Votul in diaspora: De trei ori mai multi romani la urne in Austria

Duminica, 16 Noiembrie 2014, ora 16:51
4768 citiri
Votul in diaspora: De trei ori mai multi romani la urne in Austria
Foto: Ziare.com

La sectiile de votare din Austria au votat, pana la ora 13.00, de trei ori mai multi romani decat in primul tur al prezidentialelor.

Conform datelor existente la nivelul sectiilor de votare din Austria, pana la ora 13.00, ora locala, au votat un numar de aproximativ 3.750 de persoane: aproximativ 1.350 de persoane la sectia organizata la Ambasada Romaniei de la Viena, aproximativ 1.400 la cea de la Institutul Cultural Roman si aproximativ 1.000 la Graz, se arata intr-un comunicat remis redactiei Ziare.com.

Cum voteaza diaspora LIVE

Este un numar de trei ori mai mare fata de primul tur de scrutin, la aceeasi ora, arata sursa citata.

Ambasada Romaniei la Viena a luat toate masurile necesare de natura logistica pentru fluidizarea procesului de vot si pentru a preintampina neplacerile cauzate de aglomeratie.

Votul in diaspora: Cele mai proaspete vesti de la ambasada din Madrid (Foto)

Astfel, la toate cele trei sectii de pe teritoriul Austriei sunt sapte cabine de vot si sapte stampile, iar birourile sectiilor de votare sunt in formula completa.

Personalul ambasadei a fost suplimentat fata de turul anterior si este sprijinit de un numar de 12 voluntari, studenti romani care impart in exteriorul sectiei de votare formulare cu declaratia pe proprie raspundere, ofera informatii utile alegatorilor, ii sprijina, in scopul completarii declaratiilor pe propria raspundere si faciliteaza accesul in sectie al persoanelor cu copii mici si al varstnicilor.

Votul in diaspora: Cele mai proaspete vesti de la ambasada din Roma (Foto)

Pentru a veni in sprijinul parintilor cu copii, la sediul sectiilor de votare au fost organizate spatii speciale unde acestia sa stea pe parcursul derularii procesului de votare. De asemenea, persoanelor aflate la rand le-au fost oferite bauturi calde din partea unor reprezentanti ai Ligii Studentilor Romani din Strainatate si ai ambasadei, continua comunicatul.

Prin masurile luate de ambasada Romaniei la Viena, fata de primul tur de scrutin se apreciaza ca s-a inregistrat o crestere de aproximativ trei ori a ritmului de votare, precum si o micsorare a timpului de asteptare.

A.I.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#alegeri prezidentiale 2014, #vot Austria prezidentiale , #Alegeri Prezidentiale 2014