Dragnea anunta ca PSD are majoritate la Bucuresti in Consiliul General cu UNPR si ALDE

Luni, 06 Iunie 2016, ora 14:57
5112 citiri
Dragnea anunta ca PSD are majoritate la Bucuresti in Consiliul General cu UNPR si ALDE
Foto: Ziare.com

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a prezentat luni dupa-amiaza rezultatele obtinute de formatiunea social-democrata atat la nivelul Bucurestiului, cat si in restul tarii, subliniind ca aliante vor fi facute cu UNPR si ALDE, excluzand PNL si PMP.

"E o responsabilitate uriasa. Sunt constient ca aceasta incredere acordata ieri nu este un cec in alb. Este important pentru ei sa inteleaga ca aceasta echipa condusa de Gabriela Firea pentru Bucuresti esta una de la care bucurestenii asteapta rezultate.

In ce priveste votul politic din Bucuresti, avem 24 de mandate, ALDE are 4 mandate, avem posibilitatea ca PSD, UNPR si ALDE sa faca majoritatea in Consiliul General, avem un mandat in plus fata de necesar", a explicat liderul PSD.

Acesta a mentionat ca, in sectoarele 2, 3, 5 si 6, PSD poate face majoritate doar cu ALDE si cu UNPR, in timp ce la sectoarele 1 si 4 se asteapta numaratoarea finala, "pentru ca si aici avem speranta sa facem majoritate cu ALDE".

De asemenea, Dragnea a prezentat situatia si la nivel national, la consilii judetene si la municipiile resedinta de judet.

"In 14 judete din Romania, PSD are majoritate singur si va putea pune presedinti de Consiliu Judetean. In alte 11 judete putem face majoritate doar cu ALDE. In alte judete putem face majoritate PSD - UNPR - ALDE. Sunt alte judete in care incepem negocieri sa facem majoritate, dar nu cu PNL si PMP.

Am castigat 19 resedinte de judet, dintre care 6 sunt noi. Am pierdut 3 resedinte de judet pe care le-am avut. PSD are un numar de primarii mai mare decat numarul de primarii pe care le avea inainte de aceste alegeri", a spus presedintele PSD.

Vezi si care sunt rezultatele alegerilor locale la Capitala si la sectoare.

Iata si rezultatele provizorii la votul de la primarii si la consiliile judetene.

#Dragnea rezultate PSD alegeri Bucuresti, #Dragnea consilii judetene alegeri locale, #Dragnea rezultate alegeri locale , #rezultate alegeri locale 2016