Cine e inlocuitorul lui Andronescu in PE: "Mezinul" delegatiei Romaniei, poreclit "politicianul prezervativ"

Vineri, 30 Mai 2014, ora 15:55
5878 citiri
Cine e inlocuitorul lui Andronescu in PE: "Mezinul" delegatiei Romaniei, poreclit "politicianul prezervativ"

Victor Negrescu, inlocuitorul Ecaterinei Andronescu in Parlamentul European, va fi, la cei 29 de ani, cel mai tanar eurodeputat care va reprezenta tara noastra in PE.

Fost consilier al lui Titus Corlatean, jurnalist si profesor universitar, tanarul s-a ales cu porecla "politicianul prezervativ" in 2008, atunci cand era candidat al Aliantei PSD-PC pentru Camera Deputatilor in Colegiu 10 din Bucuresti, si promitea ca va propune reducerea TVA la prezervative.

Prin aceasta initiativa, social-democratul isi propunea "sa ia in considerare viata din ce in ce mai activa a cetatenilor, dar si aspectele medicale pe care le implica".

Un candidat PSD cere reducerea TVA la prezervative

Nu a reusit atunci sa obtina un scaun de deputat, asa ca a candidat din nou un an mai tarziu, la alegerile europarlamentare din 2009. Nici atunci nu si-a adjudecat un mandat de europarlamentar.

De altfel, nici la scrutinul europarlamentar de saptamana trecuta, tanarul Negrescu, al 17-lea pe lista aliantei PSD-PC-UNPR, nu a reusit sa ocupe un loc in PE, alianta castigand doar 16 mandate. Dupa retragerea Ecaterinei Andronescu, locul ramas vacant i-a revenit insa lui.

Jurnalist, profesor, politician

Tanarul politician a fost consilier al lui Titus Corlatean, cand actualul ministru de Externe detinea functiile de secretar al Comisiei de Politica Externa din Camera Deputatilor, secretar general PSD si, apoi, vicepresedinte al Comisiei de Afaceri Legale din Parlamentul European.

In plus, in 2008 a fost numit vicepresedinte al organizatiei PSD Sector 3, iar in ultimul an, Negrescu a fost consilier personal in cadrul Ministerului Economiei - Departamentul pentru Energie. Tot din 2008, politicianul este membru in cadrul Consiliului National al PSD.

Pesedistul care o inlocuieste pe Andronescu in PE: Credeam ca nu am nicio sansa

Totodata, el este, din 2007, presedinte-coordonator national al PES Activists Romania, structura care are peste 7.000 de membri in toata tara. Astfel, Negrescu a promovat activitatea PES in Romania, pastrand legatura cu partidele de stanga din Europa.

Pe langa activitatea politica, politicianul a fost cadru universitar la Universitatea Crestina Dimitrie Cantemir, intre 2006-2007, perioada in care a fost si jurnalist la RFI Romania. Din 2012, Negrescu este cadru universitar la SNSPA.

Citeste si:
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Președintele Klaus Iohannis rămâne la un minim al încrederii românilor, conform unui sondaj de la finalul anului trecut acesta având doar 20%, fiind în spatele premierului Ciucă și a...
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat duminică, 16 ianuarie, că guvernul lucrează la o nouă schemă de sprijin pentru populație în urma creșterii facturilor la curent și gaze, care...