Provocare pentru profesorii Iohannis si Dancila - Sindicalistii din Educatie ii cheama la dezbatere

Luni, 11 Noiembrie 2019, ora 12:13
6689 citiri
Provocare pentru profesorii Iohannis si Dancila - Sindicalistii din Educatie ii cheama la dezbatere
Foto: Ziare.com

Uniunea Sindicatelor Libere din Invatamantul Preuniversitar (USLIP) Iasi ii provoaca pe Klaus Iohannis si Viorica Dancila (ambii profesori), cei doi candidati care au intrat in turul al II-lea al alegerilor prezidentiale, la o dezbatere.

Sindicalistii propun ca aceasta sa fie transmisa online, pe pagina de Facebook a USLIP Iasi, si sa aiba loc la Palatul Culturii din Iasi.

"Dorim sa-i felicitam pentru accederea in turul 2 al alegerilor prezidentiale pe cei doi candidati - domnul Klaus Werner Iohannis, respectiv doamna Viorica Dancila.

USLIP IASI, care reprezinta interesele a 9.000 de membri de sindicat din invatamantul preuniversitar, la nivelul judetului Iasi, propune organizarea unei dezbateri tematice, online, pe pagina noastra de facebook 'USLIP IASI NEWS', ce are aproximativ 40.000 de urmaritori, in special din zona educatiei si cu ramificatii online in toate judetele tarii.

Transmisia va putea fi preluata si de catre posturile de televiziune din Romania, gratuit.

Locul pe care l-am ales pentru aceasta confruntare de idei, viziuni, strategii, este unul cu puternice semnificatii pentru Iasi si Romania - Palatul Culturii (din Iasi)", se arata intr-un comunicat de presa al USLIP Iasi.

Sindicalistii precizeaza ca data va fi stabilita de comun acord cu staff-urile celor doi candidati.

Temele pe care le propun pentru dezbatere sunt: educatia, sanatatea, justitia, infrastructuria si politica externa.

"USLIP IASI garanteaza echidistanta si neutralitatea politica a organizatiei noastre si a moderatorilor. Amfitrionii acestui eveniment vor fi un profesor si un medic", potrivit sursei citate.

Klaus Iohannis a castigat detasat alegerile prezidentiale de duminica. Pe locul doi s-a clasat sefa PSD, fostul premier Viorica Dancila.

Amintim ca in primul tur al prezidentialelor nu a avut loc decat o singura dezbatere, la care niciunul dintre cei doi nu a participat.

Dezbaterea a fost organizata de Europa FM, iar invitatia a fost acceptata de Dan Barna (clasat pe locul 3), Kelemen Hunor (locul 6) si Theodor Paleologu (pozitia 5).

Vezi si Dezbaterea Europa FM: Trei candidati au acceptat un exercitiu democratic care arata respect fata de alegatori (Video)

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#dezbatere alegeri prezidentiale 2019, #candidati prezidentiale 2019, #dezbatere Dancila Iohannis prezidentiale , #alegeri prezidentiale 2019