Ziare.com

Votul in diaspora: Cele mai proaspete vesti de la ambasada din Madrid (Foto)

Duminica, 16 Noiembrie 2014, ora 11:09

   

Votul in diaspora: Cele mai proaspete vesti de la ambasada din Madrid (Foto)
Ambasada Romaniei la Madrid anunta ca toate cele 38 de sectii de votare organizate in Spania pentru al doilea tur de scrutin pentru alegerea presedintelui Romaniei au fost deschise in conditii de deplina normalitate la ora stabilita de lege.

Cu toate acestea, cateva sectii vor functiona cu capacitate redusa, pentru ca unii reprezentanti ai partidelor politice lipsesc.

Azi ne alegem presedintele LIVE

Potrivit unui comunicat remis redactiei Ziare.com, "birourile electorale ale celor 38 de sectii s-au putut constitui conform legii, indeplinindu-se conditia de a avea cel putin 3 membri".

Cum voteaza diaspora LIVE

Unii reprezentanti ai partidelor politice nu s-au prezentat insa in sectiile de votare. "La 15 sectii de votare s-a constatat neprezentarea unor membri ai birourilor electorale (19 membri in total), reprezentati ai partidelor politice", se arata in comunicat.

Va vota diaspora fara probleme? Ambasadele Romaniei dau raspunsul

"Biroul Electoral nr. 48 pentru sectiile de votare din strainatate a fost deja instiintat cu privire la aceasta situatie de catre presedintii respectivelor sectii", intrucat o serie de sectii de votare vor functiona cu o capacitate redusa din cauza lipsei unuia sau mai multor membri. Spre exemplu, la Albacete lipsesc 3 membri, la Burgos 2 membri si la Bilbao 2 membri.


Ambasada noastra la Madrid aminteste ca sectiilor de votare la care este de asteptat sa se inregistreze cea mai mare afluenta "le-au fost destinate masuri semnificative de consolidare logistica si organizatorica, mai ales prin: desemnarea unor solide echipe de suport (de pana la 6-7 functionari) ; supradimensionarea necesarului de logistica necesara votarii (formulare pentru declaratii, pixuri, tusiere, rechizite diverse, etc.) ; asigurarea unor conditii mai comode de asteptare la unele sectii de votare (mai ales Coslada si sectiile din Madrid), etc".


Inca de la ora deschiderii la sectiile de votare Coslada si Alcala de Henares se inregistra un numar mare de persoane (de ordinul a 100-150 persoane) care au venit sa isi exercite dreptul la vot la primele ore ale diminetii, astfel incat se inregistreaza timpi de asteptare de 60 de minute la Coslada si respectiv 90 de minute la Alcala de Henares, mai arata reprezentanta noastra diplomatica.

Ambasada a trimis deja echipe de suport suplimentare la cele doua sectii mai aglomerate (echipe care numara la ora 09:00 un total 7 persoane la Coslada si de 8 persoane la Alcala), ai caror membri actioneaza pentru a informa si acorda asistenta la completarea declaratiilor, organizarea fluxurilor si transmiterea de informatie utila, mai ales asupra aternativelor existente in imediata vecinatate de a se vota fara a astepta mult timp.

Potrivit sursei citate, la toate celelalte sectii din vecinatatea celor mentionate (Madrid 1, 2, 3 si 4) timpii de asteptare sunt de ordinul a 5 minute, constituind o alternativa comoda pentru evitarea timpilor mai mari de asteptare de la Alcala si Coslada.

A.I.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7408 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

38 de sectii? Cit cele din Germania, Anglia, Franta si Italia la un

loc!
Dar mai putine decit sectiile de votare din puscariile Patriei.

 

Corect

Dar omiti un lucru fff interesant ,cei din puscarii voteaza 110% cu Victor Viorel Ponta in asteptarea unei legi(stii care).Am avut surpriza neplacuta ca intr-o comuna banala din Baragan (facand parte din biroul electoral de circumscriptie la referendumul din 2012)ca prezenta la vot sa fie 114% desi localitatea nu este un punct turistic .......o banala localitate ,fara strazi pietruite,cu un primar PSD,cu oameni care traiesc din agricultura de subzistenta si ajutoare sociale iar peste 35-40% din locuitorii au migrat spre vest(Spania ,Germania,Anglia .......)
O buna parte a populatiei (cea penticostala )nu a votat sigur ,nu am vazut nici unul la vot ,de unde *** procentul de 114 %????????????ma intreb ca boul si acum ?
Stie ceva Dragnea si Ciuperca ceva?


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor