Klaus Iohannis a explicat de ce este important ca romanii sa mearga la vot pe 24 noiembrie

Publicitate electorala
Marti, 19 Noiembrie 2019, ora 15:38
14243 citiri
Klaus Iohannis a explicat de ce este important ca romanii sa mearga la vot pe 24 noiembrie

(P) Presedintele Klaus Iohannis a declarat ca nu va participa la o dezbatere cu contracandidata sa, Viorica Dancila (PSD), pentru ca aceasta reprezinta un "partid nereformat", care "a atacat romanii in strada" si a tolerat "atacuri xenofobe de cea mai joasa speta".

In prima parte a vizitei la Ploiesti, presedintele Klaus Iohannis a plantat un stejar, in cadrul actiunii "Plantam Viitorul Verde". Seful statului a mers pe jos, prin Ploiesti, spre sala in care a avut loc intalnirea cu cetatenii din judetul Prahova.

Klaus Iohannis a fost intampinat de cateva mii de persoane. Oamenii au dat mana cu presedintele Romaniei si au facut fotografii cu acesta. Seful statului a fost solicitat sa semneze autografe pe cea mai recenta carte pe care a scris-o.

Sala Sporturilor din Ploiesti, in care a avut loc reuniunea, a fost plina pana la refuz, la eveniment participand 3.000 de cetateni si simpatizanti ai PNL. La intrarea in sala, presedintele a intrat in dialog cu jurnalistii, raspunzand intrebarilor acestora.

Atat in intalnirea cu jurnalistii, cat si in discursul tinut in fata simpatizantilor, presedintele Klaus Iohannis a explicat de nu participa la dezbateri cu Viorica Dancila.

"Nu, nu particip la o dezbatere cu contracandidata, fiindca doamna Dancila, contracandidata mea in turul doi, reprezinta un partid nedemocratic, nereformat. Reprezinta guvernul care a intruchipat regimul toxic Dragnea-Dancila, regim care a guvernat cras impotriva romanilor. Nu doar ca a guvernat cras impotriva romanilor, a atacat romanii in strada, in acel 10 august de anul trecut!" a declarat Klaus Iohannis.

In Romania exista un deficit democratic si are un nume: se numeste Partidul Social Democrat

"Pe reprezentanta unui astfel de partid, nedemocratic, care a guvernat impotriva romanilor si care mai nou, ce sa vezi, arunca acuzatii xenofobe in spatiul public, o astfel de candidata, dragii mei, nu pot sa o intalnesc la o dezbatere. Despre ce sa vorbim?", a completat seful statului.

Klaus Iohannis a criticat-o pe Viorica Dancila despre care a spus ca a "compromis" Romania in plan extern. "Va amintiti cand s-a dus la New York si a promis ca face si drege, lucruri care ne-au pus in mare dificultate. S-a dus intr-o tara prietena din vecinatate si a confundat-o in discursul public cu alta tara", a reamintit seful statului.

"O candidata care a tolerat permanent atacuri xenofobe de cea mai joasa speta, facandu-se ca este plecata undeva? Cu aceasta doamna sa discut despre Europa?", a comentat Klaus Iohannis.

Presedintele a raspuns atacurilor unora dintre liderii social-democrati la adresa sa. "A pus, aceasta contracandidata a mea, pe unii din echipa de acolo, de la PSD, sa spuna lucruri foarte ciudate, cum ca eu mi-as dori sa adun pesedistii undeva pentru reeducare. No, bun, acum, una la mana, ca asta nu e treaba mea si nu am de gand sa o fac. Doi - ca sa reeduci pe cineva, prima data trebuia sa fie educat. Or de la persoane care ma ataca cu mizerii xenofobe nu pot, pur si simplu, sa presupun ca au beneficiat de prima etapa esentiala de educatie", a acuzat Klaus Iohannis.

Seful statului a respins ideea conform creia neparticiparea sa o dezbatere cu Viorica Dancila in a doilea tur de scrutin este un deficit democratic. "In Romania exista un deficit democratic si are un nume: se numeste Partidul Social Democrat."

Importanta prezentei la vot

"PSD este un adversar inca foarte puternic. PSD a avut grija in ultimii 30 de ani, in care nu numai ca a inhibat dezvoltarea Romaniei, ci a facut si altceva - si-a insurubat neamurile, prietenii, gasca politica peste tot in sistemele publice", a declarat seful statului. "Atentie, PSD a fost trimis acasa la europarlamentare, la referendum si in primul tur al prezidentialelor. Dar razboiul nu s-a terminat", a avertizat seful statului.

Presedintele Klaus Iohannis a pus accent pe importanta prezentei la vot a cat mai multor alegatori, reamintind faptul ca prezenta scazuta de la alegerile din 2016 a ajutat PSD sa castige alegerile.

"Alegatorul, cu stampila de vot in mana, este adevaratul erou al alegerilor! Explicati-le oamenilor acest lucru si explicati-le ca, daca nu merg la vot, nu este sigur ca vom castiga toate aceste batalii.

Prezenta la vot este de o importanta extraordinara! Ganditi-va ce s-a intamplat in decembrie 2016, cand pesedistii au castigat alegerile nu fiindca au avut un numar enorm de voturi. Nu au avut voturi mai multe decat alta data, insa absenteismul de la vot i-a adus pe pesedisti la putere. Absenteismul a facut posibil acest regim toxic Dragnea-Dancila si noi asa nu ne dorim inca o data!", a adaugat Klaus Iohannis.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce retragerea medicului Cîrstoiu din cursa pentru Capitală nu este credibilă. „Pare o campanie fără cap și coadă. Foarte neprofesionist”
De ce retragerea medicului Cîrstoiu din cursa pentru Capitală nu este credibilă. „Pare o campanie fără cap și coadă. Foarte neprofesionist”
Deși a trecut mai puțin de o lună de la anunțarea candiaturii medicului Cătălin Cîrstoiu din partea PSD-PNL la Primăria Capitalei, în presă și în spațiul public au apărut zvonuri...
Ironiile lui Cătălin Cîrstoiu la adresa contracandidaților săi: "Eu nu-s prea retras de felul meu. Nicuşor şi Piedone, nu mai speraţi degeaba"
Ironiile lui Cătălin Cîrstoiu la adresa contracandidaților săi: "Eu nu-s prea retras de felul meu. Nicuşor şi Piedone, nu mai speraţi degeaba"
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat că nu se va retrage din cursa pentru primăria Capitalei, în ciuda faptului că zilnic este "retras" de...
#Klaus Iohannis alegeri prezidentiale, #alegeri prezidentiale 2019 , #alegeri prezidentiale 2019