Daca PDL il trage-n jos, MRU ii trage-n sus? (Opinii)

Miercuri, 25 Aprilie 2012, ora 17:04
3589 citiri
Daca PDL il trage-n jos, MRU ii trage-n sus? (Opinii)

Nu trece nicio saptamana fara ca vreo marime din PDL sa nu anticipeze victoria partidului pe toate flancurile datorita liberalului Mihai Razvan Ungureanu, nu exista 24 de ore de lupta la baioneta fara ca vreun lider mai mititel sa nu plateasca slujbe pentru sanatatea premierului.

Bombitele sociale care explodeaza periodic, amorsate in timpul lui Emil Boc, dezertarile-fluviu, sincopele in alimentarea unor sectoare bugetare trebuie transformate rapid in victorii, astfel ca domnului MRU nu-i mai ramane decat sa functioneze drept psiholog al pasarii Phoenix ce isi face culcus langa globul de cristal al lui Dumbledore din Cotroceni.

Asa o fi? Incarcatura pe care o apasa PDL pe umerii lui Ungureanu arata ca acest partid gras, dar putrezit, galben din cauza unei bacterii care-i roade matele, a ajuns la capatul liniei. O oaste astenica si vocala miauna si racaie cu gherutele la usa, sedusa de povestea lui David si Goliat, dar incapabila sa-si caute reperele, taria de a lupta, de a azvarli afara boala.

Ar fi aproape hazliu, daca n-ar fi grotesc, tabloul in care ditamai nunta alearga dupa mireasa care trebuie sa-si gaseasca resurse sa-l bata si pe Carl Lewis la suta de metri, fugind de acuzatiile comicilor USL, dar si pe Gabi Szabo la 5.000, rezistand, adica, asaltului unei tari praf de asteptare.

Numai ca nuntasii sunt vechii barosani portocalii imbatraniti in rele si, pe masura ce se agata tot mai vartos de trena premierului, ma intreb cum ar putea face acesta sa o ia la goana lasandu-i cu ochii in soare. Dar nu are unde. Astfel ca se afla in situatia ciudata de a-i trage dupa dansul pentru a iesi cu fata curata din doua ture de alegeri cumplite, si totodata, a i se reprosa mai la vale ca n-a spus "pas" la curtea teribila care i se face.

Si in varianta ca alaturi de MRU se vor ivi niste batalioane de tineri neatinsi de tarele democratiei originale, ei singuri nu prea au ce purici sa faca, deoarece pe Mihail Neamtu, de pilda, nu-l vad avand priza la popor cu ajutorul limbajului sau intesat de cuvinte englezesti care nu inseamna "tractor", "pensie" si "spital".

Junii vor avea nevoie de racanii pe care-i vor strange talibanii pentru lipit afise, impartit pliante si sticle cu ulei, batut toba printre dealuri si pe ulitele prafuite, asa ca pe drept cuvant, suntem in preajma categoriei "o mana spala pe alta".

Deocadata, Mihai Razvan Ungureanu are ...hmm... delicatetea sa-i care in spate, deoarece deprimatii crizei, ai neputintei, ai minciunii se afla la raspantia vietii lor. Tare imi este, insa, ca nici atunci cand va veni fluxul, capitanul nu va comanda musilor sa arunce lestul peste bord, ca sa iasa corabia dintre stanci. Caci dupa alegerile locale incepe adevarata batalie!

Citeste si:
Marcel Ciolacu, despre modificarea Constituției pentru ca Iohannis să mai poată avea un mandat: „Mergem pe urmele lui Putin?”
Marcel Ciolacu, despre modificarea Constituției pentru ca Iohannis să mai poată avea un mandat: „Mergem pe urmele lui Putin?”
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat duminică, 29 mai, că foşti miniştri de justiţie ai PSD au discutat „în mod discret” cu profesionişti din domeniu pe tema unei eventuale...
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....