Kelemen Hunor este multumit de cat a obtinut UDMR si nu exclude o guvernare cu PSD

Duminica, 11 Decembrie 2016, ora 22:33
9760 citiri
Kelemen Hunor este multumit de cat a obtinut UDMR si nu exclude o guvernare cu PSD
Foto: Facebook/Kelemen Hunor

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, considera ca rezultatul obtinut de Uniune la alegerile de duminica este unul bun.

Totodata, el sustine ca vrea un nou pact social intre majoritate si minoritate, in asa fel incat nici un maghiar sa nu se simta in pericol.

Kelemen Hunor a declarat, duminica, la Cluj-Napoca, intr-o conferinta de presa dupa aflarea rezultatelor exit-poll-urilor, ca reprezentantii UDMR vor merge in Parlament si vor lupta pentru o Romanie mai buna, pentru o Transilvanie mai puternica, pentru drepturi si minoritatea maghiara.

"Dupa aflarea exit-poll trebuie sa asteptam rezultatele finale, dar asa cum vedem avem un rezultat bun, peste 6%, vom avea o reprezentare puternica, proportionala. Multumim alegatorilor nostri pentru prezenta la vot, sunt convins ca ne da legitimitate mare si putere de munca si de convingere in fiecare zi cand vom merge in Parlament si vom lupta pentru o Romanie mai buna, pentru o Transilvanie mai puternica, pentru drepturi si minoritatea maghiara. (...)

Din punctul nostru de vedere este important sa existe un nou inceput intre majoritatea romaneasca si minoritatea maghiara, un nou pact social intre majoritate si minoritate, in asa fel incat nici un maghiar sa nu se simta in pericol, cand e vorba de identitate, de limba, de cultura, toate elementele identitatii nationale, identitatii etnice sa fie in siguranta", a spus Kelemen, adaugand ca UDMR vrea sa contribuie la reformele care vor fi adoptate.

Liderul UDMR a subliniat ca, in viitorul legislativ, reprezentarea Uniunii va fi mai puternica decat in mandatul trecut, formatiunea iesind din conul de umbra nemeritat in care a fost in ultimii ani.

Intrebat cum comenteaza diferenta de voturi dintre PSD si PNL, liderul UDMR a spus ca alegatorii au tot timpul dreptate si nu poate comenta ce aleg oamenii.

Intrebat, in continuare, daca UDMR se gandeste sa participe la formarea viitorului Guvern, Kelemen Hunor a subliniat ca doar dupa aflarea rezultatelor finale va discuta despre un astfel de subiect.

Dragnea, despre o posibila guvernare cu UDMR: Vorbim in partid, cu colegii de la ALDE si impreuna stabilim

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminica noaptea, referitor la o posibila colaborare cu UDMR la guvernare, ca trebuie sa discute mai intai in partid si cu colegii de la ALDE pentru a stabili impreuna calea de urmat, liderul social-democrat excluzand o alianta cu PNL, USR sau PMP, potrivit News.ro.

"Vorbim mai intai in partid, dupa care vorbim cu colegii de la ALDE si impreuna stabilim calea de urmat. Nu avem de gand sa facem alianta cu PNL, USR sau cu PMP-ul", a spus Dragnea, intrebat de o posibila colaborare cu UDMR.

Urnele s-au inchis, iar primele exit-poll-uri dau PSD castigator detasat, cu peste 45% din voturi, in conditiile in care doar in jur de 40% din populatia cu drept de vot s-a prezentat la urne.

Vezi aici rezultatele exit-poll-urilor

PNL se situeaza la mai putin de jumatate din scorul PSD, cu 20-21% din voturi.

USR a reusit sa atraga sub 10% din voturile exprimate duminica. De asemenea, UDMR si ALDE au locurile asigurate in Parlament, in timp ce PMP este la limita, in conditiile in care nu sunt contabilizate voturile din diaspora, iar marja sondajelor este de +/- 1,6%.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#rezultate elegeri parlamentare 2016, #UDMR alegeri parlamentare 2016 , #rezultate alegeri locale 2016