Tariceanu vrea sa candideze la prezidentiale: Exista o majoritate de 90% din electoratul PSD care m-ar sustine

Marti, 09 Iulie 2019, ora 17:30
6854 citiri
Tariceanu vrea sa candideze la prezidentiale: Exista o majoritate de 90% din electoratul PSD care m-ar sustine
Foto: Arhiva Ziare.com

Liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, marti, ca partidul pe care il conduce este de factura liberala si isi propune sa reprezinte un anumit electorat, lucru care pe el il obliga sa isi depuna candidatura la alegerile prezidentiale.

El a precizat ca, dupa 20 iulie, ALDE si PSD vor avea discutii, pe baza sondajelor de opinie, daca merg cu un candidat comun.

"Mi-am aratat aceasta disponibilitate, colegii mei cunosc ca am motivatia necesara pentru a candida. Avand in vedere ca o candidatura cu sanse mai mari de succes ar fi o candidatura comuna cu colegii nostri de la PSD, vom discuta dupa data de 20 pe baza sondajelor de opinie. Vom hotari intai separat si apoi daca va fi cazul impreuna, despre candidaturi separate sau despre candidatura comuna", a declarat Tariceanu.

Intrebat daca el va candida oricum, fie cu sustinerea PSD, fie fara aceasta, Calin Popescu Tariceanu a declarat: "ALDE, ca formatiune de factura liberala, isi propune sa reprezinte un anumit electorat, lucru care pe mine ma obliga sa imi depun aceasta candidatura pentru a reprezenta acest electorat care are o viziune liberala".

"In sondajele pe care noi le-am facut nu este masurata si dna Dancila pentru ca dansa a declarat ca nu vrea sa candideze. Exista o majoritate covarsitoare care opteaza pentru solutia de candidat unic si in cadrul ALDE, si in cazul PSD si, in ceea ce ma priveste, exista o majoritate de 90% din electoratul PSD care m-ar sustine", a mai declarat Tariceanu.

El a precizat ca a avut discutii si cu Victor Ponta.

"Cu dl Ponta am mai discutat, o sa mai si discut dupa 19 iulie, cand revin in tara. Coalitia de centru-stanga ar fi solutia cea mai buna, dar acest lucru trebuie agreat nu doar intre mine si dl Ponta, trebuie agreat si de PSD", a spus Tariceanu.

#Tariceanu prezidentiale, #Tariceanu candidat PSD , #alegeri prezidentiale 2019