Alegeri locale 2012: Cine conduce in sondaje in principalele orase din tara

Luni, 04 Iunie 2012, ora 23:41
14479 citiri
Alegeri locale 2012: Cine conduce in sondaje in principalele orase din tara

Sorin Oprescu conduce in preferintele alegatorilor din Bucuresti,

Astfel, potrivit unui sondaj de opinie realizat de CSCI, Oprescu ar castiga alegerile de duminica cu 65% din voturi, iar pe pozitia a doua se afla Silviu Prigoana, cu 15% din voturi, urmat de Nicusor Dan, cu 8%. 12% din cei chestionati ar vota cu un alt candidat, informeaza Romania TV.

O situatie neasteptata se inregistreaza in sectorul 3 al Capitalei, unde social-democratul Robert Negoita ar castiga alegerile pentru primarie cu 55% din voturi, in detrimentul actualului primar, Liviu Negoita, care este preferat de doar 39% dintre cei chestionati. 6% dintre cei intervievati ar vota un alt candidat.

Alegeri locale 2012

La Craiova, conform sondajului, candidatul USL, Lia Olguta Vasilescu, este preferata de 45% dintre alegatori, iar actualul primar, Antonie Solomon, de 42%. 13% ar vota un alt candidat.

La Bistrita, social-democratul Radu Moldovan conduce in preferintele alegatorilor, cu 61%, fiind secondat de democrat-liberalul Vasile Bors cu 20%. 19% dintre chestionati ar opta pentru alti candidati.

In Dambovita, favorit pentru functia de presedinte al CJ este candidatul USL, Adrian Tutuianu, cu 51%. Pe locul al doilea se claseaza democrat-liberalul Florin Popescu cu 35%. Alti candidati - 14%.

Si la Suceava, sefia Consiliului Judetean este foarte disputata: Gheorghe Flutur (PDL) este preferat de 44% dintre alegatori, in timp ce Catalin Nechifor (USL) de 42%. 14% ar vota alt candidat.

In cursa pentru Primaria Ploiesti, Iulian Badescu (USL) este cotat cu 49% din voturi, in timp ce actualul primar, democrat-liberalul Andrei Volosevici, are 43% din voturi. Alti candidati - 8%.

Cercetarile au fost realizate in perioada 27 mai - 3 iunie 2012 si au fost realizate pe un esantion cuprins intre 850 si 1.100 de persoane, avand o marja de eroare de +-2,9 - 3,3%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR nu votează comasarea alegerilor: ”Nu e corect față de alegători”
UDMR nu votează comasarea alegerilor: ”Nu e corect față de alegători”
Liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, afirmă vineri că Guvernul subordonează administraţia publică locală intereselor politice dacă adoptă ordonanţa privind comasarea europarlamentarelor...
Partidul lui Ilan Laufer iese din Alianța AUR. George Simion, acuzat de racolări ”ilegale”: ”Dispreț și umilință greu de exprimat în cuvinte”
Partidul lui Ilan Laufer iese din Alianța AUR. George Simion, acuzat de racolări ”ilegale”: ”Dispreț și umilință greu de exprimat în cuvinte”
Președintele partidului Forța Identității Naționale, Ilan Laufer, fost ministru PSD, a anunțat vineri, 1 martie, separarea de „Alianța AUR”, pe motiv că George Simion presa membrii...
#alegeri locale 2012 sondaje, #sondaje Bucuresti alegeri primarie, #rezultate sondaje primarii , #Rezultate Alegeri Locale 2012