Ziare.com

Autoritatea Electorala a aprobat inca 270 de sectii de votare in strainatate

Duminica, 13 Octombrie 2019, ora 15:35

   

Autoritatea Electorala a aprobat inca 270 de sectii de votare in strainatate
Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) a anuntat, duminica, aprobarea a inca 270 de sectii de votare in strainatate la alegerile prezidentiale din anul 2019, la propunerea misiunilor diplomatice si oficiilor consulare. Astfel, numarul total al sectiilor infiintate deja este de 714, dintr-un total de 838 de sectii care se preconizeaza ca vor exista pana la data scrutinului.

"Numarul sectiilor de votare din strainatate aprobate pana in prezent de Autoritatea Electorala Permanenta a ajuns la 714, din cele 838 de sectii de votare preconizate a fi infiintate la alegerile pentru Presedintele Romaniei din anul 2019. Autoritatea Electorala Permanenta a aprobat, prin Hotararea nr. 37/2019, propunerile misiunilor diplomatice si oficiilor consulare privind sediile a inca 270 de sectii de votare, pe langa cele 444 aprobate anterior, noile propuneri fiind transmise de Ministerul Afacerilor Externe in data de 11 octombrie 2019", a transmis, duminica, AEP.

Reamintim ca primul tur al alegerilor prezidentiale va avea loc pe 10 noiembrie, iar al doilea pe 24 noiembrie. De asemenea, cetatenii romani din strainatate pot vota, in primul tur al prezidentialelor, in zilele de 8, 9 si 10 noiembrie, iar in al doilea tur pe 22, 23 si 24 noiembrie.

Calendarul alegerilor si datele limita sunt urmatoarele:

  • 12 octombrie - inceperea campaniei electorale
  • 8 noiembrie, orele 12.00-21.00 - prima zi a votarii in strainatate
  • 9 noiembrie, ora 07.00 - se incheie campania electorala in tara
  • 9 noiembrie, orele 7-21 - a doua zi a votarii in strainatate
  • 10 noiembrie, orele 7-21 - a treia zi de votare in strainatate si inceperea votarii in tara
  • 10 noiembrie, ora 21.00 - se incheie alegerile atat in tara, cat si in strainatate, iar alegatorii care la ora 21.00 se afla in sectiile de votare, precum si cei care se afla la rand in afara sectiilor de vot, pot sa-si exercite dreptul de vot pana la ora 23.59


14 candidaturi au ramas definitive pentru alegerile prezidntiale.

Astfel, vor intra in turul intai al scrutinului pentru alegerea presedintelui Romaniei: Viorel Catarama - Dreapta Liberala, Vasilica Viorica Dancila - Partidul Social Democrat, Theodor Paleologu - Partidul Miscarea Populara, Klaus Werner Iohannis - Partidul National Liberal, Ilie Dan Barna - Alianta USR PLUS, Kelemen Hunor - Uniunea Democrata Maghiara din Romania, Mircea Diaconu - Alianta Electorala Un Om - formata din ALDE si Pro Romania, Ramona Ioana Bruynseels - Partidul Puterii Umaniste (Social-Liberal), Catalin Sorin Ivan - Partidul Alternativa pentru Demnitate Nationala, Bogdan Stanoevici - candidat independent, John Ion Banu - Partidul Natiunea Romana, Sebastian Constantin Popescu - Partidul Noua Romanie, Alexandru Cumpanasu - candidat independent, Ninel Peia - Partidul Neamul Romanesc.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 2227 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor