Ziare.com

Unde pot vota romanii din diaspora: In scoli, hoteluri sau mall-uri

Luni, 21 Octombrie 2019, ora 16:14

   

Unde pot vota romanii din diaspora: In scoli, hoteluri sau mall-uri
Scoli, centre culturale, hoteluri, restaurante sau spatii de divertisment pentru copii vor gazdui sectii de votare pentru romanii din diaspora la alegerile prezidentiale din noiembrie, arata lista publicata de Autoritatea Electorala Permanenta (AEP).

In total, AEP a aprobat 835 de sectii de votare in strainatate, cele mai multe fiind in Spania - 143. Romanii din diaspora, care au ales sa isi exprime optiunea la urna si nu prin corespondenta, au la dispozitie cate trei zile, pentru fiecare tur de scrutin.

Potrivit listei publicate de AEP, dintre cele 143 de sectii din 99 de localitati spaniole, o parte sunt deschise in hoteluri, centre culturale, centre comerciale sau, de exemplu, in Guissona, in "Aventura Park" - un spatiu dedicat evenimentelor pentru copii.

In Madrid, AEP a aprobat organizarea a noua sectii de votare.

In Italia au fost aprobate 142 de sectii de votare, dintre care cinci la Roma, impartite la Ambasada, Consulat, respectiv Institutul Cultural Roman. La Milano, pe lista AEP figureaza trei sectii de votare, toate pe Via Oglio 20, unde este o scoala.

In Aosta, sectia de votare pentru cetatenii romani a fost stabilita in biblioteca localitatii, iar in Matera romanii pot vota in complexul comercial "Il Circo".

In Germania, AEP a aprobat 79 de sectii de votare, iar in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord - 72, dintre care 18 sunt la Londra. Printre spatiile in care va exista o sectie de votare, in Londra, se numara si restaurantul "Dracula".

Romanii din Franta pot vota la prezidentiale intr-una dintre cele 50 de sectii aprobate de AEP. Cinci dintre aceste sectii sunt in Paris. Toate cele trei sectii de votare stabilite pentru romanii din Marsilia sunt in hoteluri, potrivit listei publicate de Autoritatea Electorala Permanenta.

AEP a aprobat infiintarea a 37 de sectii de votare in Republica Moldova, dintre care 12 sunt in Chisinau.

In Belgia au fost aprobate 23 de sectii de votare, iar in Austria - 17.

In Irlanda, dintre cele 16 sectii aprobate, 10 sunt la Dublin, toate la Royal Dublin Society. Romanii din Cork pot vota la primaria localitatii.

Romanii din Afganistan pot vota in una dintre cele doua sectii de votare aprobate in bazele NATO din Kabul, respectiv Kandahar.

Lista cu sectiile de votare, cu adresele acestora, este disponibila pe site-ul oficial al Autoritatii Electorale Permanente si trebuie sa fie publicata in Monitorul Oficial.

Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre vot diaspora prezidentiale 2019
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 2572 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor