Falca vrea demisia lui Blaga: E o chestiune de onoare, nu de dusmanie

Luni, 10 Decembrie 2012, ora 21:17
4443 citiri
Falca vrea demisia lui Blaga: E o chestiune de onoare, nu de dusmanie
Foto: aradon.ro

Primarul Aradului, Gheorghe Falca, sustine ca Vasile Blaga trebuie sa-si dea demisia de onoare, pentru rezultatul slab obtinut de ARD la alegerile parlamentare.

"A fost un scor propus, un punct de atins: 24% la alegerile parlamentare, ca si la alegerile locale. Nu s-a atins acest lucru.

Eu cred ca este o chestiune de onoare, nu de dusmanie (demisia lui Vasile Blaga - n.r.), exact pentru a se da drumul la discutii si alte proceduri, pentru a se deschide o miscare de dreapta, astfel incat la urmatoarea competitie dreapta sa fie pregatita din punct de vedere uman, dar si cu o alta platforma", a declarat Gheorge Falca, luni seara, la B1 TV.

Primul democrat-liberal care si-a dat demisia dupa aflarea rezultatelor votului a fost Cezar Preda. El a demisionat din toate functiile pe care le are in partid, in urma rezultatului slab obtinut la alegerile parlamentare de duminica.

Preda a pierdut alegerile in Colegiul 7 Buzau, obtinand 18,74% din voturi, in timp ce contracandidatul sau de la USL, Marcel Ciolacu, are 65,19%, potrivit rezultatelor finale prezentate de Biroul Electoral Judetean. Democrat liberalul a anuntat, oficial, ca renunta la functia de prim-vicepresedinte al PDL si din cea de lider al filialei judetene Buzau.

"Personal ma numar printre politicienii care considera ca, la finalul unei batalii electorale, nu ai voie sa te ascunzi dupa faptul ca romanii au votat mai mult sigle decat oameni, tot asa cum nu cred ca trebuie sa ne ascundem dupa faptul, la fel de adevarat, ca sistemul electoral actual este, de multe ori, o loterie cinica. Rezultatul de la Buzau, modul in care au ales buzoienii pe 9 decembrie, ma determina sa-mi dau demisia de onoare", a explicat Preda.

USL a castigat la scor alegerile parlamentare din 9 decembrie, conform rezultatelor partiale anuntate de Biroul Electoral Central, la ora 18:00, care arata ca USL ar obtine peste 58,61% din voturi la Camera Deputatilor si peste 60,07% la Senat.

#Blaga demisie PDL, #Falca demisie Blaga, #Vasile Blaga demisie , #rezultate alegeri parlamentare 2012