Votul prin corespondenta: AEP a comandat mai putine buletine de vot decat numarul celor care s-au inregistrat online

Joi, 07 Noiembrie 2019, ora 12:25
3870 citiri
Votul prin corespondenta: AEP a comandat mai putine buletine de vot decat numarul celor care s-au inregistrat online
Foto: Arhiva Ziare.com

Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) a comandat pentru votul prin corespondenta la cele doua tururi de scrutin ale alegerilor prezidentiale mai putine buletine de vot decat numarul celor care s-au inregistrat pentru a vota in acest mod, dupa cum rezulta din datele oficiale prezentate de institutie.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri cu privire la materialele electorale comandate de AEP pentru alegerile prezidentiale, institutia a comandat 71.834 de bucati "BULETINE DE VOT TIP 3 CORESPONDENTA - (TUR I + TUR II)".

Aceasta in conditiile in care tot AEP anunta in luna septembrie ca 41.003 romani s-au inregistrat pe portalul www.votstrainatate.ro, pentru a vota prin corespondenta. Acelasi numar de alegatori se regaseste si pe site-ul institutiei, in sectiunea referitoare la votul in strainatate.

In aceste conditii, numarul necesar de buletine pentru votul din strainatate la cele doua tururi de scrutin ale alegerior prezidentiale este 82.006, deci cu peste 10.000 mai mare decat cel comandat de AEP.

Pana la ora transmiterii stirii, AEP nu a raspuns solicitarii de a face precizari pe aceasta tema.

In ceea ce priveste exercitarea dreptului de vot prin corespondenta, documentele necesare acestuia au fost expediate prin intermediul Postei Romane pana la 17 octombrie 2019, alegatorii trebuind sa expedieze plicul cu votul exprimat astfel incat acesta sa ajunga la sediul biroului electoral pentru votul prin corespondenta pana cel mai tarziu joi, 7 noiembrie 2019.

In situatia in care, din diverse motive, plicul nu ajunge la timp pentru a fi validat, alegatorul va fi notificat sa se indrepte spre cea mai apropiata sectie de votare.

#buletine vot numar alegatori, #vot corespondenta 2019, #alegeri prezidentiale 2019 , #alegeri prezidentiale 2019