Hunor Kelemen: UDMR este de acord cu alegeri parlamentare anticipate

Duminica, 03 Iunie 2012, ora 11:09
2264 citiri
Hunor Kelemen: UDMR este de acord cu alegeri parlamentare anticipate

Liderul UDMR Hunor Kelemen a declarat, sambata, la Arad, intr-o conferinta de presa, ca de principiu, Uniunea este de acord cu organizarea de alegeri parlamentare anticipate.

"Imediat dupa caderea Guvernului Ungureanu, noi am sustinut necesitatea organizarea de alegeri anticipate cat mai repede, acest lucru impunandu-se pentru a avea un Guvern rezultat in urma unui proces electoral, nu in urma unor tradari peste tradari. (...)

Insa credem ca orice modificare a datei alegerilor parlamentare se poate face numai parcurgand toate etapele si procedurile constitutionale. Nu putem accepta o solutie prin care clasa politica face o intelegere sa incalcam Constitutia cu totii, cu buna stiinta. Procedura constitutionala este aceea a dizolvarii Parlamentului si stim cum se poate face acest lucru conform Constitutiei", a declarat Hunor Kelemen.

Liderul UDMR a spus ca Uniunea nu va accepta alta solutie decat cea constitutionala si va respinge prin vot o alta solutie nedemocratica.

"Nu putem accepta sa incalcam cu buna stiinta Constitutia, doar pentru a avea alegeri anticipate cu o luna sau o luna si jumatate mai devreme", a declarat Hunor Kelemen.

#Kelemen Hunor parlamentare anticipate, #alegeri parlamentare 2012 , #anticipate