Rezultate alegeri Cluj Napoca 2012

Luni, 11 Iunie 2012, ora 18:00
9686 citiri
Rezultate alegeri Cluj Napoca 2012

Liderul PDL, Emil Boc, redevine primar al Clujului cu 40,61% din voturi, in timp ce Marius Nicoara (USL), principalul sau contracandidat, a intrunit 39,53%, potrivit rezultatelor finale comunicate de Biroul Electoral Judetean (BEJ) Cluj.

Presedintele BEJ Cluj, judecatorul Monica Trofin, a declarat ca Emil Boc a obtinut 53.674 de voturi (40,61%), in timp ce Marius Nicoara a primit 52.251 de voturi (39,53%).

Astfel, diferenta dintre cei doi este de 1.423 voturi. Numarul voturilor valabil exprimate a fost de 134.058.

USL va avea 16 membri in Consiliul Judetean Cluj, potrivit datelor Biroului Electoral Judetean, informeaza agentia Agerpres.

Pe locul al doilea se situeaza PDL, cu 11 mandate, urmat de UDMR, cu 6 mandate, si de PP-DD, cu 3 mandate.

USL va detine, prin liberalul Horea Uioreanu, si presedintia CJ Cluj.

USL are cele mai multe mandate si in Consiliul Local Cluj-Napoca - 12. Pe locul al doilea se situeaza PDL, cu 10 mandate, urmat de UDMR - 4 mandate si PP-DD - 1 mandat. PDL va detine functia de primar la Cluj-Napoca, prin Emil Boc

Rezultate Alegeri Locale 2012

Boc a castigat Primaria Cluj - rezultate oficiale

Alegeri controversate la Cluj

Candidatul USL la Primaria Cluj-Napoca, Marius Nicoara, a acuzat, luni, PDL si pe candidatul formatiunii, Emil Boc, de savarsirea de fraude la alegerile locale si a sesizat Biroul Electoral Municipal (BEM), cerand renumararea voturilor in 12 sectii de votare.

Nicoara a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca USL Cluj contesta modul in care PDL si fostul prim-ministru au inteles sa organizeze alegerile la Cluj.

"Frauda a fost majora peste noapte. USL Cluj contesta modul in care PDL si fostul prim-ministru au inteles sa organizeze alegerile la Cluj. Am descoperit in ultimele ore tehnici de furt ale alegerilor locale de catre Emil Boc si echipa sa. Intre orele 3.30 si 5.30 au circulat taxiuri la sectii, nesunate de presedintii sectiilor de votare, taxiuri care veneau si asteptau.

Presedintii stiau ca trebuie sa iasa, se urcau in taxiuri neinsotiti de nimeni si modificau pe drum procesele-verbale, predandu-le ilegal la BEM. Avem documente aprobate de BEM in care apar diferente de 200 de voturi. Am cerut BEM renumararea voturilor din 12 sectii de votare in care s-a aflat Emil Boc. Emil Boc a fortat o frauda si a protejat-o. Fraudarea a fost masiva", a spus Nicoara.

Candidatul USL a afirmat ca Uniunea cere si renumararea voturilor anulate de la mai multe sectii de votare.

In replica, intr-un comunicat de presa transmis luni dupa-amiaza, Emil Boc spune ca regreta ca Marius Nicoara "recurge la astfel de arme nedemne si nepotrivite cu statutul unui candidat la Primaria Cluj-Napoca".

"Emil Boc respinge in totalitate acuzatiile lansate de candidatul USL, care nu au nimic de a face cu adevarul. Candidatul PDL regreta faptul ca domnul Nicoara recurge la astfel de arme nedemne si nepotrivite cu statutul unui candidat la Primaria municipiului Cluj-Napoca si, de asemenea, faptul ca domnia sa nu stie sa accepte cu demnitate infrangerea intr-o competitie democratica, preferand sa arunce cu acuzatii neintemeiate", se arata in documentul citat.

Duminica seara, exit poll-urile il indicau pe Marius Nicoara castigator al alegerilor pentru primaria Cluj-Napoca.

La alegerile locale din urma cu patru ani, Emil Boc castiga la Cluj cu peste 75 % la suta, fiind urmat de candidatul de atunci al UDMR, Laszlo Attila, care obtinuse sub 8 la suta.

Potrivit datelor Biroului Electoral Judetean Cluj, USL a castigat 32 de mandate de primari (40%). Pe locul al doilea ca numar de primari se afla PDL, cu 26 de mandate (32,5%), iar pe trei este UDMR, cu opt primari (10%), informeaza Agerpres.

USL a castigat functiile de primar in municipiile Dej, Campia Turzii si Gherla, in timp ce PDL a castigat functia de primar in municipiile Cluj-Napoca si Turda, precum si in orasul Huedin.

USL este pe primul loc si la Consiliul Judetean Cluj, unde a obtinut 39,83%. Pe locul al doilea se afla PDL, cu 31,18%, iar pe trei se afla UDMR, cu 12,73%

Citește și:
"Cartofii fierbinți" din noua sesiune parlamentară. Eșecul anticipat al pensiilor speciale, „șantajul” din educație și proiectul de suflet al lui Firea
"Cartofii fierbinți" din noua sesiune parlamentară. Eșecul anticipat al pensiilor speciale, „șantajul” din educație și proiectul de suflet al lui Firea
Parlamentul României își reia activitatea în prima sesiune din 2023 miercuri, 1 februarie. Coaliția de guvernare are pe masa priorităților mai multe proiecte pentru respectarea termenelor...
Partidele cu care s-ar alia Ludovic Orban: ”Este posibilă o coagulare electorală”
Partidele cu care s-ar alia Ludovic Orban: ”Este posibilă o coagulare electorală”
Partidul Forţa Dreptei este deschis colaborării cu "formaţiunile politice de centru-dreapta, democratice, euro-atlantice", este într-un "permanent dialog" cu USR şi PMP şi este posibilă o...