Rezultate alegeri parlamentare 2012: Antonescu: Este victoria impotriva regimului Basescu, Ponta va fi premier

Autor: Ana Ilie
Duminica, 09 Decembrie 2012, ora 21:21
4781 citiri
Rezultate alegeri parlamentare 2012: Antonescu: Este victoria impotriva regimului Basescu, Ponta va fi premier

Co-presedintele USL, Crin Antonescu, a multumit alegatorilor ca au infruntat conditiile meteorologice pentru a da un vot aliantei politice de centru-dreapta si a declarat ca este o victorie impotriva "regimului Traian Basescu".

"Multumesc alegatorilor, au aratat ca sunt constienti de acest lucru major, dreptul de vot liber, drept pentru care atatia au luptat. Le multumesc celor care au dat votul lor USL, va spunem ca fara dumneavoastra, USL nu ar fi existat, USL nu ar fi rezistat", a inceput liderul liberal.

"2012 a fost intr-adevar anul victoriei, este victoria dumneavoastra, o victorie obtinuta greu, cu incredere, cu tenacitate, cu rabdare. De la infiintarea USL pana azi, am fost tinta diversiunilor, calomniilor, intrigilor, ne-am pastrat unitatea pentru ca v-am avut in spatele nostru, pentru ca stim increderea pe care v-ati pus-o in noi", a aratat Antonescu, care a precizat ca votul de la parlamentare "este cel mai mare scor politic pe care o alianta l-a obtinut din '90 incoace".

Rezultate alegeri parlamentare 2012: USL castiga detasat, UDMR abia trece pragul - exit-poll

Antonescu a declarat: "Este victoria impotriva regimului Basescu. Acest vot pe care il vom analiza atunci cand toate voturile vor fi numarate, dar care nu mai poate fi pus la indoiala ca fiind expresia unei vointe de majoritate absoluta, ii ia dreptul lui Traian Basescu de a se mai juca cu destinul dumneavoastra. Este sentinta dreapta definitiva pe care ati dat-o regimului Basescu".

Co-presedintele USL a aratat ca, daca anul 2012 a fost victoria impotriva lui Basescu, "2013 trebuie sa fie anul victoriei impotriva crizei, saraciei".

Antonescu a continuat spunand ca incepe proiectul USL: "Romania puternica, stapana pe destinul ei".

Liderul liberal a tinut sa incheie cu o apreciere la adresa iesirilor publice ale presedintelui Traian Basescu si europarlamentarului Traian Ungureanu. Pe primul l-a acuzat de minciuna, pe cel din urma de incitare la scindarea tarii in functie de optiunea politica.

Rezultate alegeri parlamentare 2012: Ponta: In perioada urmatoare, cine va ridica sabia de sabie va muri

"Un ultim cuvant pentru ceea ce a fost o iesire iresponsabila a lui Traian Basescu ieri, a lui Traian Ungureanu azi: sambata, cand nimeni nu mai facea campanie, Basescu a mintit josnic si ticalos. Ii asiguram pe toti cetatenii ca programul USL inseamna consolidarea si restabilirea statului de drept, orientarea majora a politicii externe a Romaniei, prin realizarile sale, orientarea spre SUA, UE. Aceste realizari nu sunt ale lui Basescu, USL va avea drept puncte cardinale aceste orientari".

In plus, a continuat Antonescu, "l-am vazut azi pe Ungureanu care facea apel la o parte a tarii sa salveze tara de teleormanizare. Sunt mandru ca sunt candidat si probabil senator in Teleorman, apelul aberant la scindarea tarii este o iresponsabilitate de grad maxim. Nu putem rupe Romania in functie de votul pe care unii il dau".

Antonescu a incheiat subliniind: "Nu mai e niciun dubiu, premierul Romaniei va fi Victor Ponta".

#Crin Antonescu rezultate alegeri parlamentare, #Antonescu alegeri parlamentare, #Antonescu victorie impotriva regim Basescu, #Crin Antonescu victorie alegeri parlamentare , #rezultate alegeri parlamentare 2012