Apel al presedintelui AEP pentru gasirea de experti electorali la alegerile prezidentiale

Miercuri, 28 August 2019, ora 16:17

   

Apel al presedintelui AEP pentru gasirea de experti electorali la alegerile prezidentiale
Presedintele Autoritatii Electorale Permanente, Constantin-Florin Mituletu-Buica, lanseaza un apel catre cetatenii romani interesati sa se implice in alegerile prezidentiale din acest an, recomandandu-le sa se alature echipei AEP in calitate de experti electorali.

"Odata intrati in Corpul expertilor electorali, cetatenii au sansa de a participa la tragerile la sorti pentru toate alegerile si, din pozitia lor de presedinti ai birourilor electorale ale sectiilor de votare sau de loctiitori ai acestora, au posibilitatea de a contribui nemijlocit la derularea unor procese electorale corecte si transparente", afirma Buica, intr-un comunicat transmis miercuri.

Sursa citata precizeaza ca, pana cel mai tarziu la data de 27 octombrie, AEP va desemna, prin tragere la sorti, presedintii birourilor electorale ale sectiilor de votare si loctiitorii acestora pentru alegerea presedintelui Romaniei din 10 noiembrie 2019.

"Mentionam ca exercitarea functiei de presedinte al biroului electoral al sectiei de votare sau de loctiitor al acestuia prezinta si avantaje pecuniare. Astfel, in perioada functionarii birourilor electorale ale sectiilor de votare ce se vor constitui pentru alegerea presedintelui Romaniei din anul 2019, presedintii birourilor electorale ale sectiilor de votare si loctiitorii acestora vor primi pentru fiecare zi de activitate o indemnizatie de 190 de lei (pentru maximum 5 zile in primul tur si 3 zile in turul al doilea) . Persoanele interesate sa acceada in Corpul expertilor electorali pot trimite cereri de admitere, insotite de copii ale actelor de identitate si copii ale documentelor care atesta studiile, la adresa de email expert@roaep.ro sau la structurile teritoriale ale AEP", se arata in comunicat.

Cei care nu mai doresc sa faca parte din Corpul expertilor electorali trebuie sa solicite in scris Autoritatii Electorale Permanente retragerea din Corpul expertilor electorali, in cel mult 5 zile de la data inceperii perioadei electorale, printr-o cerere insotita de copia actului de identitate.

In cazul alegerilor prezidentiale din acest an, perioada electorala incepe in data de 28 august.

"Persoanele care, din motive intemeiate, nu pot indeplini functia de presedinte al biroului electoral al unei sectii de votare sau de loctiitor al acestuia la acest scrutin trebuie sa solicite in scris Autoritatii Electorale Permanente suspendarea din Corpul expertilor electorali pe durata alegerilor, cel mai tarziu cu 30 de zile inaintea zilei alegerilor. Cererile de suspendare si de retragere trebuie semnate olograf si transmise prin email la adresele structurilor teritoriale ale AEP sau depuse la sediul acestora", se mentioneaza in comunicat.

Modelele cererilor de admitere, suspendare si retragere din Corpul expertilor electorali se regasesc la adresa www.registrulelectoral.ro/sectiunea_publica.

Datele de contact ale structurilor teritoriale ale AEP se regasesc la adresa www.roaep.ro/prezentare/filiale. Mai multe informatii privind Corpul expertilor electoral se regasesc pe site-ul www.roaep.ro la adresa www.roaep.ro/instruire/corpul-expertilor-electorali/.

Calendarul alegerilor prezidentiale 2019 a fost aprobat: Pana cand se depun candidaturile si cand poate sa voteze diaspora
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 8997 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
TITI991
rank 1
Munca voluntara pentru masochisti
Daca te mananca in cwr, sa muncesti 24 de ore incontinuu pana luni, sa semnezi pv-uri cu chei de control, sa te lupti cu sabotorii si toti nebunii, baga-te.
MosGerila
rank 5
Idea este interesanta. Nu m-ar mira ca Diaspora si Emigratia RO
sa incerce sa se implice mai mult in asanarea procesului electoral.
Atata vreme cat votul prin corespondenta nu ofera garantiile de tratament al datelor personale strict in AEP (datele sunt transmise in MAE, unde ministrul pzdist - Maneasca - al guvernului ineptocrat poate face cu ele ce doreste), votul in amabasade trebuie controlat si certificat de catre persoane de incredere.

Doar nu vreti sa o lasam pe croitoreasa grapini sa numere voturile :)))
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor