Opozitia nu poate initia nici motiuni simple - PDL va protesta, cere 300 de parlamentari

Marti, 11 Decembrie 2012, ora 20:43
11708 citiri
Opozitia nu poate initia nici motiuni simple - PDL va protesta, cere 300 de parlamentari

Coordonatorul campaniei ARD, Adriean Videanu, a atras atentia, marti seara, ca viitoarea Opozitie nu va putea initia nici motiuni simple in noul Parlament, apreciind ca majoritatea covarsitoare a USL este "la limita derapajului catre totalitarism".

Numarul parlamentarilor din viitoarea legislatura va fi de 588, fata de 471 se senatori si deputati, cati sunt in prezent. Dintre acestea, 395 de mandate vor apartine USL-ului, iar "PDL-ul nici nu poate initia motiuni simple, nu mai vorbim de motiuni de cenzura", a declarat Videanu, invitat la B1 Tv.

"Au fost majoritati care l-au urmat pe lider si au format dictaturi. In Europa civilizata, 17-18% pentru un partid este un procent bun, pentru ca regula democratiei este dialogul si formarea unei majoritati pe baza dialogului.

Actuala majoritate nu face decat sa demonstreze dorinta de revansa, dorinta de a plati polite, si aceasta este limita derapajului catre totalitarism", a apreciat democrat-liberalul.

Vom avea 588 de parlamentari - Vezi cine a intrat si cine a pierdut la mustata un mandat

PDL protesteaza fata de numarul mare de parlamentari

Parlamentul Romaniei va avea 588 de membri, in legislatura 2012-2016, o crestere considerabila, de la cei 471 de parlamentari cati au primit mandate in anul 2008. Astfel, Camera Deputatilor va avea 412 membri, in timp ce Senatul va numara 176 de politicieni.

In 2009, a avut loc un referendum al carui rezultat a indicat ca romanii isi doresc ca Parlamentul tarii sa fie limitat la 300 de membri, iar trei ani mai tarziu acest numar aproape s-a dublat.

Acum, Adriean Videanu anunta ca "PDL va protesta in felul sau" fata de numarul aproape dublu de alesi.

"Lumea trateaza cu foarte multa lejeritate referendumul aprobat de romani. Noi analizam foarte serios la nivelul partidului posibilitatea de a protesta fata de aceasta lipsa de respect fata de votul romanilor si vom protesta in felul nostru", a mai anuntat Videanu.

Culmea este ca ARD nu a reusit sa castige decat un singur mandat uninominal in alegeri, fiind vorba de Eugen Tomac, consilier de stat in Administratia Prezidentiala si candidat ARD la Camera Deputatilor in Colegiul 2 Diaspora.

Unii lideri ARD au intrat in Parlament de pe locul doi, la redistribuire. Astfel, liderul PDL, Vasile Blaga, dar si Mihai Razvan Ungureanu, Roberta Anastase, Anca Boagiu, Ioan Oltean au primit mandate doar dupa redistribuire. Si din aceasta cauza a aparut un numar mult mai mare de parlamentari, in judetele unde USL a castigat toate mandatele cu peste 50%.

După valurile de critici, Roxana Mînzatu ține capul sus în prima reacție publică: "Era timpul ca România să aibă o astfel de influență"
După valurile de critici, Roxana Mînzatu ține capul sus în prima reacție publică: "Era timpul ca România să aibă o astfel de influență"
Noul comisar european al României, Roxana Mînzatu, a spus marți, 17 septembrie, că țara noastră are o influență importantă în blocul comunitar prin portofoliul primit, gestionând...
Analistul politic Sorin Ioniță: Premierul Ciolacu a obținut opusul postului promis în Comisia Europeană
Analistul politic Sorin Ioniță: Premierul Ciolacu a obținut opusul postului promis în Comisia Europeană
Sorin Ioniță s-a alăturat valului de critici la adresa premierului Marcel Ciolacu după anunțul de marți, 17 septembrie, că Roxana Mînzatu a obținut portofoliul „Competențe și...
#Videanu alegeri 588 parlamentari, #Parlament voturi Videanu, #PDL motiune parlament, #PDL protesteaza 300 parlamentari , #rezultate alegeri Bucuresti 2012
  1. După valurile de critici, Roxana Mînzatu ține capul sus în prima reacție publică: "Era timpul ca România să aibă o astfel de influență"
  2. Analistul politic Sorin Ioniță: Premierul Ciolacu a obținut opusul postului promis în Comisia Europeană
  3. USR, declarații acide la adresa lui Ciolacu după funcțiile primite de România în Comisia Europeană: "E un premiu de consolare"
  4. "Este un eșec pentru România". Atacuri la Ciolacu după dezvăluirea portofoliului obținut în Comisia Europeană
  5. E oficial! Roxana Mînzatu, numită vicepreședinte al Comisiei Europene și comisar pentru Muncă
  6. România, lovitură răsunătoare la Bruxelles: Ar putea primi funcția de vicepreședinte al Comisiei Europene și un portofoliu important SURSE
  7. Scandal privind semnăturile Dianei Șoșoacă pentru prezidențiale. SOS România acuză atacuri absurde la adresa partidului
  8. Schimbare de calcule în Comisia Europeană. Ce portofoliu ar putea prelua România
  9. Ce nu s-a văzut în campania lui Nicolae Ciucă. Analiza unui specialist în publicitate: „Asta a vrut să transmită"
  10. Numărul de candidați complică bătălia pentru Cotroceni și strică socotelile unor partide. Cine are de pierdut și cine are de câștigat