Alegatorii din Deveselu l-au votat pe primarul mort de COVID. "L-am votat pentru ca pentru noi a fost un primar adevarat"

Duminica, 27 Septembrie 2020, ora 20:30
8533 citiri
Alegatorii din Deveselu l-au votat pe primarul mort de COVID. "L-am votat pentru ca pentru noi a fost un primar adevarat"
Ion Alimanu/Captura Foto

In localitatea Deveselu pe lista candidatilor la primarie a ramas si numele primarului decedat in urma cu doua saptamani de COVID-19, iar multi dintre alegatori au spus ca au votat cu acesta pentru ca a fost un primar bun si a facut foarte multe lucruri pentru comunitate.

"Localnica: Pe dansul l-am votat, noi tinem mereu de dansul.

Reporter: Cum sa-l votati daca e mort?

Localnica: Pai daca e legea...noi nu am facut-o, ne-a dat-o cel de sus.

Reporter: Pai si daca va castiga dumnealui cine...

Localnica: Cine urmeaza. Sa vina altul mai bun.

Reporter: Dar ce sentiment v-a incercat cand ati votat un primar decedat?

Localnica: L-am votat pentru ca pentru noi a fost un primar adevarat", a declarat pentru Digi24, o localnica.

Un sentiment de durere

"Reporter: De ce ati ales sa votzati o persoana care nu mai este in viata?

Localnic: A fost bun, din cauza asta.

Reporter: Pai si daca va castiga dumnealui si nu mai este in viata cine va conduce?

Localnic: Sa urmeze altul dupa el, care tot bun sa fie.

Reporter: Ce sentiment v-a incercat cand ati pus stampila pe o persoana care nu mai e in viata.

Localnic: Un sentiment cu durere", a declarat un alt localnic pentru sursa citata.

***

Au fost insa si localnici care au recunoscut ca situatia este inedita.

Localnica: Nu inteleg, nu inteleg. Inseamna ca asa au fost invatati. Eu asa cred ca se urmareste anularea acestui... desi sunt 2 doi candidati care sunt in viata. Avem 2 candidiati care sunt candidati competenti.

Reporter: Este o situatie inedita.

Localnica: Da mi se pare. O sa fim de rasul... pe tot pamantul asta nu s-a intamplat asa ceva.

Localnic: S-a intamplat de 2 saptamani de cand e decedat. Se puteau schimba si buletinele de vot, dar nu s-a vrut. Ei urmaresc anticipate, ca zice ca o sa ia mai multe, dar nu stiu daca o sa ia mai mult domnul care e mort. Daca o lua mai multe, bine, da... poate nu lua nici inainte daca traia.

Daca primarul decedat va castiga acest scrutin, se vor organiza din nou alegeri locale.

Primarul din Deveselu a murit din cauza COVID-19

Ion Aliman a decedat joi, 17 septembrie, in jurul orei 5,30. Primarul din Deveselu a inceput sa se simta rau in urma cu doua saptamani, dar a crezut ca este vorba despre o "mica raceala".

Vestea a socat intreaga comunitate din Deveselu. Ion Aliman a fost internat in 4 septembrie la spitalul din Caracal, unitate suport COVID-19, dupa ce a fost confirmata infectia cu Sars Cov-2. La mijlocul saptamanii trecute a fost transferat, insam la spitalul Colentina, din Capitala,intrucat starea sa se inrautatea, potrivit Adevarul.ro.

Pana sa i se faca toate analizele, Ion Aliman stia ca are ca antecedente medicale doar un transplant renal si diabet pe care-l trata cu antidiabetice orale. Apropiatii primarului spun ca dupa ce i s-au facut toate analizele, primarul din Deveselu a aflat ca avea si hepatita. Imediat dupa ce a fost internat, Ion Aliman povestea pentru Adevarul cum a descoperit ca este infectat cu Covid 19.

"Sambata, acum o saptamana, m-am simtit mai rau. Sa zic asa, o mica raceala, cand te prinde curentul. Duminica, am fost mai rau, iar luni, cand m-am trezit sa plec la serviciu, mi-am dat seama ca nu prea mai sunt in posibilitatea de a... Si am hotarat sa raman acasa, sa-mi iau concediu, toata saptamana, pana fac analize si vad ce se-ntampla cu mine", a declarat in ziua internarii primarul Ion Aliman, pentru sursa citata.

Edilul spunea ca nu s-a gandit niciun moment ca ar putea fi COVID-19. "Nici pomeneala, dar l-am facut (n.r. - testul) sa-mi ies din pareri, cu toate ca era din ce in ce mai rau, nu dormeam mai mult de 5 minute, ma trezeam, transpiram, am inceput sa fac si temperatura. Inainte aveam 36 grade, m-am mirat, acum era 37,1-37,2 . Am mers si mi-am facut testul miercuri, a iesit rezultatul aseara si uitati-ma la spital. Ma simt mai bine, sa zic. Dar, ce am facut, o zi de tratament...", a mai spus, la acel moment, primarul Aliman. Peste nici doua saptamani, Ion Aliman ar fi implinit 57 de ani.

Alegeri locale în Turcia. Politicianul de opoziție care vrea să-i dea o lovitură lui Erdogan
Alegeri locale în Turcia. Politicianul de opoziție care vrea să-i dea o lovitură lui Erdogan
Alegeri locale vor avea loc duminică, 31 martie, în cele 81 de provincii ale Turciei, iar Partidul Justiției și Dezvoltare (AKP) al președintelui Recep Tayyip Erdogan caută să recâștige...
A murit o legendă a sportului românesc, cu 7 titluri naționale. Anunțul clubului Dinamo
A murit o legendă a sportului românesc, cu 7 titluri naționale. Anunțul clubului Dinamo
Clubul Sportiv Dinamo a anunţat, joi, decesul profesorului Horaţiu Giurgiu (85 de ani), o legendă a baschetului românesc şi a CS Dinamo. Antrenorul cunoscut de apropiați sub numele de...
#Deveselu, #ion alimanu, #alegeri locale, #politica, #deces , #candidat
Comentarii
P
Pauperovici
rank 1