Motiunea a trecut, dar nu toate partidele din Opozitie vor alegeri anticipate

Joi, 10 Octombrie 2019, ora 19:36
7373 citiri
Motiunea a trecut, dar nu toate partidele din Opozitie vor alegeri anticipate
Foto: Hepta.ro

Partidul Miscarea Populara nu este de acord cu organizarea de alegeri parlamentare anticipate, sustine liderul PMP, Eugen Tomac, care a precizat ca ii va propune presedintelui Iohannis instalarea unui Guvern politic de tranzitie, pana la scrutinul parlamentar la termen, de anul viitor.

"Militam pentru un Guvern politic (...). Vrem sa vedem exact care sunt propunerile presedintelui. Suntem categoric impotriva ideii de a organiza alegeri anticipate, in conditiile in care avem deja alegeri locale peste sase luni de zile, anul viitor si alegeri parlamentare la termen. Nu cred ca este realist sa insistam pe alegeri anticipate acum", a declarat Tomac la RFI, dupa motiunea de cenzura care a darmat Guvernul Dancila.

Pe de alta parte, liderul PLUS, Dacian Ciolos, s-a declarat in favoarea anticipatelor si i-a cerut lui Iohannis un calendar in acest sens.

"Ii cerem presedintelui Klaus Iohannis sa convoace consultari cu toate fortele politice responsabile din Romania si sa prezinte de urgenta un calendar prin care, respectand Constitutia, sa fie declansate alegeri anticipate parlamentare dupa dizolvarea actualului legislativ.

Trecerea motiunii de cenzura este doar primul pas pentru organizarea de alegeri anticipate parlamentare, nu o ocazie de a prelua guvernarea fara legitimitate prin jocuri de culise netransparente", a spus Ciolos.

Si liderul USR, Dan Barna, sustine varianta alegerilor anticipate.

"Privim spre viitor. Solutia sunt anticipatele. Ne intoarcem la popor, poporul are intotdeauna dreptate", a declarat Dan Barna.

Liderul PNL, Ludovic Orban, s-a declarat de asemenea in favoarea anticipatelor, insa a precizat ca trebuie sa existe consens pentru asa ceva. In caz ca nu va exista, PNL este gata sa-si asume guvernarea, spunea liberalul.

Programul consultarilor de la Cotroceni. Iohannis a lasat-o pe Dancila la urma

Presedintele Iohannis s-a pronuntat si el in favoarea anticipatelor, insa a precizat ca partidele trebuie sa se puna de acord cu aceasta solutie.

"Voi propune o solutie de Executiv cu un mandat foarte clar, care sa asigure guvernarea pana la viitoarele alegeri parlamentare, indiferent cand se vor desfasura acestea.

Alegerile anticipate se pot face doar daca exista consens al formatiunilor. La consultari voi constata in ce masura exista acest consens", a spus Iohannis, dupa motiunea de cenzura care a daramat Guvernul Dancila.

Dancila: Ii cer presedintelui Iohannis, artizanul acestui haos, sa numeasca rapid un guvern capabil

V.D.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

"Mai du-te, fă, zdreanță cu investigațiile tale". Amenințare suburbană primită de Emilia Șercan, în conflictul cu Adrian Cioroianu
"Mai du-te, fă, zdreanță cu investigațiile tale". Amenințare suburbană primită de Emilia Șercan, în conflictul cu Adrian Cioroianu
Conflictul dintre Emilia Șercan și Adrian Cioroianu capătă amploare după schimbul acid de replici din ultimele zile. Totul a plecat de faptul că jurnalista de investigații a afirmat că...
Florin Călinescu vrea să fie președinte. Ține încă secret partidul din partea căruia candidează: ”Vreau să susțin o grupare politică curată”
Florin Călinescu vrea să fie președinte. Ține încă secret partidul din partea căruia candidează: ”Vreau să susțin o grupare politică curată”
Florin Călinescu și-a anunțat revenirea în politică și urmează să candideze la alegerile prezidențiale din partea unei formațiuni politice pe care o va anunța după 10 martie. Actor de...
#alegeri anticipate , #anticipate