Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Votul in diaspora: Cele mai proaspete vesti de la Ambasada din Marea Britanie

Duminica, 16 Noiembrie 2014, ora 15:06
3261 citiri
Votul in diaspora: Cele mai proaspete vesti de la Ambasada din Marea Britanie
Foto: Facebook/Cristi Dorombach

La Ambasada Romaniei din Marea Britanie sectiile de votare functioneaza la capacitate maxima.

Intr-un comunicat remis dupa-amiaza redactiei Ziare.com, ministrul delegat pentru romanii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici, a precizat ca "votul decurge, in acest moment, in conditii bune in majoritatea sectiilor din Marea Britanie".

Cum voteaza diaspora LIVE

Bogdan Stanoevici se afla la Londra incepand de sambata, pentru a supraveghea modul de implementare a masurilor care tin de competenta MAE in ceea ce priveste fluidizarea procesului de votare.

Oficialul roman a avut discutii cu conducerea misiunilor diplomatice si consulare ale Romaniei si a Institutului Cultural Roman, pentru a fi asigurate toate conditiile pentru ca membrii sectiilor de votare sa isi desfasoare activitatea in cele mai bune conditii.

Votul in diaspora: Cele mai proaspete vesti de la ambasada din Madrid (Foto)

In toate sectiile de votare unde a fost necesar si posibil au fost suplimentate, pana la numarul maxim admis de lege, si anume sapte, cabinele de votare si stampilele cu inscriptia "Votat". De asemenea, a fost pus la dispozitie personal suplimentar pentru completarea numarului membrilor birourilor sectiilor de votare, se arata in comunicat.

Astfel, la sectia de votare de la Institutul Cultural Roman - unde la primul tur de scrutin au existat 5 membri, 5 cabine de vot si 5 stampile - functioneaza duminica numarul maxim de 7 cabine de vot, cu 7 membri in comisie si 7 stampile. Daca la primul tur de scrutin, pe durata intregii zile, au votat aproape 1.600 de cetateni romani, la cel de-al doilea tur, doar pana la ora 10.00, ora Londrei, votasera deja 940 de persoane.

Azi ne alegem presedintele LIVE

La sectia consulara din Londra, numarul de cabine de vot a crescut de la 6 la 7, comisia de vot avand, pentru acest tur de scrutin, 7 membri si 7 stampile. In aceasta sectie de votare, au votat la 10.00, ora Londrei, aproximativ 780 de cetateni romani.

O situatie similara se inregistreaza si la sectia de votare Brent, unde - cu toate ca se inregistreaza un flux ridicat de cetateni - procesul de vot continua in mod fluent.

In aceasta sectie, pentru votul din 2 noiembrie au existat 6 cabine si 6 stampile de vot, iar de aceasta data exista numarul maxim de cabine de vot si de stampile. Numarul cetatenilor romani care votasera la Brent pana la ora 10.00 era de peste 760 de persoane.

La Liverpool votasera la aceeasi ora aproximativ 110 persoane, la Birmingham aproximativ 460 persoane, iar la Bristol aproximativ 300 de cetateni romani.

Votul in diaspora: Cele mai proaspete vesti de la ambasada din Roma (Foto)

"MAE a pus la dispozitie personal de sprijin la misiuni, care - alaturi de voluntari si in afara sectiilor de votare - asista logistic si cu informatii pe cei care doresc sa voteze. Se distribuie declaratii pe proprie raspundere pentru a castiga timp si a fi completate inainte de intrarea in sectie, urmand a fi semnate si datate in fata membrilor biroului electoral al sectiei de votare.

Formularului declaratiei se afla pe site-ul MAE, pentru a fi descarcat si completat inainte de intrarea in sectia de votare. Colegii nostri de la misiune depun toate eforturile pentru ca un numar cat mai mare de cetateni romani sa isi poata exercita dreptul de vot in cele mai bune conditii", a spus Bogdan Stanoevici.

"Speram ca, pana la finalul zilei, un numar cat mai mare de cetateni romani sa isi poata exercita dreptul de vot. Tuturor cetatenilor romani cu drept de vot le adresam rugamintea sa aiba incredere ca toti cei care se afla in serviciul MAE sunt pregatiti si doritori sa asigure un proces electoral civilizat si eficient", a precizat ministrul delegat pentru romanii de pretutindeni.

A.I.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#alegeri prezidentiale 2014, #vot Londra prezidentiale , #Alegeri Prezidentiale 2014