Incidente la vot: Dosare penale pentru edili, batrani luati de ambulanta

Duminica, 24 Noiembrie 2019, ora 15:10
4445 citiri
Incidente la vot: Dosare penale pentru edili, batrani luati de ambulanta
Foto: Arhiva Ziare.com

Al doilea tur al alegerilor prezidentiale nu este lipsit de incidente. Primarul si viceprimarul unei localitati din Olt sunt acuzati ca platesc localnicii sa mearga la vot, in timp ce un primar din Constanta s-a ales cu dosar penal dupa ce a insotit in cabina de vot un batran imobilizat.

Primarul si viceprimarul orasului Potcoava, judetul Olt, sunt acuzati ca ofera bani cetatenilor pentru a merge la vot. Politia Olt a fost sesizata prin 112 de acest lucru.

"In aceasta dimineata, politistii din cadrul Politiei orasului Potcoava au fost sesizati prin apel la 112 cu privire la faptul ca primarul si viceprimarul orasului Potcoava ofera bani cetatenilor pentru a merge la vot", a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Olt, Cristian Grigorescu.

S-a intocmit dosar de urmarire penala pe numele celor doi pentru coruperea alegatorilor.

Dosar penal si pentru un primar din Constanta

S-a deschis un dosar penal si in Constanta, dupa ce politistii au primit o plangere conform careia primarul unei localitati din judet a intrat in cabina de vot alaturi de un barbat de 83 de ani, imobilizat in scaun cu rotile. Primarul a fost reclamat si in primul tur al prezidentialelor.

Dosarul de cercetare penala a fost intocmit pentru violarea confidentialitatii votului.

"Astazi, in jurul orei 11:15, politisti din cadrul Politiei orasului Harsova au fost sesizati de catre un membru al sectiei de votare nr. 391 din cadrul Liceului Tehnologic Ciobanu cu privire la faptul ca primarul localitatii Ciobanu ar fi insotit la sectia de votare un barbat de 73 de ani, imobilizat in scaun cu rotile, si ar fi intrat cu acesta pana la cabina de votare unde, profitand de perdeaua intredeschisa, ar fi observat procesul de votare si l-ar fi indrumat cum sa voteze", informeaza IPJ Constanta.

Primarul comunei Ciobanu s-a aflat in centrul unui scandal si la primul tur al prezidentialelor, atunci cand Politia a deschis un dosar penal pentru coruperea alegatorilor, in urma unei plangeri in care se arata ca primarul sta in fata sectiilor de vot si incearca sa ii influenteze pe localnici.

Prahova: Un barbat a alunecat si s-a lovit la cap

Si in Prahova au fost raportate incidente: un barbat de 84 de ani a alunecat, la o sectie de votare, pe scari, din cauza noroiului, si s-a lovit la cap.

Reprezentantii Ambulantei Prahova spun ca echipajul medical a intervenit in localitatea Cocorastii Caprii si a dat primul ajutor la o sectie de votare unde un barbat de 84 de ani s-a ranit dupa ce a alunecat pe scarile care duceau spre sectie, din cauza noroiului, si a cazut.

Barbatul a suferit un puternic traumatism craniofacial si o rana la arcada, dar a refuzat sa fie transportat la spital.

Manevre de resuscitare la Cluj

Si la Cluj s-a inregistrat un incident neplacut: un barbat de 70 de ani a cazut langa o sectie de votare din Cluj Napoca, suferind o lovitura puternica la cap. Batranul ramas inconstient a fost resuscitat de un pompier care pazea sectia.

Potrivit reprezentantilor ISU Cluj, la sectia de votare 177 din Cluj-Napoca unui barbat de 70 de ani i s-a facut rau si a cazut, suferind un traumatism la nivelul capului, dupa care a ramas inconstient.

Un pompier care pazea sectia i-a dat barbatului primul ajutor, manevrele de resuscitare facute de subofiter avand efect.

"S-a repornit cordul barbatului, a fost preluat de un echipaj SMURD si transportat la UPU Cluj-Napoca. Interventia prompta a contat foarte mult, a fost o sansa pentru barbatul in varsta ca pompierul a inceput masajul cardiac extern pana la la sosirea echipajului medical SMURD", au spus reprezentantii ISU Cluj.

Incidentul nu a afectat procesul electoral.

Precizam ca tot azi doi batrani din Dolj au murit la sectia de votare.

Romanii isi aleg duminica presedintele pentru urmatorii 5 ani, turul doi al acestui scrutin prezidential fiind disputat intre candidatul PNL Klaus Iohannis si cel al PSD, Viorica Dancila.

Vezi aici LIVE cum se desfasoara votul in tara

Iata si desfasurarea ultimei zile de vot pentru alegerile prezidentiale in strainatate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#incidente alegeri prezidentiale 2019 , #alegeri prezidentiale 2019