Ambasadorul SUA: Faptul ca un condamnat a fost ales primar transmite un mesaj periculos

Miercuri, 08 Iunie 2016, ora 17:32
21665 citiri
Ambasadorul SUA: Faptul ca un condamnat a fost ales primar transmite un mesaj periculos

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, trage un semnal de alarma in urma alegerilor locale din Romania.

Acesta sustine ca faptul ca persoane care au probleme cu justitia - in speta un primar condamnat - au castigat alegerile locale "transmite un mesaj periculos catre SUA, catre partenerii internationali ai Romaniei si catre cetateni".

"Cred ca se transmite un mesaj periculos catre SUA, catre partenerii internationali ai Romaniei si catre cetatenii romani cand politicieni care au fost, in acest caz, investigati, judecati si apoi condamnati la inchisoare sunt alesi primari", a sustinut diplomatul american.

"Votantii romani au vorbit. Au ales candidatul care le-a placut cel mai mult. Este greu sa inteleg modul in care ei au gandit, dar acum alesii au sansa sa faca tot ce pot pentru cei care i-au pus in functie", a adaugat Klemm.

El a spus ca partidele politice trebuie sa se concentreze asupra alegerilor parlamentare din noiembrie.

"As incuraja partidele sa selecteze candidatii care vor reprezenta Romania viitorului", a completat Klemm.

In opinia sa, problemele cu justitia ale unor alesi ies in evidenta intr-un context in care DNA este un exemplu de lupta impotriva coruptiei in regiune.

"Romania a fost o insula de stabilitate in aceasta parte a lumii. (...) A fost vazuta in regiune ca model pentru lupta impotriva coruptiei. (...) DNA a fost rugata de alte tari sa asigure asistenta in ceea ce priveste lupta impotriva coruptiei", a adaugat ambasadorul SUA la Bucuresti.

Inaintea alegerilor, ambasada SUA la Bucuresti ii indemna pe romani sa iasa la vot si sa aleaga "cei mai buni lideri in masura sa duca Romania inainte".

Citeste si:
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Citim deseori în presă că partidele de dreapta nu au reușit să aibă o Curte Constituțională care să le fie „favorabilă“. Curtea Constituțională a României este din nou în...
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri, 28 ianuarie, decretul privind numirea lui Marcel Boloş în funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a informat...