Cu liberalii la psihiatru

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Joi, 09 Iunie 2016, ora 21:57
8000 citiri
Cu liberalii la psihiatru

Daca cineva nu intelegea motivele subperformantei PNL la alegerile locale, spectacolul oferit miercuri de liberali ar fi trebuit sa fie edificator pe deplin. Am vazut un partid fara leadership, miscandu-se fix ca o gaina cu capul taiat care se incapataneaza sa creada ca e doar putin zgariata.

Si, daca vreti, emblematica este povestea cu Ilie Bolojan, caruia Mihai Voicu, liderul PNL Sector 1, i-a cerut cu manie proletara sa demisioneze pentru ca, secretar general al partidului fiind, nu si-a facut simtita prezenta in campanie.

Pai, daca rezultatul national e bun, cel mai bun din istoria partidului, de ce sa fi demisionat Bolojan? Daca e prost, inseamna ca liderii n-au dreptate si demisiile trebuie sa inceapa cu ei. Dl Bolojan este liberalul care a obtinut cel mai mare scor al partidului la Oradea si ii cere demisia unul dintre artizanii dezastrului din Bucuresti. Kafka ce parere o avea?

Mai mult, Mihai Voicu era seful comisiei pentru cod electoral care a zamislit legea cu un tur, deci una peste alta era, ma tem, ultimul om care putea invoca vinovatii.

Apoi, eu nu cred ca pot fi suspectata de vreo simpatie pentru senatorul Cristian Bodea. Dimpotriva, cred ca domnia sa ar fi trebuit demult exclus din PNL pentru atitudinile constant anti-justitie si anti-DNA pe care le-am taxat sistematic.

Atunci insa dl Bodea nu avea nicio problema, era comunicator. I se cere acum excluderea, pentru un delict de opinie, pana la urma, impotriva presedintelui Iohannis si a actualei conduceri. Democratie, nu gluma la PNL! Au invatat bine modelul pesedist: cand Ponta pierde alegerile este exclus Geoana, cand e condamnat Dragnea este exclus Zgonea.

In rest, numai de bine. Copresedintii au descoperit ca nu e chiar o victorie ce i s-a intamplat PNL, dar nici nu au pierdut catastrofal. Si daca nu e catastrofal e foarte bine. Mergem inainte spre victoria cea mare de la parlamentare, cam ca PNTCD in 2000.

Atitudinea conducerii liberale este, din punctul meu de vedere, sideranta. PNL a pierdut alegerile, din 41 de judete doar 8 sunt galbene, harta e mai toata rosie. Bucurestiul s-a dus si el cu totul la PSD, liberalii nici pe locul al doilea nu sunt in Capitala si ei se agata de functii cu unghiile si dintii invocand stabilitatea interna.

Ba mai mult, incearca sa il sape prin intermediari pe dl Bolojan ca nu cumva sa emita pretentii, normale de altfel la o adica, la presedintia partidului.

Care stabilitate? Ce apara stabilitatea aceasta? Calea neabatuta spre dezastru?

PNL avea nevoie, dimpotriva, de iesirea din aceasta baltire, de un soc dupa aceasta infrangere, de o schimbare serioasa la varf, care sa transmita ca lectia alegerilor este inteleasa si asumata. Iar aceasta schimbare nu putea incepe, in opinia mea, decat cu demisiile copresedintilor, ca asumare fireasca a infrangerii, urmata de un congres care sa aleaga o noua conducere legitima, care sa se puna pe reforma, sa faca liste convingatoare pentru toamna, sa relanseze partidul.

Cum unica revelatie a dnei Gorghiu pare a fi ca votul a invalidat discursul anticoruptie, nu vreau sa ma gandesc cum vor arata listele care sa nu aiba aceeasi soarta.

S-o fi intrebat doamna Gorghiu cat din scorul de la Bucuresti a fost provocat de alipirea cinica a lui Sava de Piedone? Si, daca informatiile mele sunt corecte, Sava a luat in brate strans cadavrul politic cu aprobarea explicita, daca nu chiar la indicatia dnei Gorghiu, care a crezut ca bucurestenii sunt prosti si va face o mare smecherie. Ce a adus invalidarea in avans a discursului anticoruptie s-a vazut.

Dl Blaga zice ca se cauta premier din umbra. Ca sa ce? Ce sansa de a da premierul, deci de a fi principala forta de guvernare, mai are PNL acum? Chelului tichia ii lipseste. O sa putem vorbi serios despre un premier liberal dupa ce partidul se va redresa, va redeveni cu adevarat credibil, deci cu sansa de a guverna. Altfel, e o gluma.

Si cat timp liberalii se lovesc de toti peretii precum gaina fara cap, PSD se consolideaza, isi reconstruieste increderea, ii gaseste coeziunea, echilibrul. USB-ul ii roade din electorat cu voiosie.

Cat despre dl Iohannis, intre doua calatorii, se arata nemultumit de rezultatul votului. Dar s-o intreba oare cat din el a provocat prin prestatia modesta pe alocuri lamentabila de pana acum. Cu tot respectul datorat functiei, dar sondajele arata ca primul care a pierdut Bucurestiul e chiar domnia sa si a tras si partidul oricum aflat in criza de idei, identitate, conducere etc.

Una peste alta, daca nu se trezesc urgent si isi continua delirul, liberalii au toate, dar toate sansele sa fie noul PNTCD.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#PNL alegeri locale 2016, #demisii PNL alegeri locale 2016 , #rezultate alegeri locale 2016