Ce fac Iohannis si Dancila in ultima zi de campanie electorala

Vineri, 22 Noiembrie 2019, ora 09:12
6536 citiri
Ce fac Iohannis si Dancila in ultima zi de campanie electorala
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Candidatii inscrisi in al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale au, vineri, ultimele actiuni inainte de incheierea campaniei electorale.

Klaus Iohannis se intalneste cu alegatorii din Bacau, intr-un eveniment organizat de PNL, iar Viorica Dancila anunta ca va prezenta "un discurs final pentru romani".

Astfel, Klaus Iohannis participa, vineri, de la ora 17:00, la o intalnire cu alegatorii din Bacau, dupa ce joi a fost la Galati. La evenimentul organizat de catre PNL vor participa peste 2.000 de cetateni, simpatizanti ai PNL, parlamentari si alesi locali din regiune.

Intalnirea are loc la Teatrul de Vara din Bacau. Printre cei care vor lua cuvantul se numara seful statului, prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan, senatorul PNL Alina Gorghiu si presedintele PNL Bacau, Ionel Palar.

Presedintele PNL, Ludovic Orban, nu va fi prezent la ultima actiune de campanie a candidatului partidului, intrucat, de la ora 18:00, are programata o intalnire cu membrii organizatiei PNL Arges.

La randul sau, Viorica Dancila anunta ca va incheia campania pentru cel de-al doilea tur de scrutin cu un mesaj adresat romanilor.

"Vineri voi avea un discurs final pentru romani, ma voi adresa tuturor cetatenilor romani si astfel voi inchide campania electorala", a anuntat, miercuri seara, la Antena 3, Dancila.

Deocamdata, echipa de campanie a candidatului PSD nu a anuntat detaliile ultimului eveniment electoral.

Duminica, intre orele 7:00 si 21:00, va avea loc procesul de vot in tara, iar campania electorala se incheie sambata dimineata.

In primul tur al alegerilor prezidentiale, Klaus Iohannis a obtinut 37,82% din voturi, iar Viorica Dancila - 22,26%.

Conform datelor finale centralizate de Biroul Electoral Central, candidatul sustinut pe PNL, Klaus Iohannis, a avut 3.485.292 de voturi, iar Viorica Dancila 2.051.725 de voturi.

9.359.673 de alegatori au mers la urne, reprezentand 51,19% din numarul total al celor inscrisi pe listele electorale.

Numarul voturilor valabil exprimate a fost de 9.216.517, ceea ce inseamna 98,47% din numarul voturilor exprimate, in timp ce 142.961 de voturi (1,53% din numarul voturilor exprimate) au fost nule. De asemenea, 25.319 alegatori au votat prin corespondenta.

Iata cum se desfasoara votul in diaspora, care a inceput de joi noapte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Iohannis ultima zi campanie, #campanie electorala alegeri prezidentiale , #alegeri prezidentiale 2019