Alegeri locale 2012 PNL Constanta cere anularea alegerilor din Navodari

Duminica, 10 Iunie 2012, ora 12:32
4579 citiri
Alegeri locale 2012 PNL Constanta cere anularea alegerilor din Navodari

Filiala Constanta a PNL a cerut anularea alegerilor locale din orasul Navodari, acuzand "fraude grosolane constatate in procesul de desfasurare a alegerilor", cererea fiind trimisa catre Biroul Electoral Central, Biroul Electoral Judetean si Biroul Electoral de Circumscriptie al orasului Navodari.

PNL sustine ca actualul viceprimar si candidat pe lista de consilieri locali Chelaru Florin ar fi confirmat faptul ca ar fi mituit toti membrii sectiilor de votare, in momentul in care incerca sa-l mituiasca si pe Dan Ilie - membru al sectei nr. 9 de votare din circumscriptia anterior-precizata.

In cererea PNL se arata ca, in data de 8 iunie, Pindici Radu (consilier local si candidatul din partea PSD la Consiliul Local Navodari), impreuna cu Mihaila Cristian (presedintele Sectiei nr. 9 de votare), au initiat activitatea infractionala de fraudare a alegerilor prin a-l coopta pe Dan Ilie (membru al sectiei nr. 9), precizandu-i ca vor sa ii ceara si acestuia concursul pentru fraudarea alegerilor, iar in ziua urmatoare va avea o intalnire cu Chelaru Florin, cu care va stabili detaliile privind ajutorul ce urmeaza sa il dea Dan Ilie in vederea fraudarii alegerilor, precum si pretul care urmeaza a-i fi achitat pentru acest ajutor.

"A doua zi, a avut loc intalnirea intre Chelaru Florin si Dan Ilie, prin care primul ii preciza celui de-al doilea ca nu trebuie sa faca nimic, respectiv sa nu fie atent ori de fata la numaratoarea voturilor (sa iasa afara sau sa i se faca rau...), iar pentru acest lucru va primi suma de 1.000 euro, din care 500 euro inainte, iar 500 euro dupa numaratoarea voturilor", se spune in cererea PNL.

PNL a inaintat si o plangere penala in acest caz, la Tribunalul Constanta.

Liberalii mai spun ca Florin Chelaru ar fi afirmat ca toti membrii sectiilor de votare il vor ajuta sa fraudeze alegerile si afirma ca au dovezi audio-video care sustin spusele.

"Va rog sa constatati frauda reclamata cu consecinta organizarii/repetarii scrutinului in cel mult doua saptamani, data pana la care urmeaza a fi foarte atent supravegheata organizarea alegerilor, iar membrii tuturor sectiilor de votare (inclusiv observatorii) sa fie inlocuiti", mai spun liberalii.

Alegeri Locale 2012

Alegeri Constanta 2012

Alegeri locale 2012 - Urmareste minut cu minut

Romanii cu drept de vot isi aleg primarii, consilierii locali, judeteni si presedintii de CJ. Sectiile de votare s-au deschis la ora 07:00 si se vor inchide la 21:00.

Noutatea acestui scrutin o constituie alegerea dintr-un singur tur a primarilor si singura exceptie, pentru ca alegatorii sa fie chemati din nou la urne, este situatia in care doi candidati vor obtine acelasi scor. In acest caz, vor fi organizate din nou alegeri pe 24 iunie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#mita electorala Navodari, #incidente electorale, #alegeri 2012, #alegeri locale Constanta , #mita electorala