Ziare.com

Alegeri parlamentare 2012: Afla in ce conditii poti sa votezi daca nu esti in tara

Miercuri, 07 Noiembrie 2012, ora 16:47

   

Alegeri parlamentare 2012: Afla in ce conditii poti sa votezi daca nu esti in tara
In strainatate pot vota numai cetatenii romani cu drept de vot, cu domiciliul sau resedinta in afara tarii, in conformitate cu dispozitiile art. 8 alin. (2) din legea nr. 35/2008, informeaza Biroul Electoral Central (BEC).

Potrivit BEC, cetatenii romani cu domiciliul in strainatate isi exercita dreptul de vot in baza pasaportului simplu cu mentiunea privind stabilirea domiciliului in strainatate, conform art. 2 pct. 32 din aceeasi lege.

Alegeri parlamentare 2012: Candidatii ARD pentru diaspora

Alegeri parlamentare 2012: Candidatii USL pentru diaspora

Conform acelorasi dispozitii, cetatenii romani cu resedinta in strainatate, in afara Uniunii Europene, isi exercita dreptul de vot in baza pasaportului simplu, insotit de orice alt document emis de autoritatile straine care dovedeste resedinta in strainatate.

Alegeri parlamentare 2012: 18.751 de sectii de vot, dintre care 295 in strainatate

Ministrul Administratiei si Internelor, Mircea Dusa, a anuntat pe 23 octombrie, ca romanii din strainatate vor avea posibilitatea sa voteze in cele 295 de colegii organizate in afara granitelor tarii. Pentru alegerile din 9 decembrie vor fi organizate 18.751 de sectii de votare.

"Au fost delimitate de catre prefecti sectiile de votare la nivel national si, sigur, de catre Ministerul Afacerilor Externe. Sunt in prezent peste 18.751 sectii de votare, din care 295 de sectii in colegii din afara, din strainatate, respectiv cele patru colegii pentru Camera Deputatilor si pentru cele doua pentru Senat", a explicat Mircea Dusa.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 3469 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Stiu cum si in ce conditii pot vota in strainatate. Problema mea

este: candidatii pe care mii propune ARD, nu imi convin! Iar cu ceilalti mai bine nu discutam! Si nici nu as dori sa ma abtin de la vot, in asa fel incit sa nu mai fie posibile contestatii, discutii, etc. Ce ati face in locul meu?

 

Foarte simplu!!

Mergi frumos la vot iei buletinul,intri in cabina,si nu votezi pe nimeni.Apoi pui biletul in urna,si pleci acasa fericit.Ti-ai indeplinit obligatia morala si civica,ai fost la vot,dar nu consideri pe nimeni potrivit.Desigur votul o sa fie anulat,dar in ceea ce te priveste personal,ai facut cum ai crezut ca este mai bine.

In locul tau as candida !

Sa anulezi votul nu e o solutie !
Sa nu votezi e o tradare si mai mare!

Din doua rele alege raul mai mic !

@"Ce ati face in locul meu?" Eu ma bucur pt. Obama! Tu la fel!

Raspuns la: "Ce ati face in locul meu?" Daca ar fi in locul nostru, romanii din Romania s-ar bucura pt. victoria lui Obama.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor