Iohannis e primul pe buletinele de vot, ultimul e Cumpanasu. BEC a stabilit ordinea candidatilor

Sambata, 28 Septembrie 2019, ora 10:22
16325 citiri
Iohannis e primul pe buletinele de vot, ultimul e Cumpanasu. BEC a stabilit ordinea candidatilor
Foto: Arhiva Ziare.com

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit, sambata, prin tragere la sorti, ordinea candidatilor pe buletinele de vot la alegerile prezidentiale din data de 10 noiembrie.

Conform extragerii, primul de pe buletinele de vot va fi Klaus Iohannis, iar ultimul Alexandru Cumpanasu, conform unui comunicat remis Ziare.com de BEC.

Cei 14 candidati sunt in ordine:

 1. Iohannis Klaus-Werner - Partidul National Liberal,
 2. Paleologu Theodor - Partidul Miscarea Populara,
 3. Barna Ilie-Dan - Alianta USR PLUS,
 4. Kelemen Hunor - Uniunea Democrata Maghiara din Romania,
 5. Dancila Vasilica-Viorica - Partidul Social Democrat,
 6. Ivan Catalin-Sorin - Partidul Alternativa pentru Demnitate Nationala,
 7. Peia Ninel - Partidul Neamul Romanesc.
 8. Popescu Sebastian-Constantin - Partidul Noua Romanie,
 9. Banu John-Ion - Partidul Natiunea Romana,
 10. Diaconu Mircea - Alianta Electorala Un Om - formata din ALDE si Pro Romania,
 11. Marian-Stanoevici Bogdan-Dragos-Aureliu - candidat independent,
 12. Bruynseels Ramona-Ioana - Partidul Puterii Umaniste (Social-Liberal),
 13. Catarama Viorel - Dreapta Liberala,
 14. Cumpanasu Alexandru - candidat independent

Biroul Electoral Central (BEC) a anuntat, vineri, lista finala a candidatilor pentru alegerile prezidentiale, dar si semnele electorale ale acestora.

Au fost admise candidaturile a 14 persoane, reprezentanti ai unor partide sau independenti.

Astfel, in cursa electorala intra actualul presedinte, Klaus Iohannis si actualul premier, Viorica Dancila, care detine si functia de presedinte al PSD. Au mai fost admise candidaturile unor presedinti de partide - Dan Barna, presedinte USR, dar care candideaza din partea Aliantei 2020 USR-PLUS si Kelemen Hunor, presedintele UDMR.

Mai intra in cursa prezidentiala un actor - Mircea Diaconu, un fost europarlamentar - Catalin Ivan, mai multi fosti ministri - Theodor Paleologu si Bogdan Stanoevici, un fost deputat - Ninel Peia, dar si un fost senator - Viorel Catarama.

Unii dintre candidati sunt vizati de o plangere penala, formulata de reprezentantii BEC, care au constatat similitudini la multe dintre semnaturile de sustinere depuse de catre acestia. Plangerea ii vizeaza pe Viorel Catarama, Catalin Sorin Ivan, Sebastian Constantin Popescu, Alexandru Cumpanasu si Ninel Peia.

In plangerea facuta de reprezentantii BEC se face referire si la Miron Cozma (independent a carui candidatura a fost respinsa de BEC), Maria Minea (Partidul Romanilor Patrioti de Pretutindeni, candidatura respinsa) si Bobby George Marius Paunescu (independent a carui candidatura a fost respinsa).

BEC a precizat ca "s-a constatat ca un numar semnificativ de semnaturi prezentate ca apartinand unor persoane diferite prezinta elemente de similitudine evidenta de natura influenta indeplinirea conditiei legale referitoare la numarul minim de sustinatori de 200.000".

Dosarul a fost preluat de catre Parchetul General, pentru supraveghere urmaririi penale.

Citește și:
Europarlamentar român, după înfrângerea suferită de Karl Nehamer în alegeri: „Extrema dreaptă trebuie combătută, nu copiată”
Europarlamentar român, după înfrângerea suferită de Karl Nehamer în alegeri: „Extrema dreaptă trebuie combătută, nu copiată”
Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan transmite, luni, că rezultatul alegerilor regionale din Austria Inferioară este un dezastru pentru cancelarul Karl Nehammer şi pentru partidul său şi...
Cei mai vizibili miniștri din Guvernul Ciucă. Ministrul Apărării, unul dintre cei mai „șterși” demnitari
Cei mai vizibili miniștri din Guvernul Ciucă. Ministrul Apărării, unul dintre cei mai „șterși” demnitari
Ministrul de Externe Bogdan Aurescu s-a menţinut pe locul 2 în topul vizibilităţii membrilor Guvernului pe luna decembrie, în timp ce ministrul de Interne Lucian Bode a urcat de pe locul 8 în...
Comentarii
S
Stan
rank 1
Bine ca a aparut articolul asta, fara el n-as fi aflat...
D
DOBERMANN
rank 5