Sibiul, dupa Iohannis: Municipiul si judetul vor fi conduse, in premiera, de femei

Luni, 06 Iunie 2016, ora 20:32
3602 citiri
Sibiul, dupa Iohannis: Municipiul si judetul vor fi conduse, in premiera, de femei

Judetul si municipiul Sibiu vor fi conduse, in premiera, de doua femei, Daniela Cimpean (PNL) - prima femeie presedinte de Consiliu Judetean (CJ) din Romania - si Astrid Fodor, care a castigat fotoliul de primar, fiind sustinuta de Forumul Democrat al Germanilor din Romania (FDGR).

Avocata Daniela Cimpean, fost consilier judetean, ii urmeaza la conducerea CJ Sibiu colegului ei de partid Constantin Sovaiala, care a condus interimar. Practic, Daniela Cimpean este cea care a inceput demersurile legale, in urma carora a fost demis fostul presedinte social-democrat, Ioan Cindrea.

Noul presedinte a CJ a declarat, joi, ca astepta ca votul cetatenilor sa confirme ca PNL este "principala forta politica din judetul Sibiu".

"Electoratul sibian este un electorat de Dreapta. Si in cursul campaniei electorale am stiut ca suntem principala forta politica din judetul Sibiu, era de asteptat acest rezultat, insa asteptam ca si votul sibienilor sa ne confirme", a spus Daniela Cimpean.

Aceasta promite sibienilor ca vor avea parte de dezvoltare economica si ca va sustine proiectul privind construirea unui spital judetean nou.

"O sa le fac sibienilor fix ce le-am propus din programul nostru la Consiliul Judetean Sibiu. O sa fac un pas spre o administratie moderna, profesionista, dinamica, mai aproape de cetatean.

Toate proiectele sunt proiecte care sa vizeze in primul rand dezvoltarea economica a judetului Sibiu. Toate promisiunile pe care le-am asumat, ni le-am asumat si le vom duce la bun sfarsit. Este cunoscut proiectul nostru pentru un spital judetean nou, il sustinem in continuare. Asa cum am declarat de la inceputul campaniei, este un proiect prioritar pentru Consiliul Judetean Sibiu", a promis Daniela Cimpean.

Ea va conduce CJ Sibiu impreuna cu vicepresedintele PNL, Marcel Luca, si cel de la FDGR, Wiegand Fleischer, au anuntat, luni seara, liderul judetean al PNL Sibiu, Raluca Turcan, respectiv cel al FDGR, Martin Bottesch.

Astrid Cora Fodor: Nu sunt o adepta a conceptiei feministe

Daca la CJ Sibiu, liberala Daniela Cimpean preia conducerea pentru prima data, in fruntea Primariei Municipiului Sibiu ramane economista Astrid Cora Fodor (FDGR), care, pana la alegeri, a indeplinit functia de primar interimar.

Intrebata luni cum va colabora cu noua presedinta a CJ Sibiu, Astrid Cora Fodor a raspuns ca o cunoaste destul de putin pe Daniela Cimpean, dar ca este convinsa ca e "o persoana motivata, integra, care doreste ca lucrurile acolo sa mearga bine".

" (...) Eu nu vad niciun impediment in ceea ce priveste colaborarea cu doamna Cimpean. Eu nu sunt o adepta acelei conceptii feministe, conforma careia femeia trebuie sa fie peste tot si oriunde, dar daca femeia este in stare si poate dovedi ca poate sa faca ceva, atunci sa faca. Aceleasi drepturi, dar si aceleasi obligatii.

Si cetatenii pot sa aiba aceleasi pretentii de la noi, ca si de barbatii, in ceea ce priveste realizarile si capacitatile profesionale", a precizat Astrid Cora Fodor.

Ea s-a bucurat de sustinerea la vot si a etniei rrome, care, in frunte cu autointitulatul rege Dorin Cioaba, au renuntat sa mai voteze candidatii barbati si au votat o femeie primar.

"Pentru rromii din Sibiu am acelasi mesaj ca pentru toti cetatenii, pentru ca eu nu fac deosebire nici intre romani, nici intre germani, nici intre rromi, nici intre unguri, pentru mine toti au aceeasi valoare ca cetateni si ma bucur ca au votat pentru mine, pentru ca eu am fost dintre cei care au participat la 80% dintre evenimentele lor, le cunosc obiceiurile si cutumele", a spus Astrid Cora Fodor.

Citeste si:
Ministrul Mediului anunță fonduri uriașe pentru ”Casa Verde Fotovoltaice”. Când se va relua depunerea dosarelor
Ministrul Mediului anunță fonduri uriașe pentru ”Casa Verde Fotovoltaice”. Când se va relua depunerea dosarelor
Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunțat marți, 25 ianuarie, că are ca obiectiv alocarea unui miliard de euro până în anul 2024 pentru programul prin care populaţia poate cumpăra, cu...
Ministrul Muncii anunță că PSD va cere renegocierea cheltuielor cu pensiile din PNRR. Riscurile deciziei
Ministrul Muncii anunță că PSD va cere renegocierea cheltuielor cu pensiile din PNRR. Riscurile deciziei
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat marți, 25 ianuarie, că PSD va cere în coaliție renegocierea cu Comisia Europeană a plafonului de cheltuieli pentru pensii din PNRR. În prezent,...