Ziare.com

Sistem in premiera la Cluj de preluare a proceselor verbale dupa vot

Vineri, 08 Noiembrie 2019, ora 14:58

   

Sistem in premiera la Cluj de preluare a proceselor verbale dupa vot
Procesele verbale dupa vot vor fi predate la Cluj cu tichete rosii sau verzi, in cadrul unui sistem de preluare care reprezinta o premiera nationala. Masura a fost luata pentru evitarea cozilor la predarea proceselor verbale.

Presedintele BEJ Cluj, judecatorul Monica Trofin, a declarat, vineri, ca reprezentantii sectiilor de votare cu procese verbale care contin erori vor primi tichete rosii cand se vor prezenta la Casa de Cultura a Studentilor din Cluj-Napoca pentru predare, iar cei cu procese verbale corecte le vor primi pe cele verzi si vor intra separat.

"De fiecare data, la fiecare alegeri, au existat presedinti de sectii de votare care nu au intocmit in mod corect procesele verbale centralizatoare cu rezultatul votului.

Pentru a usura modalitatea de preluare a acestor procese verbale duminica seara, dupa inchiderea urnelor, vom implementa la Cluj un sistem in premiera prin care presedintii care au procese verbale gresite sa fie identificati din timp si vor avea un flux separat de intrare la specialistii IT de la Statistica, pentru verificarea rezultatelor.

Nu se va mai intra la gramada. In momentul in care se inchid sectiile de votare, noi vom sti exact cine are procese verbale corecte si cine are gresite, deoarece de pe tableta din sectie, operatorul va transmite datele catre Statistica.

Cei din sectiile de votare cu procese verbale gresite vor primi tichete rosii cand se vor prezenta la Casa de Cultura a Studentilor din Cluj-Napoca pentru predare, iar cei cu procese verbale corecte vor primi tichete verzi", a spus Trofin.

Potrivit acesteia, cei care au tichete verzi vor intra pe un flux mult mai rapid si nu vor trebui sa mai astepte dupa presedintii sectiilor cu probleme, astfel ca se vor reduce timpii de asteptare si cozile.

"Pentru predarea proceselor verbale de la cele 664 de sectii de votare din judetul Cluj trebuie sa se prezinte presedintele sectiei, loctiitorul si operatorul de la tableta, astfel ca ne asteptam duminica seara, dupa inchiderea urnelor, la aproape 2.000 de persoane.

Cumva a trebuit sa gasim o solutie pentru a primi in conditii civilizate un numar atat de mare de oameni obositi, veniti dupa o zi intreaga de lucru in sectii. Am incercat sa fluidizam acest proces de predare", a subliniat presedintele BEJ Cluj.

In cazul in care vor exista situatii si presedintii sectiilor de votare nu vor putea intocmi procesele verbale din cauza erorilor, se va pune la dispozitie acestora o sala sigilata, unde se vor putea renumara buletinele de vot.

"De asemenea, fiecarei sectii de votare i s-a alocat cate un cod de bare, astfel incat in momentul cand se prezinta reprezentantii acesteia pentru predarea documentelor, codul va fi citit de un cititor si vom sti exact care sectie este prezenta si in ce ordine", a subliniat Monica Trofin.

Presedintii si loctiitorii sectiilor de votare din judetul Cluj au fost sfatuiti la instruirile care au avut loc pana acum sa nu se grabeasca la finalul procesului de vot cu intocmirea proceselor verbale privind rezultatele, astfel incat, pe cat posibil, sa se prezinte cu ele completate corecte, pentru a primi tichetele verzi.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 3794 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor