Curtea Constitutionala il lasa pe Catarama sa candideze la prezidentiale, desi BEC a gasit nereguli in listele de semnaturi

Luni, 23 Septembrie 2019, ora 10:43
8668 citiri
Curtea Constitutionala il lasa pe Catarama sa candideze la prezidentiale, desi BEC a gasit nereguli in listele de semnaturi
Foto: Arhiva (CCR)

Curtea Constitutionala a admis contestatia formulata de Viorel Catarama dupa ce BEC i-a respins candidatura la alegerile prezidentiale din noiembrie si a decis anularea deciziei BEC si inscrierea candidatului Dreptei Liberale in cursa pentru Palatul Cotroceni.

BEC a constatat ca 97.170 de semnaturi, din totalul de 230.341 "prezentate ca apartinand unor persoane diferite, prezinta elemente de similitudine evidente, care inlatura prezumtia simpla de validitate a acestora", se arata in decizia BEC prin care a fost respinsa candidatura lui Viorel Catarama.

De altfel, in procesul verbal sunt precizate paginile si pozitiile care ridica semne de intrebare.

Viorel Catarama a contestat decizia BEC la Curtea Constitutionala, iar aceasta s-a reunit duminica in sedinta si i-a dat castig de cauza.

"In urma deliberarilor, cu unanimitate de voturi, Curtea Constitutionala (...) A admis contestatia formulata impotriva Deciziei Biroului Electoral Central nr.10/D din 20 septembrie 2019 si, in consecinta, a dispus inregistrarea de catre Biroul Electoral Central a candidaturii si a semnului electoral ale domnului Viorel Catarama la alegerile pentru presedintele Romaniei din anul 2019", se arata intr-un comunicat remis presei luni de CCR.

Afla mai multe despre Alegeri in Absurdistan: Toata lumea stie ca se falsifica listele cu sute de mii de semnaturi, dar nimeni nu face nimic.

De asemenea, CCR a respins contestatiile depuse fata de candidaturile Vioricai Dancila si lui Theodor Paleologu.

"Hotararile sunt definitive, se comunica Biroului Electoral Central. Argumentele retinute in motivarea solutiilor pronuntate de Plenul Curtii Constitutionale vor fi prezentate in cuprinsul hotararilor, care se vor publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I", mai precizeaza CCR.

Citeste mai multe despre: BEC a respins candidatura lui Viorel Catarama la presedintie - Catarama vrea sa depuna contestatie la CCR

BEC a mai respins si candidatura lui Miron Cozma, in cazul caruia s-a constatat ca multe dintre listele de semnaturi erau copii xerox.

Numeroase semne de intrebare ridica si modul in care au strans semnaturi si alti candidati independenti, care nu au avut corturi in strada sau nu beneficiaza de sustinerea unor partide politice, cum ar fi Catalin Ivan sau Alexandru Cumpanasu.

#CCR candidatura Catarama prezidentiale, #BEC respins Catarama prezidentiale , #alegeri prezidentiale 2019