AEP a prezentat contributiile electorale ale candidatilor la prezidentiale: Iohannis, pe primul loc

Vineri, 01 Noiembrie 2019, ora 17:25
6069 citiri
AEP a prezentat contributiile electorale ale candidatilor la prezidentiale: Iohannis, pe primul loc
Foto: Arhiva Facebook/ Klaus Iohannis

Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) a prezentat vineri, contributiile electorale ale candidatilor la alegerile prezidentiale, pe primul loc situandu-se Klaus Iohannis, cu 10 milioane de lei, toti banii provenind din subventii de la bugetul de stat, fiind urmat de Viorica Dancila - 6,8 milioane de lei, dintre care 6 milioane de la bugetul de stat si de Mircea Diaconu - 6 milioane, finantarea publica fiind de 300.000 de lei. Valoarea totala a contributiilor se apropie de 34 de milioane de lei.

Directorul Departamentului de Control al Finantarii din cadrul AEP, Constantin Rada, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca pana in prezent au fost declarate contributii electorale in valoare de aproape 34 de milioane de lei.

Candidatul care a declarat cele mai multe contributii electorale, in valoare de 10 milioane de lei, a fost Klaus Iohannis, toate fondurile fiind subventii de la bugetul de stat.

Pe locul secund in privinta contributiilor electorale se afla Viorica Dancila, cu 6,8 milioane de lei, de la bugetul de stat primind peste 6 milioane de lei, iar restul a fost finantare privata.

Locul trei in acest top este ocupat de Mircea Diaconu cu 6 milioane de lei, cea mai mare parte a contributiei sale electorale fiind privata, doar 300.000 de lei primind din fonduri publice.

Constantin Rada a mai precizat faptul ca Teodor Paleologu a avut o contributie electorala de 3,4 milioane de lei, in intregime privata, Dan Barna, de 3,3 milioane de lei, dintre care doar 65.000 de lei a reprezentat fonduri publice, iar Viorel Catarama, 1,3 milioane de lei, fonduri private.

Ramona Ioana Bruynseels a avut contributii electorale de aproape 620.000 de lei, toate din fonduri private, Hunor Kelemen - 445.000 de lei, fonduri private, Alexandru Cumpanasu - 385.000 de lei, finantare privata.

Contributiie celorlalti candidati la alegerile prezidentiale sunt sub 50.000 de lei.

"Candidatului declarat ales nu i se poate valida mandatul daca raportul detaliat al veniturilor si cheltuielilor nu a fost depus in conditiile legii. Raportul detaliat al veniturilor si cheltuielilor electorale precum si cuantumul datoriilor inregistrate se publica de catre AEP in Monitorul Oficial al Romaniei in termen de 60 de zile de la publicarea rezultatului alegerilor", a declarat Constantin Rada.

El a precizat in termen de 30 de zile de la data desfasurarii primului tur al alegerilor candidatii care obtin cel putin 3 la suta din totalul voturilor au dreptul la rambursarea cheltuielilor electorale. AEP insa nu va rambursa banii cheltuiti de la bugetul de stat, ci doar cei din fonduri private.

Eveniment Quarterly Report

Clotilde Armand îl dă în judecată pe Marcel Ciolacu: ”Prim-mincinosul ţării, şeful PSD”
Clotilde Armand îl dă în judecată pe Marcel Ciolacu: ”Prim-mincinosul ţării, şeful PSD”
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, anunţă miercuri că a decis să-l acţioneze în instanţă pe ”prim-mincinosul ţării, pe şeful PSD”. ”Într-o ţară democratică personaje...
Boloș, despre pachetul de măsuri fiscale: „Guvernul aduce bani suplimentari de la bănci, de la corporațiile multinaționale”
Boloș, despre pachetul de măsuri fiscale: „Guvernul aduce bani suplimentari de la bănci, de la corporațiile multinaționale”
Ministrul Finanţelor Marcel Boloş a declarat că, prin măsurile luate, Executivul ”nu a făcut altceva decât să aducă bani suplimentari” la buget, de la companii. El susţine că...
#contributii candidati alegeri prezidentiale, #alegeri prezidentiale 2019 , #alegeri prezidentiale 2019