PSD a trimis o scrisoare catre echipa de campanie a lui Iohannis. Dancila il invita pe seful statului la cel putin doua dezbateri

Luni, 11 Noiembrie 2019, ora 18:47
10252 citiri
PSD a trimis o scrisoare catre echipa de campanie a lui Iohannis. Dancila il invita pe seful statului la cel putin doua dezbateri
Foto: Ziare.com

Lia Olguta Vasilescu, seful de campanie al PSD, a transmis, luni, o scrisoare catre Dan Motreanu, seful de campanie al PNL, in care Viorica Dancila il invita la cel putin doua dezbateri pe Klaus Iohannis.

"Domnule Motreanu, cetatenii romani au decis duminica, pe 10 noiembrie 2019, ca in turul al doilea al alegerilor prezidentiale se vor confrunta candidatul PNL, domnul Klaus Iohannis si candidatul PSD, doamna Viorica Dancila. Echipa de campanie a PSD considera ca aceasta confruntare trebuie sa includa dezbateri fata in fata intre doamna Dancila si domnul Iohannis.

E foarte important, din punctul nostru de vedere, ca cetatenii sa poata face direct comparatia intre cei doi candidati si sa-l aleaga pe acela sau pe aceea care merita cu adevarat sa fie presedintele Romaniei pentru urmatorii cinci ani", se arata in scrisoarea transmisa PNL.

"Doamna Dancila a exprimat in mod public, in repetate randuri, dorinta de a avea dezbateri cu domnul Iohannis, insa solicitarile dumneaei au ramas fara raspuns. Lipsa unei dezbateri intre principalii candidati a reprezentat un viciu al procesului electoral si o problema de transparenta in ceea ce priveste programele acestora pentru mandatul de presedinte al Romaniei.

Speram ca aceasta situatie nu se va repeta in turul al doilea. Datoram cetatenilor romani o dezbatere deschisa si cinstita despre proiectele pe care cei doi candidati le au pentru Romania", mai scrie Olguta Vasilescu.

Seful de campanie al PSD precizeaza ca partidul este deschis oricarei variante care presupune dezbateri intr-un cadru transparent si cu moderatori impartiali, pentru a acorda sanse egale celor doi candidati pentru turul al doilea al alegerilor.

"Prin urmare, va inaintez prin prezenta scrisoare o solicitare de a organiza, de comun acord, cel putin doua dezbateri intre doamna Dancila si domnul Iohannis inaintea turului al doilea al alegerilor prezidentiale din 24 noiembrie.

Suntem deschisi oricarei variante care presupune organizarea acestor dezbateri intr-un cadru transparent si cu moderatori impartiali, astfel incat cei doi candidati sa beneficieze de sanse egale. Astept cat mai curand acordul dumneavoastra de principiu, pentru a putea stabili apoi impreuna detaliile dezbaterilor", conchide documentul.

Azi, Universitatea din Bucuresti si Europa FM au lansat o invitatie publica la dezbatere candidatilor la alegerile prezidentiale aflati in turul al doilea, Klaus Iohannis si Viorica Dancila.

Si Uniunea Sindicatelor Libere din Invatamantul Preuniversitar (USLIP) Iasi i-a provocat chiar azi pe Klaus Iohannis si Viorica Dancila la o dezbatere.

Iata detalii - Provocare pentru profesorii Iohannis si Dancila - Sindicalistii din Educatie ii cheama la dezbatere

Inainte de primul tur al prezidentialelor nu a avut loc decat o singura dezbatere, la care niciunul dintre cei doi nu a participat.

Dezbaterea a fost organizata de Europa FM, iar invitatia a fost acceptata de Dan Barna (clasat pe locul 3), Kelemen Hunor (locul 6) si Theodor Paleologu (pozitia 5).

Vezi si Dezbaterea Europa FM: Trei candidati au acceptat un exercitiu democratic care arata respect fata de alegatori (Video)

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Viorica Dancila Klaus Iohannis dezbatere , #alegeri prezidentiale 2019