Unde votam la prezidentiale: Lista sectiilor de vot din Marea Britanie si Franta (Harta interactiva)

Marti, 05 Noiembrie 2019, ora 16:29
15257 citiri
Unde votam la prezidentiale: Lista sectiilor de vot din Marea Britanie si Franta (Harta interactiva)

Romanii din strainatate incep sa voteze de vineri si au la dispozitie 3 zile sa-si exprime dreptul constitutional de alege cine sa le reprezinte tara pentru urmatorii 5 ani, astfel ca ambasadele de peste hotare sunt cu organizarea pe final si au inceput sa informeze cetatenii cand si unde sa vina la urne.

Ambasada Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, impreuna cu Consulatul General al Romaniei la Manchester si Consulatul General al Romaniei la Edinburgh, au organizat 72 de sectii de votare in vederea exercitarii dreptului de vot pentru alegerea Presedintelui Romaniei din 2019 si au pus la dispozitia alegatorilor o harta interactiva astfel incat sa poata identifica cea mai apropiata sectie.

"Cele 72 sectii de votare (cu 43 mai multe fata de alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai 2019) acopera, in opinia ambasadei, in mod judicios teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord si au menirea de a asigura, in contextul noilor reglementari legislative care prevad pentru votul din strainatate programul de votare de 3 zile, exercitarea in conditii optime a dreptului de vot de catre cetatenii romani aflati in Regatul Unit. (...)

Lista celor 72 de sectii de votare care vor fi organizate pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, precum si alte informatii utile referitoare la conditiile exercitarii votului in strainatate, sunt disponibile la sectiunea dedicata alegerilor pentru Presedintele Romaniei din anul 2019 de pe pagina de web a Ambasadei Romaniei la Londra aici", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com de Ambasada Romaniei la Londra.

Vezi aici lista celor 72 de sectii de vot din UK

Si ambasadorul Romaniei in Franta, Luca Niculescu, a postat lista celor 49 de sectii de vot unde romanii pot vota in Hexagon si una in Monaco.

"In functie de afluenta, exista posibilitatea prelungirii programului de votare pana la 24:00. Pentru a vota, trebuie sa fiti cetateni romani si sa aveti un act de identitate romanesc valabil: cartea de identitate sau pasaportul. Va multumesc mult!", este mesajul postat pe Facebook de Luca Niculescu.

Harta interactiva a tuturor sectiilor din lume

Un instrument similar este pus la dispozitie si de cei de la Code for Romania, dar pentru toate sectiile din strainatate.

Utilizatorii isi introduc in aplicatie orasul in care locuiesc si le sunt indicate toate sectiile din apropiere, astfel incat sa o aleaga pe cea care le e cel mai la indemana, dar sa aiba si alte optiuni, in cazul in care se intampla ca la alte scrutine ca timpii de asteptare sa fie mult prea mari.

Programul de vot pentru diaspora

Harta pentru diaspora poate fi consultata AICI

Reamintim ca alegatorii din strainatate au la dispozitie 3 zile pentru exercitarea dreptului de vot:

  • Vineri 8 noiembrie 2019 - intre ora 12:00 si ora 21:00;
  • Sambata, 9 noiembrie 2019 - intre ora 7:00 si ora 21:00;
  • Duminica, 10 noiembrie - intre ora 7:00 si ora 21:00.

La alegerile europarlamentare din luna mai, cand a fost organizat in paralel si referendumul pentru justitie, organizarea peste hotare a fost atat de proasta incat in multe tari romanii au stat toata ziua la cozi si mii si mii n-au mai apucat sa voteze.

Vezi aici cum s-a desfasurat filmul zilei de vot in diaspora pe 26 mai si unde au fost cele mai mari probleme (Galerie Foto&Video)

Citeste si:
Kelemen Hunor, atac la Kovesi pe tema avertizorilor de integritate. „Doamna ar fi fost mai înţeleaptă dacă făcea această declaraţie după ce legea este promulgată”
Kelemen Hunor, atac la Kovesi pe tema avertizorilor de integritate. „Doamna ar fi fost mai înţeleaptă dacă făcea această declaraţie după ce legea este promulgată”
Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat marți, 5 iulie,, referindu-se la declaraţiile Laurei Codruţa Kovesi despre felul în care a fost transpusă Directiva UE privind avertizorii de...
Cât va fi valabilă măsura compensării prețurilor la carburanți „astfel încât să nu afecteze bugetul”
Cât va fi valabilă măsura compensării prețurilor la carburanți „astfel încât să nu afecteze bugetul”
Compensarea cu 50 de bani a preţului la carburanţi este o măsură care va funcţiona trei luni, luată astfel încât să nu afecteze bugetul, în condiţiile în care în România nu mai...
Comentarii