Alegerile locale vor fi reluate: Localitățile în care cetățenii vor merge din nou la vot

Autor: Dan Stan
Duminica, 23 Iunie 2024, ora 07:30
5968 citiri
Alegerile locale vor fi reluate: Localitățile în care cetățenii vor merge din nou la vot
Persoană care votează FOTO: Hepta

Alegerile locale vor fi reluate în două comune din județele Mureș și Alba, după ce candidații din data de 9 iunie au înregistrat număr egal de voturi. Astfel, comunele în care se va relua numărătoarea sunt: Chețani (jud. Mureș) și Poșaga (jud. Alba).

Secţiile de votare se vor deschide la ora 07:00 şi se vor închide la ora 22:00, cu posibilitatea prelungirii până la ora 23:59 pentru cetăţenii care, la ora 22:00, se află în sediul secţiei de votare, precum şi pentru cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare pentru a intra în localul de vot.

Cine sunt candidații pentru care „meciul se rejoacă"

La Chețani, lupta se poartă între un candidat ADU și unul de la PSD.

„Duminică, 23 iunie 2024, în comuna Cheţani, judeţul Mureş, va fi organizat un nou tur de scrutin pentru funcţia de primar pentru candidaţii aflaţi în situaţie de balotaj, respectiv domnul Bega Daniel-Marcel, propus de Alianţa PMP-Forţa Dreptei şi domnul Emil-Florin Mocan, propus de Partidul Social Democrat”, a anunţat Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).

La scrutinul din 9 iunie, aceştia au obţinut câte 431 de voturi fiecare, dintr-un număr total de 1.202 voturi valabil exprimate.

La Poșaga, un candidat PSD - Aurelia Popa și altul de la PNL - Ionel Bulgăr se bat pentru funcția de primar. Conform AEP, la scrutinul din data de 9 iunie, aceştia au obţinut câte 345 de voturi fiecare dintr-un număr total de 690 de voturi valabil exprimate.

Datele privind prezenţa la vot vor putea fi vizualizate în timp real, odată cu deschiderea secţiilor de votare, prin afişarea pe pagina de internet a Autorităţii Electorale Permanente.

Ciucă vrea modificarea legilor Apărării înainte de alegeri. Ce l-a determinat pe liderul PNL să ceară acest lucru
Ciucă vrea modificarea legilor Apărării înainte de alegeri. Ce l-a determinat pe liderul PNL să ceară acest lucru
Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a declarat miercuri, 24 iulie, în contextul incidentului legat de dronele care au survolat în apropierea spaţiului naţional, că este nevoie de anumite...
Liderul AUR ar putea da explicații Parchetului despre ”Planul Simion”: ”Se angajează în numele unei funcţii pe care presupune că o va ocupa”
Liderul AUR ar putea da explicații Parchetului despre ”Planul Simion”: ”Se angajează în numele unei funcţii pe care presupune că o va ocupa”
”Planul Simion” stârnește tot mai multe controverse în spațiul public, după apariția imaginilor cu zeci de persoane care stau la coadă să semneze contracte pentru case ieftine și...
#alegeri, #alegeri 2024, #localitati, #vot , #Alegeri locale 2024
  1. Ciolacu nu-l vrea pe Iohannis comisar european. "Nu cred că aș fi dispus să-l nominalizez"
  2. Ciolacu ar putea fi primul președinte PSD care nu candidează la alegerile prezidențiale. "Este posibil orice / Eu sunt un om simplu, nu e nicio tactică"
  3. Iohannis: slăbiciuni și merite în 10 ani de politică externă
  4. Reacția liderului AUR după ce PNL a declarat că ”Planul Simion este o minciună şi o iluzie”. Mesajul de la Pata Rât
  5. Ciucă vrea modificarea legilor Apărării înainte de alegeri. Ce l-a determinat pe liderul PNL să ceară acest lucru
  6. Ciucă n-are timp de Elena Lasconi. Liderul PNL susține că are programul prea încărcat
  7. Purtătorul de cuvânt al PNL: „George Simion și AUR nu vor da nici apartamente, nici credite ieftine. O schemă frauduloasă”
  8. Liderul AUR ar putea da explicații Parchetului despre ”Planul Simion”: ”Se angajează în numele unei funcţii pe care presupune că o va ocupa”
  9. Reacția lui Iohannis când, în timpul unui discurs, a sunat un telefon în sală: ”Complicat, domnule ambasador...” VIDEO
  10. România, pe ultimul loc în Europa cu privire la egalitatea de gen în politică. Câte femei au ajuns primari sau consilieri locali