Presedintele PES: Victoria USL este "o binemeritata revansa a lui Victor Ponta si a guvernului sau"

Duminica, 09 Decembrie 2012, ora 23:29
2603 citiri
Presedintele PES: Victoria USL este "o binemeritata revansa a lui Victor Ponta si a guvernului sau"

Partidul Socialistilor Europeni (PES) saluta cu caldura victoria Uniunii Social-Liberale in alegerile parlamentare de duminica din Romania, apreciind ca rezultatul votului reprezinta sprijinul de care se bucura cursul adoptat de coalitia la guvernare condusa de Victor Ponta si reflecta sprijinul popular puternic pentru politicile progresiste ale guvernului sau, informeaza un comunicat al PES dat publicitatii la Bruxelles.

Dupa luni de disputa, succesul coalitiei lui Victor Ponta marcheaza un sfarsit definitiv al disputei dintre primul ministru si presedintele conservator Traian Basescu, se mai mentioneaza in comunicatul citat.

"Aceasta victorie este o binemeritata revansa pentru Victor Ponta si guvernul sau. Victor s-a confruntat cu multe provocari de la numirea sa ca prim-ministru - atat politice, cat si sociale - iar rezultatele de astazi reprezinta o dovada ca eforturile sale au dat roade. Cetatenii romani sunt cu totul in spatele lui Victor. Multumita acestui rezultat puternic, preocuparile si solicitarile poporului vor continua sa se faca auzita", a declarat presedintele PES, Serghei Stanisev, citat in comunicat.

El a adaugat ca aceasta victorie va accelera schimbarea progresiva pe care Victor Ponta o introduce. "In ultimele luni, nu au fost putine abuzurile si tentativele rau-voitoare ale oponentilor sai pentru a sufoca dezbaterea politica. Din fericire, cetatenii romani nu au fost pacaliti de asemenea tactici", a adaugat Stanisev.

Presedintele PES a participat la lansarea campaniei USL in fata a 80.000 de sustinatori, mai noteaza comunicatul PES. Este de asteptat ca datorita acestei majoritati parlamentare si in ciuda opozitiei presedintelui Traian Basescu, Victor Ponta sa-si reia indatoririle ca prim-ministru in zilele urmatoare. Saptamana trecuta, presedintele Basescu a incalcat politica de neutralitate a postului sau afirmand la un post de televiziune ca nu-l va nominaliza pe Victor Ponta indiferent de rezultatul alegerilor, dar acum este de asteptat sa cedeze din cauza sprijinului covarsitor pentru primul ministru din partea electoratului roman, conchide comunicatul PES.

Citește și:
Răspunsul lui Bogdan Aurescu pentru Moscova: ”Limba moldovenească este o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică”
Răspunsul lui Bogdan Aurescu pentru Moscova: ”Limba moldovenească este o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică”
Ministrul Afacerilor Externe a declarat luni, 20 martie, că limba moldovenească nu există, fiind doar o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică. ”Această așa-numită limbă...
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat luni, 20 martie, că nu susține sub nicio formă majorarea vârstei de pensionare peste 65 de ani. Ministrul a subliniat că autorităţile din...
#PES felicitari USL rezultate alegeri, #rezultate alegeri parlamentare USL , #rezultate alegeri parlamentare 2012