Quintus: Tariceanu mi-e prieten, dar nu vreau sa aud numele lui! Ce zice de Antonescu

Luni, 26 Mai 2014, ora 15:29
5248 citiri
Quintus: Tariceanu mi-e prieten, dar nu vreau sa aud numele lui! Ce zice de Antonescu
Foto: Arhiva

Presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, este de parere ca USL nu se mai poate reface, insa nu exclude o alianta intre partidele de dreapta.

Intrebat luni daca USL mai poate fi refacuta si daca mai crede in acest proiect, liberalul de 97 de ani a raspuns: "Si eu am o casa parinteasca pe care as vrea s-o repar, dar este imposibil".

Haos in PNL, dupa europarlamentare - Antonescu a demisionat

Pe de alta parte, seniorul liberal considera ca sansele lui Crin Antonescu la presedintia Romaniei cresc daca liderul partidului demisioneaza in acest moment.

"Nu e un esec grav pentru PNL, dar este normal sa isi dea demisia Crin Antonescu. Daca demisioneaza imediat, sansele lui de a ajunge presedinte Romaniei cresc. Eu am o casa parinteasca daramata pe care nu pot sa o reconstruiesc. USL nu mai trebuie refacut. Orice alianta in zona de dreapta e foarte buna", a spus seniorul Quintus.

Atac la Tariceanu

In ceea ce-l priveste pe presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, proaspat reinscris in PNL, seniorul liberal a avut o reactie transanta: "Tariceanu imi e prieten, dar nu vreau sa aud numele lui".

Rezultatele slabe obtinute de PNL la alegerile europarlamentare creeaza dezordine in partid.

Dupa ce si-a anuntat demisia, Crin Antonescu ar ramane insa la sefia PNL, dar ca interimar, pana la convocarea unui congres extraordinar pentru succesiunea la sefia partidului. Si Klaus Iohannis, demisionar din functia de prim-vicepresedinte, va asigura interimatul la varful PNL.

Inca de la primele exit-poll-uri, social-democratii i-au curtat pe liberali si au vorbit despre unificarea USL. De cealalta parte, PNL a anuntat ca exclude categoric reintoarcerea in USL si, pe surse, se discuta despre o fuziune PNL-PDL.

#Quintus atac Tariceanu, #Quintus alegeri europarlamentare , #rezultate alegeri europarlamentare 2014