Un senator PNL face nota discordanta: Nu vrea acum anticipate. Ce propune in schimb

Luni, 09 Noiembrie 2015, ora 12:44
3326 citiri
Un senator PNL face nota discordanta: Nu vrea acum anticipate. Ce propune in schimb
Foto: Ziare.com

Un senator PNL propune organizarea de alegeri parlamentare anticipate si locale in aceeasi zi, in primavara.

Constanteanul Gigi Chiru crede ca dizolvarea Parlamentului si organizarea de alegeri anticipate in acest an nu reprezinta o solutie, precizand ca astfel s-ar crea o criza politica.

Consultari la Cotroceni: Cand vrea PNL alegeri anticipate - Iohannis ar fi de acord

"Ma uit cu ingrijorare ca sunt in continuare cetateni care continua sa protesteze, ceea ce este posibil sa se intample si dupa desemnarea guvernului interimar. Pe de alta parte, propunerea de dizolvare a Parlamentului si de organizare a unor alegeri partiale/anticipate anul acesta nu reprezinta, in opinia mea, o solutie viabila.

Sunt de parere ca se impune organizarea alegerilor locale si parlamentare anul viitor. Totodata, este necesara revenirea la forma de alegere a primarilor in doua tururi. Dizolvarea Parlamentului acum este inoportuna pentru ca s-ar crea vid legislativ, iar acum este nevoie sa depasim momentul care ar putea duce statul intr-o criza politica, prin instalarea unui guvern, fie el si tehnocrat, pentru o perioada scurta de timp, in vederea rezolvarii acestei probleme, in loc sa dam nastere altora noi.

Subliniez si faptul ca este necesar sa reflectam asupra organizarii concomitent a alegerilor locale si a celor parlamentare, chiar daca mizele electorale difera. In acest fel, in primavara anului viitor (in luna aprilie-mai), vom avea alegeri locale, un nou Parlament si un nou Guvern si intr-un timp relativ scurt, vom reusi sa oprim aruncarea tarii intr-o criza politica majora", sustine Chiru, intr-un comunicat citat de Digi 24.

Prima zi de consultari la Cotroceni - Iohannis ar fi de acord cu dizolvarea Parlamentului si alegeri anticipate

De asemenea, senatorul liberal spune ca trebuie respectat rezultatul referendumului privind reducerea numarului parlamentarilor la 300.

"Desigur ca referendumul din 2009 a fost complet ignorat, fiind in acest fel ignorata si vointa cetatenilor, de reducere a numarului de parlamentari, iar astfel a fost subminata valoarea votului, chiar daca sistemul nostru politic, consfintit si de Constitutie, se fundamenteaza pe votul majoritar", a subliniat Gigi Chiru.

A doua zi de consultari cu partidele si "strada". Iohannis are doua variante - anticipate si tehnocrati

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat vineri, dupa consultarile cu partidele politice si societatea civila, ca are in vedere doua solutii pentru depasirea crizei politice: alegeri anticipate sau guvern de tehnocrati.

Guvern politic, tehnocrat sau anticipate - Ce va alege Klaus Iohannis?

De asemenea, joi, dupa consultarile cu PNL, presedintele de onoare al liberalilor, Mircea Ionescu Quintus, a lasat sa se inteleaga ca Iohannis ar fi de acord cu dizolvarea Parlamentului si alegeri anticipate: "Presedintele a spus ca este solutia cea mai rezonabila in momentul de fata. Ramane de vazut cat de greu e de realizat. Intelegem ca nu este usor. (...) Cat timp mai raman cativa parlamentari, cateva grupuri mici, Parlamentul nu se poate dizolva. Si lasam tara pe mana cui?".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#Gigi Chiru anticipate, #PNL alegeri anticipate, #PNL anticipate locale , #anticipate