Liviu Plesoianu nu mai candideaza la Cotroceni: Nu a strans suficiente semnaturi

Duminica, 22 Septembrie 2019, ora 15:45
4848 citiri
Liviu Plesoianu nu mai candideaza la Cotroceni: Nu a strans suficiente semnaturi
Foto: Arhiva Ziare.com

Deputatul PSD Liviu Plesoianu renunta la candidatura la Presedintie spunand ca nu a strans cele 200.000 de semnaturi necesare si ca i s-au oferit pagini de semnaturi xeroxate, in timp ce un alt candidat, Andrei Stoican, reclama ca i s-au oferit liste de pe "piata neagra a semnaturilor".

"Ora 4:30 noaptea. ...Am luat bucata cu bucata toate listele cu semnaturi. Curate, asumate, de la oameni inimosi, s-au strans exact 146.328. In ultimele cinci zile, cu o mobilizare fantastica, am primit foarte multe semnaturi. Tot in ultima clipa, de la anonimi 'binevoitori' care au considerat ca e un bun moment sa ma compromita, a venit diferenta pana la 220.000.

Deci, teoretic, in mai putin de sase ore puteam sa-mi depun candidatura. Facusem programare pentru ora 10:00. Doar ca nu sunt genul de om caruia entuziasmul ii intuneca ratiunea... Am verificat impreuna cu consilierul meu si cu cativa oameni foarte apropiati, lista cu lista, semnatura cu semnatura, absolut tot! Si am constatat ca niste persoane anonime foarte dragute tocmai ma 'ajutau' pe ultima suta de metri sa depun cateva zeci de mii de semnaturi produse la... un minunat xerox color", afirma Plesoianu.

El subliniaza ca cel mai grav lucru la depunerea listelor cu semnaturi este ca acestea sa fie xeroxate, pentru ca, in cazul unei liste normale, cel care semneaza jos isi asuma responsabilitatea penala in cazul in care semnaturile nu sunt autentice, in timp ce, in cazul unor liste xeroxate, responsabilitatea ii revine celui care le depune.

Un alt aspirant la functia de presedinte, Andrei Stoican, anunta si el ca nu are numarul necesar de semnaturi pentru a se inscrie in cursa si ca i s-au oferit liste de semnaturi de pe "piata neagra".

"Nu-mi voi depune candidatura. Nu vreau sa intru in competitia prezidentiala printr-o frauda. Am reusit sa strang 172.893 de semnaturi. Astazi, pana la ora 24, mai astept din Suceava, Maramures si Teleorman inca aproximativ 5.500. Evident, nu sunt suficiente. Dar sunt semnaturi ASUMATE. Eu sunt mandru de ele si pentru asta le multumesc tuturor celor care s-au implicat si au crezut in mine. Inteleg frustrarea lor. Dar - din respect pentru mine si pentru ei - am refuzat sa accept ofertele de ultima ora de pe piata neagra a semnaturilor", afirma Andrei Stoican intr-o postare pe Facebook.

Candidaturile pot fi depuse pana cel mai tarziu duminica, la ora 24.00, iar Biroul Electoral Central decide asupra admiterii sau respingerii acestora pana cel tarziu in 24 septembrie la ora 24.00. Deciziile BEC pot fi contestate, iar pana in 26 septembrie sunt solutionate contestatiile.

In 27 septembrie, candidaturile raman definitive.

In 12 octombrie va incepe campania electorala, iar in 10 noiembrie este programat primul tur de scrutin al alegerilor prezidentiale. Cel de-al doilea tur de scrutin, in care vor intra primii doi candidati clasati, va avea loc in 24 noiembrie.

Vezi si:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Liviu Plesoianu candidat prezidentiale, #Liviu Plesoianu candidatura cotroceni , #alegeri prezidentiale 2019