Rezultate alegeri locale cu repetitie: PNL are trei noi primari

Luni, 25 Iunie 2012, ora 13:01
3302 citiri
Rezultate alegeri locale cu repetitie: PNL are trei noi primari

Alegerile locale de duminica din localitatile Tarnova, din judetul Arad, Miresu Mare, judetul Maramures, si Curcani, judetul Calarasi, au fost castigate de trei liberali, care au candidat pe listele USL.

La Tarnova, liberalul Florin Farcasiu, care detine functia de primar din 1990, a castigat un nou mandat, obtinand la alegerile de duminica 1.968 de voturi, in timp ce principalul sau contracandidat, Ioan Bacis, din partea Miscarii Crestin-Liberale (PDL+PER) a avut 1.736 de voturi.

In localitatea Tarnova, alegerile s-au repetat dupa ce Biroul Electoral Central a admis cererea depusa de conducerea Miscarii Crestin Liberale Arad, care a sesizat existenta unor fraude electorale la alegerile din 10 iunie.

In localitatea maramureseana Miresu Mare, alegerile pentru functia de primar au fost castigate de primarul in functie, liberalul Virgil Pruna (USL), care a obtinut cu 104 voturi mai mult decat contracandidatul sau, Ioan Maties, reprezentant al PDL. Virgil Pruna a obtinut 1.343 de voturi, iar Ioan Maties - 1.239.

La Miresu Mare a fost organizat un nou tur de scrutin dupa ce la primul tur primii doi candidati - Maties Ioan (PDL) si Virgil Pruna (USL) - au intrunit un numar egal de voturi, respectiv 968.

In comuna Curcani, din judetul Calarasi, candidatul USL, liberalul Aurica Gazu, a castigat alegerile cu peste 1.500 de voturi din cele peste 3.000 valabil exprimate. Gazu a fost urmat de candidatul PP-DD, Marian Eugen Enciu, cu 1.318 voturi.

In ceea ce priveste Consiliul Local al comunei Curcani, in urma alegerilor de duminica USL a obtinut sase mandate, PP-DD - patru, APC - trei, UNCR - unul, iar un consilier local este independent.

La Curcani alegerile au fost reluate atat pentru functia de primar, cat si pentru Consiliul Local, in urma unor incidente care au avut loc la scrutinul din 10 iunie si care au dus la intreruperea procesului de votare timp de mai multe ore. Opt persoane au fost arestate preventiv in urma incidentelor din 10 iunie.

Citeste si:
Nicușor Dan îl contrazice pe ministrul Transporturilor: ”Metroul nu este subvenționat de alte localități din țară”
Nicușor Dan îl contrazice pe ministrul Transporturilor: ”Metroul nu este subvenționat de alte localități din țară”
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, l-a contrazis luni, 8 august, pe ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care a declarat că localităţi din România subvenţionează metroul din...
Rotativa de premier. Ce șanse sunt ca Ciolacu să rămână pe tușă: "Se testează apele și în rândurile pesediștilor"
Rotativa de premier. Ce șanse sunt ca Ciolacu să rămână pe tușă: "Se testează apele și în rândurile pesediștilor"
În plin scandal cu UDMR-ul privind declarațiile lui Viktor Orban, PNL și PSD reaprind discuția privind rotativa scaunului de premier care ar trebui să ajungă la social-democrați. Liderul...
Comentarii
Berceanu_Umbrarescu_Basescu
rank 1