La sectia de votare din Basel voteaza si copiii

Duminica, 10 Noiembrie 2019, ora 15:56
7962 citiri
La sectia de votare din Basel voteaza si copiii
Foto: Ziare.com / Alexandru Nistor

La sectia de votare din Basel, unde s-au prezentat pana acum cei mai multi alegatori romani din Elvetia, voteaza chiar si copiii.

In primul tur candideaza Elsa, Spiderman, Minnie si Popeye, iar in turul al doilea vor ajunge cele doua personaje care obtin cele mai multe voturi, la fel ca in realitate.

Cei mici invata astfel despre sistemul electoral si abia astepta sa vina din nou la vot, impreuna cu parintii lor, peste doua saptamani, a declarat pentru Ziare.com un membru al comisiei electorale din Basel.

Sectia 109 din Basel se afla pe prima pozitie in topul celor opt sectii de votare din Elvetia, avand cele mai multe voturi inregistrate in primul tur al alegerilor prezidentiale (784, la ora 15:30, fata de circa 500 la sectiile din Zurich sau Berna).

Voluntarii romani din Basel au facut tot posibilul ca alegatorii sa ajunga cat mai usor la urne, unde au fost intampinati cu cornulete si clatite, pe parcursul zilei, si i-au introdus si pe cei mici in jocul alegerilor, pentru a se putea bucura alaturi de parinti lor veniti la vot.

"Pentru ca nu a mai stat 6h la coada, Laura a avut timp sa ne faca #clatite 🥞! Fii ca #laura, mergi la #vot si foloseste-ti timpul alaturi de cei dragi", arata Casa Romanilor, pagina unor voluntari romani din Elvetia.

(Foto: Casa Romanilor)

Satui sa faca naveta pe banii lor pentru a-si exercita dreptul fundamental de a vota la fiecare scrutin, romanii din Basel, Elvetia, au cerut anul acesta infiintarea unei sectii de vot in orasul lor, pentru alegerile europarlamentare, iar perseverenta lor a dat rezultate.

Pentru prima data in istorie, in Elvetia au fost organizate patru sectii de vot pentru alegerile europarlamentare din Romania, iar una din ele este in Basel, oras aflat la granita Elvetiei cu Franta si Germania, unde se stabilesc tot mai multi romani.

Pentru alegerile prezidentiale, au fost organizate opt sectii de votare: doua la Geneva, una la Berna, doua la Zurich, cea din Basel, cate una la Lausanne si Bellinzona.

Foto: Romani din Basel

Niste romani din Elvetia s-au asezat la coada in fata sectiei de votare cu 10 zile inaintea alegerilor europarlamentare

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#romani Basel, #sectie votare Basel, #sectii votare Elvetia , #alegeri prezidentiale 2019