Cum s-a votat in Bucuresti: diferit pentru primarul de sector si consiliul local - analiza GeoPol

Marti, 12 Iunie 2012, ora 20:05
3089 citiri
Cum s-a votat in Bucuresti: diferit pentru primarul de sector si consiliul local - analiza GeoPol

Modul in care bucurestenii au votat pentru unul dintre candidatii la primarie ai sectorului in care locuiesc nu s-a reflectat si in felul in care au votat pentru consilierii locali ai sectorului respectiv.

Astfel, in sectorul 1, candidatul PDL, Theodor Paleologu, s-a bucurat de suportul electoral al 72,93% dintre votantii PDL pentru Consiliul Local, se arata intr-un comunicat GeoPol remis Ziare.com.

In schimb, 26,81% dintre bucurestenii care au votat PDL la Consiliul Local l-au propulsat pe candidatul USL, Andrei Chiliman, pentru Primaria Sectorului 1. Spre comparatie, doar 2,03% dintre cei care au votat USL la Consiliul Local l-au preferat pe Paleologu pentru functia de primar al sectorului 1.

In sectorul 2, candidatul USL, Dragos Frumosu, a fost votat de doar 54,96% dintre bucurestenii care au preferat USL pentru Consiliul Local al sectorului 2, in timp ce 42,83% dintre votantii USL l-au ales pe Neculai Ontanu pentru Primaria Sectorului 2.

Ontanu s-a bucurat, in schimb, de sustinerea electoratului propriului partid, fiind votat de 96,79% dintre alegatorii UNPR pentru Consiliul Local. In plus, 42,91% dintre votantii PDL au ales Ontanu, ca si 22,36% dintre votantii PPDD.

Rezultate Alegeri Locale 2012

Diferenta mare dintre Robert Negoita si Liviu Negoita, principalii candidati la sectorul 3, poate fi explicata prin ofensiva electorala a USL din a doua parte a campaniei si strategia defensiva a fostului edil.

Aici, 97,97% dintre alegatorii PDL pentru Consiliul Local l-au sustinut pe Liviu Negoita pentru Primaria Sectorului 3, in timp ce Robert Negoita a fost votat de 92,80% dintre alegatorii USL pentru Consiliul Local.

Rezultate alegeri locale 2012 - Vezi cele mai noi date oficiale

In sectorul 4, Cristian Popescu-Piedone a fost votat de 98,33 dintre votantii USL pentru Consiliul Local. In schimb, el s-a bucurat de sustinerea a doar 62,75% dintre votantii UNPR la Consiliul Local, semn ca nu si-a atras de partea sa toti electorii din perioada in care facea parte din randurile progresistilor.

Cu toate acestea, o treime dintre votantii PDL si un sfert dintre cei ai PPDD au mers pe mana fostului si actualului primar al sectorului 4.

Marian Vanghelie a fost ales de 84,55% dintre electorii USL din sectorul 5, scorul sau din exit-poll-uri, de 55%, fiind un scor foarte apropiat de cel din sondajele din campania electorala. In acest fel, sectorul condus de Vanghelie este cel in care s-a redat cel mai fidel realitatea din campanie in ziua alegerilor.

Rezultate alegeri Bucuresti 2012

Nu in ultimul rand, in sectorul 6, fostul primar Cristian Poteras a pierdut in favoarea lui Rares Manescu, acesta profitand de voturile aparent pierdute ale USL, de la independentul Stefan Florescu.

Rares Manescu a beneficiat de 82% din sprijinul votantilor USL pentru Consiliul Local, in timp ce doar 5% dintre acestia au votat pentru Cristian Poteras. Astfel, cu toate ca parea sa il ajute pe primarul democrat liberal, concurenta dintre Manescu si Florescu a dus la victoria primului dintre ei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#rezultate oficiale alegeri, #alegeri locale rezultate BEC, #rezultate alegeri Bucuresti, #alegeri locale bucuresti 2012, #GeoPol rezultate alegeri Bucuresti , #rezultate alegeri Bucuresti 2012