PSD si PNL se acuza de abuzuri in ziua votului

Duminica, 24 Noiembrie 2019, ora 17:19
3974 citiri
PSD si PNL se acuza de abuzuri in ziua votului

Reprezentantii PSD reclama mai multe incidente electorale, sustinand ca seful Politiei Dambovita se implica in campania electorala in favoarea Partidului National Liberal "si, abuzand de functia detinuta", a solicitat sefilor de post sa intocmeasca dosare penale primarilor si reprezentantilor PSD, pentru a-i intimida. La randul lor, senatorul PNL Alina Gorghiu acuza ca "infractiunile si ilegalitatile PSD continua in ziua alegerilor prezidentiale pentru ca sunt disperati ca lumea iese la vot".

Potrivit Biroului de presa al PSD, in mai multe judete din tara au fost semnalate "incidente privind desfasurarea scrutinului electoral".

Astfel, in judetele Vaslui, Iasi, Constanta, Galati, Dambovita, Arges, precum si in sectoarele 1, 3, 5, 6 din Bucuresti, mai multi presedinti de sectii de votare refuza sa primeasca cererile pentru eliberarea copiilor de pe listele electorale suplimentare, sustin reprezentantii PSD.

"Totodata, la Dambovita, seful IPJ se implica in campania electorala in favoarea Partidului National Liberal si, abuzand de functia detinuta, a solicitat sefilor de post din cadrul IPJ Dambovita sa intocmeasca dosare penale primarilor si reprezentantilor Partidului Social Democrat cu intentia de a-i intimida", scrie in comunicatul transmis, duminica dupa-amiaza, de PSD.

Pe de alta parte, mai spun reprezentantii PSD, Biroul Electoral Sector 3 din Bucuresti a emis o decizie prin care respinge contestatiile Partidului Social Democrat referitoare la refuzul unor presedinti de sectii de votare de a primi cererile pentru obtinerea listelor electorale suplimentare.

Potrivit PSD, "in Ilfov, la mai multe sectii de votare au fost afisate buletine de vot cu mentiunea ANULAT, stampila Biroului Electoral Judetean Ilfov si semnatura presedintelui BEJ Ilfov fiind deja aplicate in patrulaterul candidatului PNL".

La randul sau, senatorul PNL Alina Gorghiu afirma, intr-o postare pe Facebook, ca "infractiunile si ilegalitatile PSD continua in ziua alegerilor prezidentiale pentru ca sunt disperati ca lumea iese la vot"

Gorghiu da cateva exemple: "in Potcoava judetul Olt, primarul PSD anchetat pentru darea de mita si influentarea votului; la Galateni, judetul Teleorman, dosar penal referitor la urna mobila; la Bacau, tatal primaritei PSD din Filipeni a fost filmat in sectia de vot cand cerea oamenilor cu cine sa voteze".

"Asa ca, oameni buni, iesiti in numar cat mai mare la vot!", indeamna Gorghiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce retragerea medicului Cîrstoiu din cursa pentru Capitală nu este credibilă. „Pare o campanie fără cap și coadă. Foarte neprofesionist”
De ce retragerea medicului Cîrstoiu din cursa pentru Capitală nu este credibilă. „Pare o campanie fără cap și coadă. Foarte neprofesionist”
Deși a trecut mai puțin de o lună de la anunțarea candiaturii medicului Cătălin Cîrstoiu din partea PSD-PNL la Primăria Capitalei, în presă și în spațiul public au apărut zvonuri...
Ironiile lui Cătălin Cîrstoiu la adresa contracandidaților săi: "Eu nu-s prea retras de felul meu. Nicuşor şi Piedone, nu mai speraţi degeaba"
Ironiile lui Cătălin Cîrstoiu la adresa contracandidaților săi: "Eu nu-s prea retras de felul meu. Nicuşor şi Piedone, nu mai speraţi degeaba"
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat că nu se va retrage din cursa pentru primăria Capitalei, în ciuda faptului că zilnic este "retras" de...
#acuzatii PNL PSD alegeri prezidentiale , #alegeri prezidentiale 2019