Ziare.com

Rezultate alegeri Craiova 2012

Luni, 11 Iunie 2012, ora 16:24

   

Rezultate alegeri Craiova 2012
Uniunea Social Liberala (USL) a castigat Primaria Craiova prin Lia Olguta Vasilescu (PSD) si majoritatea in Consiliul Local, obtinand 15 mandate de consilier din 36.

Pentru alegerea primarului Craiovei au fost contabilizate 125.815 de voturi valabil exprimate, numarul voturilor nule fiind de 2.201. Rezultatele finale ale alegerilor locale din Craiova arata o diferenta de 5.935 de voturi intre Lia Olguta Vasilescu si primarul in exercitiu Antonie Solomon (UNPR).

Potrivit datelor centralizate de Biroul Electoral Municipal, Lia Olguta Vasilescu a obtinut 57.383 de voturi (45,6%), in timp ce Antonie Solomon a obtinut 51.448 de voturi (40,8%). Pe locul al treilea s-a clasat candidatul PDL Marinica Dinca cu 9.781 de voturi (7,7%), in timp ce candidatul PP-DD Ionel Pana a luat 4.552 de voturi 3,6%) in Craiova. Gheorghe Duduiala de la PNTCD a strans doar 558 de voturi, in timp ce pe ultimul loc s-a plasat candidatul Fortei Civice Emil Dumitrescu cu 78 de voturi.

Rezultate Alegeri Locale 2012

USL a castigat majoritatea in Consiliul Local Craiova in urma alegerilor de duminica, obtinand 15 mandate de consilier din totalul de 27.

Potrivit rezultatelor finale anuntate luni, in urma repartitiei voturilor obtinute in CL Craiova al doilea partid ca pondere este UNPR care a obtinut sapte mandate. Pe locul al treilea se afla PDL cu doar trei mandate, iar pe ultimul loc se situeaza PP-DD cu doua mandate.

Pe lista USL pentru CL Craiova primele 15 locuri au fost impartite intre PSD (9) si PNL (6), PC neobtinand nici un mandat de consilier local. Astfel lista USL pentru CL Craiova este ocupata de: Lia Olguta Vasilescu (PSD), Mihai Fifor, presedintele PSD Craiova si secretar de stat in MAI, Alin Mitrica (PSD), administratorul public al judetului Dolj, Cristina Calangiu, presedintele PNL Craiova, fostul viceprimar al Craiovei Gheorghe Nedelescu (PSD), Biana Predescu, consilier municipal PSD, Florentin Tudor, presedintele Organizatiei de Tineret a PSD Dolj, fostul fotbalist Pavel Badea (PNL), omul de afaceri Marian Radu (PSD), Nicusor Cotescu (PSD), Dorel Voicu (PSD), arhitectul Emilian Stefarta (PNL), Traian Betiu (PNL), Razvan Socoteanu (PNL), Sorin Manda (PSD), Daniela Barbu (PSD), Laura Popescu (PNL), Silviu Stefanescu Dragota (PSD).

Pe lista propusa UNPR pentru CL Craiova se afla avocatul Sebastian Raduletu, viceprimarul Craiovei Teodor Sas, presedintele UNPR Craiova, Mihail Genoiu, fost presedinte UNPR Dolj, omul de afaceri Doru Stanescu, precum si patru fosti consilieri municipali PDL exclusi din acest partid in urma cu trei luni, odata cu Solomon, dupa ce au votat bugetul Craiovei propus de acesta: Radu Marin, Dorel Marinescu, Constantin Ursu si Gheorghe Albastroiu. De asemenea, pe lista se mai regasesc Benone Scurtu, unul dintre consilierii primarului Solomon, si Doru Buruiana, fostul director al Companiei de Apa Oltenia.

Pe lista PDL pentru CL Craiova dupa Marinica Dinca se afla Dan Adrian Cherciu, om de afaceri si actual consilier local, consilierul local Marian Vasile.

Pe lista PP-DD pentru CL Craiova se afla Ionel Pana, candidatul partidului pentru functia de primar si Mihai Cilibiu, presedintele PP-DD Dolj.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 4093 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Fosta peremista Olgutza a castigat detasat!

Daca rezolva si problema echipei de fotbal, o declara oltenii cititzen de onoare!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor