Rezultate alegeri Buzau 2012

Luni, 11 Iunie 2012, ora 19:06
6017 citiri
Rezultate alegeri Buzau 2012

Primarul municipiului Buzau, Constantin Boscodeala, a obtinut cel de-al cincilea mandat la Primarie, el avand cu aproape 10.000 de voturi mai mult decat contracandidatul sau, independentul Paul Negoita, potrivit datelor finale furnizate de BEM.

Potrivit rezultatelor finale furnizate, luni, de Biroul Electoral Municipal Buzau, Constantin Boscodeala a fost votat in cele 80 de sectii amenajate in municipiul resedinta de judet de catre 27.322 de buzoieni, in timp ce preotul Paul Negoita a fost votat de 17.404 de alegatori, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pe locul al treilea s-a situat candidatul PPDD, Andrei Barac, cu 8.123 de voturi.

Rezultate Alegeri Locale 2012

La Consiliul Local Municipal Buzau, USL a obtinut 46,83 la suta, urmat de PDL cu 17,42 la suta si de PPDD cu 12,82 la suta.

De asemenea, potrivit rezultatelor partiale oferite de Biroul Electoral Judetean dupa centralizarea voturilor din 113 din cele 422 de sectii de votare, Marian Cristinel Bigiu, candidatul USL la presedintia Consiliului Judetean Buzau, a fost votat de 24.454 de buzoieni, in timp ce contracandidatul sau, democrat-liberalul Cezar Preda a primit 12.313 voturi. Victor Mocanu se situeaza pe locul al treilea, cu 10.509 voturi.

In Consiliul Judetean Buzau, potrivit raportarilor preliminare, USL a obtinut aproape 30.000 din voturile exprimate, PDL circa 13.000, iar PPDD, aproape 3.900 de voturi.

Constantin Boscodeala este primar din 1996. El s-a nascut in 1961, este absolvent al Institutului Politehnic Bucuresti - Facultatea de Transporturi, are mai multe studii postuniversitare in administratie publica, fiind doctor in management - administratie publica. De-a lungul timpului a fost membru PDL, ulterior membru APR, iar in prezent este presedinte al PSD Buzau.

Citeste si:
Continuă „răfuiala” dintre Clotilde Armand și PNL Sector 1. „Primarul scandal nu a reuşit să coboare cu picioarele pe pământ”
Continuă „răfuiala” dintre Clotilde Armand și PNL Sector 1. „Primarul scandal nu a reuşit să coboare cu picioarele pe pământ”
Reprezentanţii PNL Sector 1 i-au transmis joi, 18 august, edilului Clotilde Armand că o aşteaptă la şedinţa de joi a Consiliului Local cu raportul Curţii de Conturi, în contextul în care...
Cristian Ghinea, cuvinte grele la adresa lui Alexandru Rafila: „Pentru onoarea mea, o să mor cu tine de gât!”
Cristian Ghinea, cuvinte grele la adresa lui Alexandru Rafila: „Pentru onoarea mea, o să mor cu tine de gât!”
Fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a lansat mai multe acuzații la adresa PSD și a ministrului Sănătății Alexandru Rafila, folosind cuvinte grele în disputa privind...