiilor primite de la consulatele care le organizeaza.

Votul in diaspora: Cele mai proaspete vesti de la ambasada din Roma (Foto)

Numarul cetatenilor care au votat pana la orele 13:00 a fost de patru ori mai mare decat cel inregistrat la aceeasi ora in primul tur, arata Ambasada.

Cum voteaza diaspora LIVE

Acest record absolut de voturi exprimate in Spania in aceasta prima parte scrutinului ilustreaza efectivitatea masurilor adoptate de Ambasada vizand dotarea sectiilor si fluidizarea procesului, data fiind aceasta notabila amplificare a capacitatii sectiilor de votare de procesare/ora, se arata in comunicatul citat.

In zona Madrid presiunea cea mai mare continua sa se inregistreze la sectia de votare din Alcala de Henares, unde numarul persoanelor ce asteapta sa voteze a crescut constant, ajungandu-se ca la ora 13:30 timpul estimat de asteptare sa fie de aproape 4 ore.

Alte sectii de votare ce inregistreaza o afluenta foarte ridicata de votanti sunt Coslada si Arganda del Rey (ambele cu timp de asteptare de circa trei ore si jumatate).

Timpul mediu de asteptare, la ora 13:30, la sectiile de votare din zona Madrid:

- Alcala de Henares: 4 ore

- Coslada: 3 1/2 ore

- Arganda del Rey: 3 1/2 ore;

- Madrid 3 si 4 (Consulat): 2 1/2 ore;

- Madrid 1 si 2 (la Ambasada): 1 ora

- Guadalajara: 2 ore

- Mostoles: 1 1/2 ore;

- Getafe: 1 1/2 ore

In restul Spaniei, la sectiile de votare organizate de celelalte consulate ale Romaniei, afluenta mai mare de votanti se inregistreaza la:

- Castellon de la Plana: 4 ore

- Valencia: 2 1/2 ore

- Barcelona: 2 1/2 ore

- Lerida: 2 ore

- Reus: 45 minute;

- Zaragoza: 2 1/2 ore

- Logrono: 2 1/2 ore

A.I.

Citește și:
Cele trei nume luate în considerare PSD pentru prezidențialele din 2024. Ciolacu susține că nu-l interesează
Cele trei nume luate în considerare PSD pentru prezidențialele din 2024. Ciolacu susține că nu-l interesează
Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că nu se gândește să candideze la alegerile prezidențiale din 2024, însă nu a exclus alte trei nume care se vehiculează a fi reprezentantul...
Cine este președintele filialei din România a Fratelli d’Italia, formațiunea care a câștigat alegerile din Italia
Cine este președintele filialei din România a Fratelli d’Italia, formațiunea care a câștigat alegerile din Italia
Fratelli d’Italia, partidul care a câștigat cele mai recente alegeri parlamentare din Italia, are din 2020 o filială și în România, condusă de către Alessandro Console, un om de afaceri...